Šta je novo?

Dosadni pop ups

ele

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K FUMA 2
Matična ploča
GIGABYTE Z390 AOURUS PRO
RAM
32GB 3600MHz
GPU
RTX 3080
Storage
2TB
PSU
750W
Kućište
SHINOBY
Monitor
ALIENWARE AW2521H 360hz
Miš & tastatura
Mionix Avior 7000
Ostale periferije
Razer ostalo
Mobilni telefon
S21 ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Preci cu odma na problem, koristim mozzilu, masina iz potpisa, sve update do poslednjeg dana, ono sto je pocelo zadnjih nedelju dana da mi se dogadja, je da naprimer otvorim youtube i kliknem na neki link i jednom u 3 puta me redirektuje na neku reklamu pri cemu ne otvori drugi tab vec se desava u istom, skloni mi youtube a redirektuje me preko 5,6 sajtova do neke glupe stranice, imam ad blokere i sve te *******cije, sto je jos gore to mi se desava i na drugim stranicama poput instagrama, nekih torrent stranica itd... Ono sto sam proverio i uradio do sad je da sam pogledao da li mi je neki plugin instaliran, da li je neki search bar povukao, da li se neka instalacija cudna provukla, adobe update, mozzila update, win update i sve je na svom mestu sem 2 stvari koje sam primetio i promenio a to su da je na desni klik na ikonicu mozzile pa u propertis boxu pored targeta stajala i neka adresa, to sam obrisao i u opcijama mozzile/advanced/connection settings stajalo mi je automatic proxy configuration URL pa ova adresa "http://web-fast-access.com/wpad.dat?5b8b7c27bd3e40ba7ad03cef380e126c34460762". Stavio sam use sistem proxy setting, jel to ok?
Jel ima neko predlog sta bih jos mogao da pogledam?

Ja bih pustio Malwarebytes Anti-Malware i AdwCleaner da počiste šta nađu.

Adwclener nasao nekih 20tak gresaka u registrima i nekih par shortcuts problemcica, dok je mi je malwarebytes nasao dosta stvari, sad cu to da resim, glupi windows defender sve propustio, tek kada sam pokrenuo scan malwarebytes mi izbacio da je nasao pretnju. Javljam da li je resilo stvar.

Možeš grešim, ali čini mi se da većina antivirusa po default-u štiti samo od ozbiljnijih pretnji. Ako imaš neka podešavanja u defenderu, potraži Potentially unwanted programs (PUP) i čekiraj. U svakom slučaju, najbolje je da ne klikćeš slepo next next next i paziš šta instaliraš.

Kod raznih ljudi sam vidjao slicne probleme, obicno imaju neku glupost instaliranu tipa internet download manager, network manager... Cak uz instalacije ovih gluposti, nekada bude instaliran i poseban ff ili chrome nevezan za njihovu instalaciju. Ljudi koriste modifikovanu verziju browsera, a da ni ne znaju.
Moj savet, brisi taj ff (i druge ako nadjes) pa cist install. Takodje, ako vidis nesto sto ti nije poznato u listi, brisi i to. Sortiraj instalacije po datumu i vidi sta je grupisano od nepoznatih programa.

Antivirusi ne nadju uvek ove stvari jer zapravo nisu bas virusi ili malveri.

Takodje pogledaj po ekstenzijama da nema nekih gluposti, hoce i zbog toga.

Malware Bytes skeniranje, brisanje gluposti u "Add or Remove programs"(ili kako se vec zove sad) i brisanje ekstenzija(onih koje su visks) u browseru bi trebalo da resi problem.

Adwclener nasao nekih 20tak gresaka u registrima i nekih par shortcuts problemcica, dok je mi je malwarebytes nasao dosta stvari, sad cu to da resim, glupi windows defender sve propustio, tek kada sam pokrenuo scan malwarebytes mi izbacio da je nasao pretnju. Javljam da li je resilo stvar.

Nema ni jedan AV koji proverava takve stvari, postoje druge alatke za to.

Takodje pogledaj po ekstenzijama da nema nekih gluposti, hoce i zbog toga.

Malware Bytes skeniranje, brisanje gluposti u "Add or Remove programs"(ili kako se vec zove sad) i brisanje ekstenzija(onih koje su visks) u browseru bi trebalo da resi problem.
Sve je to provereno, to je prvo sto sam pogledao da li je povukao neku instalaciju ali nije, ekstenzija imam jako malo i tu nije bilo nikakvih problema. Takodje pazim sta intaliram i stvarno vodim racuna sta otvaram. Problem je resen, malwarebytes je uklonio sve gluposti koje je nasao a adwcleaner je obrisao sve greske koja je mozilla imala, morao sam ponovo da instaliram mozillu jer mi izbacivalo pri ulazu neku gresku ali za sada radi sve kao pre.

Problem je resen, malwarebytes je uklonio sve gluposti koje je nasao a adwcleaner je obrisao sve greske koja je mozilla imala
E pa drago mi je da uspelo, deluje kao da se malware žestoko zavukao po sistemu.

A odakle tu... Pošto kažeš da paziš šta instaliraš, onda se ili provukao sa neta (kao što ljudi iznad rekoše, AV ne radi tu vrstu zaštite) ili preko zaražene fleš memorije. Ja ne znam za neko kvalitetno freeware rešenje (mislim da ovako nešto nije pametno krekovati), koje nudi rezidentnu antimalware i sl. zaštitu, pa uvek mora ovako peške da se čisti.

Odradio upravo Dark, hvala
@X-Kappa
Skidao sam neke modove za ETS2 skoro, verovatno se tu provuklo nesto posto takvi sajtovi su redirektovani 300x. Hvala u svakom slucaju sve fercera sad.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno