Šta je novo?

Dostojni naslednici Altec Lansing ATP3

Enthusiast

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
309
Dakle, koji bi to model/i mogao/li biti?

Šta bi korektno moglo da zameni Creative Sound Blaster 5.1 Live! + ATP3 kombinaciju?

Slušam predloge i ideje.

"Utičnica" levog zvučnika koja se ubacuje u kutiju subwoofer-a vrlo retko izgubi kontakt... I onda prestane sa radom levi zvučnik. To mi se ne dopada.

Što se tiče zvučne karte, valjda je izašla neka bolja od 2002. godine od kada imam ovu kombinaciju zvučne karte i zvučnika. :)

"Utičnica" levog zvučnika koja se ubacuje u kutiju subwoofer-a vrlo retko izgubi kontakt... I onda prestane sa radom levi zvučnik. To mi se ne dopada.

Što se tiče zvučne karte, valjda je izašla neka bolja od 2002. godine od kada imam ovu kombinaciju zvučne karte i zvučnika. :)

Nesto bitnije bolje je i znacajno skuplje. I ja sam neko vreme imao tu varijantu i kada sam pozeleo nesto bolje, onda sam presao na jeftiniji HiFi, pojacalo->zvucnici.

Jeftinije ti je da to popravis, od kompjuterskih zvucnika ATP3 daje najbolji odnos ulozeno/dobijeno (po meni naravno, uz neke Microlab modele), ne preporucujem ti da menjas tek da bi menjao :)

P.S. Po meni su VS4121 losiji zvucnici od ATP3, model VS4621 nisam slusao...

Poslednja izmena:
Naravno da podrazumevam da će prelazak biti skuplji, samo me interesuje u toj proporciji danas šta bi se moglo pazariti.

Eventualno neki 5.1... Mada 75% 5.1 sistema koje sam čuo ne zvuče bolje od mog.

@Enthusiast

Nazalost sve je manje kvalitetnih modela.I Altec se pokvario :(.
Cene idu gore,a kvalitet dole...
Modeli koji nesto valjaju se razgrabe za tren i onda ih nema mesecima dok se krs koji se zajedno uz njih uveze ne rasproda.

Opravi ti ATP3 i teraj dalje...

Logitech Z-5500? To je jedino što može da propisno zameni... Prema drugim thread-ovima.

Šta bi korektno moglo da zameni Creative Sound Blaster 5.1 Live! + ATP3 kombinaciju?

Vidi ja sam u kontaktu sa svim tim hardverom. Sto se tice ATP3 nemoj
da bacas..jednostavno otvori woofer prelemi par problematicnih kontakata
ako nije to, promeni dzek.

Bilo koje zvucnike da stavis u kombinaciji sa SBLive! 5.1 nece te usreciti. Live! je
ok kartica ali je vreme stvarno pregazilo. Zadrzi ATP3 (malcice ih popravi) i nabavi
dobru zvucnu kao sto je X-Fi Titanium i osetices mnogostruku razliku..

p.s.
Altec Lansing VS4121 imaju bolje satelite od ATP3, imaji cistiji zvuk a
sa druge strane woofer kod VS4121 je malcice prenaglasen.

pozdrav

p.s.
Altec Lansing VS4121 imaju bolje satelite od ATP3, imaji cistiji zvuk a
sa druge strane woofer kod VS4121 je malcice prenaglasen.

I koji su tebi bolji od ta dva? :)
Nisam ni primetio satelite VS4121 od njegovog vufera koji je mumlao sve vreme. Dodouse, verovatno zavisi od muzike koja se pusta, neki rock/metal mi zvuci losije kod VS4121 :wave:

Nazad
Vrh Dno