Šta je novo?

dosadno je znam, ali...

nekitamouser

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
300
kao i uvek topik pocinjem standardnim uvodom uobicajenim u ovom forumu...

:D bla bla bla kupujem bla bla nov pc bla pa vas molim za savet bla :D

Dakle, potrebna mi je pomoc u odabiru najjace konfiguracije (bez perverzija molim) koju bih koristio za igranje, web dizajn i audio music making... zelim da mi traje sto duze tj. ne zelim da kupujem nov pc svaki put kad izadje nova igra ili sl...
sada, molim da se slozite oko neke konfiguracije koju mogu kupiti bez komplikacija i cekanja i sl. a ne da svako pise svoje i ja kao laik za hardver opet budem na pocetku i opet ne znam sta cu..
nemojte praviti frku ako sam dosadan, samo ignorisite topik, pregledao sam novije topike i nema slican (sve na jednom mestu doduse), a i nemam vremena da vagam sta je ko rekao u kom topiku i o cemu.

sorry for being boring, ali molio bih da mi pomognete..

Ps. Nemojte da mi konfiguracije ispadne 3000e jer u zivotu nikad necu dati tolike pare za pc.
Pps. i nemojte da mi savetujete gluposti poput tastature, kucista, flopije, fm itd... dakle samo procesor, graficka, maticna, memorija, hard (Sata ili Ata ??? WTF) ili bas neophodno. ostalo cu sam..

Fala vi :) :) :)

procitao sam, i o5 sam zbunjen... em je staro godinu dana em iz sve price, nazalost kao laik, ne mogu da izvucem poruku.
ako smaram, a verovatno da, posaljite neki pm o konkretnim proizvodima da ne zracim ceo forum...
hvala ti na postu...

do recimo 1000e bez monitora.. samo razumne stvari, ne "delove iz nemacke" i tako to..
kontam da ne treba dati vise, jer 5% bolja komponenta koja izadje kosta 100% vise.. neki razuman presek a opet do jaja...

Ps. Hvala ti sto se cimas...

Intel 630 - 250e
ASUS P5ND2-SLI - 150e
SATA 160GB Seagate Baracuda - 96e
2x 512 MB, DDR2 DRAM, 533MHz, Corsair ValueSelect JT4-4-4-12 - 55e po modulu
6600gt - 150e
DVD RW Pioneer 110d - 50e
LC 550w - 45e
LC Aspire X-Navigator Aluminum Computer Case - 55e

= 906e sa kusurom [koji mozesh da upotrebish za bolju grafiku ili vishe rama]

Poslednja izmena:
CPU: AMD Athlon 64 3500+ Box, Socket 939, Venice core ~ 232e
Ploca: Gigabyte GA-K8NUltra-9, nForce4 Ultra ~ 132e
Grafika: Sapphire ATI Radeon X800GTO ~ 240e
RAM: 2x512 GeIL ONE DDR400 PC3200 CL 1.5 2-2-5 ~ 215e
Napajanje: LC 550W, black ~ 60e
HDD: Seagate 200GB, S-ATA, 8MB, NCQ, garancija 3 god. ~ 105e

CCA 984e :)

Ukoliko misli da overclock-uje, neka uzme DFI NF4 Ultra-D, ova Gigabyte nije bas najsrecnije resenje za overclock.

ne treba mi za overclock, jer ja ne znam ni sta je to :p
ajde mi jos objasnite 2 harda kad se spoje u raid da li brze rade?
kao i kakva je razlika izmedju ata, sata i sta ti ja znam hd-a?
da li brze radi 1Gb ddr1 ili ddr2?? kakve ploce treba da imam za ddr2 i sta je bolje..
i da li je bolje 2*512ddr ili 1*1Gb kao i 3*512 od 1*1GB + 1*512???
ne bih da pocinjem diskusiju samo 1 post mi treba da otklonim poslednje sumnje :D
hvala

DDR2 ne ide na AMD jos uvek, samo na Intel, nije brzi od DDR jer su latencije vise.
SATA diskovi su malo brzi od PATA.
Na socket 939 je bolje 2x512 MB od 1x1GB zbog dual chanela, na socket 754 je isto.

Za raid imas ovde uputstvo, lupi search.

Uzmi sat-a disk.U stvari evo ti ova slika.Izbaci samo nepotrebno(kuciste i sl.to si rekao da ces sam).Mozes i bolju plochu ako izbacish i samsung tft(koji je strava).
Ova plocha inache ti prima ddr1 i ddr2,pci express x16 grafichku i na njoj normalno radi intel(630) koji ima 64 bitne ekstenzije da se nadju uz put ako ti padne na um eksperiment zvani 64 bitni OS.

Prilozi

• osnovno bez drangulija copy.jpg
    osnovno bez drangulija copy.jpg
    126 KB · Pregleda: 59
samo jedna stvar, nebi u principu proporucio DFI Ultra-D za takvu konfiguraciju, prilicno je skupa a ako covek ne overklokuje onda je nepotrebna, mozda neki DFI Infinity sli bi bio bolji izbor

Venice 3000+ ~145e
MSI K8N NEO4 F ~95e (ako neces da klokujes, skuplja ploca ti ne treba)
2x512MB Kingston ili Geil value ~ 100e
MSI 6800GT ~ 300e
Maxtor 200GB Sata ~ 95e
DVD-RW NEC 3540A ~45e
LC 550W ~45e
dakle 825e-ostaje ti jos 175e za tastaruru, misa eventualno zvucnu kartu i modem, kuciste neko, zvucnike i to je to.
ima igre da ti lete sa ovom masinom, a naravno i sve ostalo :smoke:
pozdrav

Nazad
Vrh Dno