Šta je novo?

dosadan prozor koji stalno iskace

dekizrester

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2007
Poena
301
kako da resim problem iskakanja prozora sa sledecom porukom:
mesage from SYSTEM to ALERT on 5/7/2007 10:13:52 AM

STOP!IMMEDIATE ATTENTION REQUIRED

Windows has found CRITICAL SYSTEM ERRORS.

Download Registry Cleaner from:www.key32.com

FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO DATA LOSS AND CORRUPTION!

Iskljuci messenger service: Start -> Run -> services.msc -> OK -> pa nadji doticni servis i stavi ga na disable.

A meni stalno iskace prozorcic koji me pita da li da"Work Offline"ili"Try again"a iznad tih opcija pise da ako zelim da pregledam internet sadrzaj,moram da se konektujem,a ne znam koji to program radi niti kako da saznam!?Probao sam search za spamom i slicnim preko Norton Internet Security-a 2006 i preko F-Secure Internet Security-a 2006 ali nijedan nista ne nalazi?!
Inace imam legalan Windows XP Home HP OEM verziju koja je redovno update-ovana,mozda je to neki Windows-ov servis koji sam zakacio preko redovnog update-a,ko zna,zanima me kako da saznam ko mi to skace po zivcima!?Inace taj prozor se UVEK pojavi dvaput zaredom,cim zatvorim prvi iskoci drugi i tek kad zatvorim drugi on se ne javlja nekoliko sati!
Pozdrav ,)

Samo da dodam,posto mi je opet iskocio prozorcic,pise tacno ovako:
No connection to the internet is curently available.
To view internet content that has been saved on your computer,click Work Offline.

Click Try Again to attempt to connect.
Pa onda nudi"Work Offline"opciju dole levo a desno nudi"Try Again"!?Znaci nudi mi da pregledam internet sadrzaj koji se nalazi na mom racunaru ali trazi internet konekciju za to!?!?Iskoci sam od sebe,nijedan program ne mora biti startovan a on ce opet da iskoci i da me nervira!! :mad:
Pozdrav ,)

Verovatno imas neki adware u racunare ili tako nesto slicno koji trazi konekciju sa netom.Probaj neki od programa za ciscenje takvih stetocina npr spyboot ili nesto slicno.

Sredio sam vec sve posle pola sata od poslednjeg posta,sreca sto ne posecujem samo ovaj domaci racunarski forum,ali sam cekao malo sa odgovorom da vidim da li ce da se povratiti,i na srecu nije ni posle par restarta i poseta netu!!
Inace problem je bio Vundo trojan horse,koji NIJEDAN program koji sam koristio nije nasao,ali sam poslusao savet sa jednog drugog foruma gde je neko vec imao taj problem,skinuo VundoFix,pustio ga da instalira i on je nasao fajl u system folderu koji to radi i u registry-u,nije uspeo da ga izbrise pa je trazio restart i onda je izbrisao doticni .dll pa sada evo vec nekih 5 sati nemam problema uopste,a pojavljivao se inace po nekoliko puta na sat!!
Vec sam izbrisao Norton Internet Security 2006 koji sam dobio uz laptop jer je bezveze a solidno koci i sa 1GB DDR2 667MHz RAM-a,sada F-Secure Internet Security 2006 nece da update-uje virusnu databazu vec mi jos stoji ona iz Avgusta 2005-e,iako sam nekoliko puta radio update,sada cu verovatno da se vratim na NOD32 ili cu puci neku lovu za ZoneAlarm SecuritySuite 7,valjda ono valja kao All-in-one resenje!?
P.S.Comodo Firewall mi se odlicno pokazao,mozda postoji neki tako dobar AV koji je besplatan ili skoro dzabe a moze da se kupi kod nas ('ocu da predjem u legalu,jedino ce mi CAD programi biti problem,mada ima ArchiCAD studentska dzabe verzija ali to je nebitno sada...) jer mi se ne ide vise na ove glomazne verzije,pogotovo one koje su nekad bile kako treba a sad preterano koce i usporavaju i jos stalno izbacuju neke prozorcice (kao Kaspersky 6-ica) a vidim da i nisu sigurni kad ne mogu da otkriju trojanca iz 2004-e godine!! :mad:
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Za free antivirus, pravac www.free-av.com i skini Aviru - odlicno resenje. Ja bih zaobisao ZoneLabs All-In-One da sam na tvom mjestu, nemam nesto pouzdanja u njihov AV.

Evo skinuo sam Avast u medjuvremenu,jako puno pohvala ima na njegov racun pa cu videti kakav je a uparicu ga sa Comodom Pro,navodno je i on sad free,mada i dalje postoje dve verzije pa ne znam u cemu je razlika izmedju njega i obicnog Comodo-a!?
Pozdrav ,)

Koliko se ja razumijem, Comodo Firewall Pro je potpuno free za obicne korisnike. Drugo je OEM verzija. A sto se Avasta tice, par korisnika sa Bencha je imalo problema sa njime, propustao je neke trojance, pa su presli na Aviru.

ljudi, gde se vi to verate po netu kada kacite viruse, ja nisam viruse imao cak ni dok sam krstario po netu bez antivirusa a usput sam skidao krekove...bla bla bla...sad koristim kav 2006 u kombinaciji sa zone alarm firewallom 7...nista ne prolazi + sam 24h na netu.

Idealna kombinacija je Symantec AntiVirus 9 + PC Tools Firewall Plus

kako da resim problem iskakanja prozora sa sledecom porukom:
mesage from SYSTEM to ALERT on 5/7/2007 10:13:52 AM
STOP!IMMEDIATE ATTENTION REQUIRED
Windows has found CRITICAL SYSTEM ERRORS.
Download Registry Cleaner from:www.key32.com
FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO DATA LOSS AND CORRUPTION!

Meni ovo vise lici na virus nego na neki servis.

Comodo je sasvim O.K. (Tnks to BlackNeo), a što se tiče AV programa za "Dž", Avira jeste dobra i koristio sam je još dok je bila "muško" (AntiVir), ali bih preporučio i njega, stvarno je O.K. :
http://www.clamav.net/ Haug! :crash:

Vrh Dno