Šta je novo?

dostojna zamjena za A64 3500+

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
imam ovaj procesor vec pola godine ,pa ga razmisljam poslati u penziju.Cime bi bilo najbolje da ga zamjenim.Naravno i cjena igra ulogu.Ploca je DFI Lan Party Ultra D.

Ti si se bas bacio u promet... :D
Kupis lepo one dve bebice, ostavis za sebe onu koja ti se vise svidja, drugu prodas, kao i cpu, plochu, memoriju i predjes na intel tj. conroe...i mirna glava :)
Ja bi tako nesto iskombinovao...

Ako hoces da zadrzis plocu, jedino neki A64 X2 ili A64 FX, posto sa npr. A64 4000+ mislim da se ne bi nista znacajno osetilo...

Mada, prava stvar bi bila neki Pentium D 940 ili Core 2 Duo, ako toga ima na ovim prostorima...

DTK je napisao(la):
imam ovaj procesor vec pola godine ,pa ga razmisljam poslati u penziju.Cime bi bilo najbolje da ga zamjenim.Naravno i cjena igra ulogu.Ploca je DFI Lan Party Ultra D.

Sacekaj da stigne conroe... i onda sacekaj josh malo da padnu cene AMD X2 procesora i pazaris jedan lep 3800 ili 4200 X2 939 za relativno male pare. Sta ces time dobiti:
1. dobar dual-core cpu ;)
2. neces morati da menjas ODLICNU plocu i memaru da bi presao na conroe ;)
3. ustedeces dosta love ,)

DTK je napisao(la):
Definitivno A64 X2 3800+ je najisplativiji izbor za upgrade sa SC. Uzmes ga i onda ga lepo overklokujes na slicne frekvencije na kojima je mogao da radi i taj Single Core. Cena mu je do 200 evrica sto je vec mnogo povoljnije od onih 350 koliko je kostao. Ocekujem da ce da mu padne cena jos dosta u narednih dva meseca, tako da je to i moj sledeci upgrade.
Ako menjas platformu, a pri tom imas love, onda definitivno vredi razmisliti o Core2 Duo i nekoj 975 ploci ili pak nForce570 Ultra - Intel Edition, kada se pojave.
swordfin je napisao(la):
Ako hoces da zadrzis plocu, jedino neki A64 X2 ili A64 FX, posto sa npr. A64 4000+ mislim da se ne bi nista znacajno osetilo...
Pa X2 3800+ je dual core X2, najjeftiniji koji moze da se trenutno kupi od AMD-ovih DC procesora. FX ti kupi ako imas Kilo evra za njega! :d Overklokovan 3000+ mi radi kao FX57, a overklokovan X2 3800+ ce raditi kao FX62.
swordfin je napisao(la):
Mada, prava stvar bi bila neki Pentium D 940 ili Core 2 Duo, ako toga ima na ovim prostorima...
Narocito bi PentiJum D bio prava stvar.... :d ili Core2 Duo koji "mozes" da kupis na svakom koraku, za koji mora da menja i plocu i CPU i memoriju.... ne baljezgaj!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno