Šta je novo?

DOS programi na P4 i Win2k OS, stampanje na LX300 u Win2K OS

imilutin

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2003
Poena
604
Imam izgradjenu Win2K mrezu, sa Win2K serverom pod WorkStation sistemom i desavaju se sledece gluposti:
DOS program za knjigovodstvo se stratuje i desi mu se da se iz cista mira ukoci, a CPU je na 2.2 GHz i to Intel Celly 4. To isto se ne desava sa Intel Celly 1,7 GHz.
Kada se stampa na Epson Lx300 koji je zakacen na serveru koji se istovremeno koristi i kao radna stanica, bil sa servera bilo sa neke od radnih stanica, kada se pokrene pomenuti DOS program za knjigovodstvo toliko se sporo radi u njemu da imam utisak kao da je u masini 386 procesor. Sa druge strane sve ostale radne stanice rade super brzo u istom tom DOS programu koji je odradjen u Clipper5.

Imam DOS program pisan u Cliperu i on zauzme procesor 100% tj. svi drugi procesi se pritom izvrsavaju vrlo sporo jer im on ostavlja minimum resursa. Proveri zauzece procesora i videces da li je to uzrok.

Tacno je to za zauzece procesora ali?

Jasno mi je da DOS programi zauzimaju procesor toliko kao sto kazes, medjutim ovde se radi o jednoj drugoj stvari, sve to na drugoj masini i pod istim uslovima radi tako da se ne blokira, prilikom stampe ili tek onako iz cista mira. Kada sam postavio aplikaciju na drugu konfiguraciju sve je radilo normalno, a kada sam hard disk iz pomenute masine koja pravi problem postavio na ovu konfiguraciju na kojoj sve radi normalno pomenuti problem je i dalje postojao. Pitam se, dakle, da li je problem u hard disku ili u instalaciji OS-a. Proverio sam da ipak do memorije nije.
A usporenja koja su se i ranije pojavljivala i nisu neki problem, a sa druge strane meni je jasno da treba da postoji ipak jedan posveceni server koji je samo server a ne istovremeno i radna stanica, ali kad smo mi sirotinja i nemamo mogucnosti da sebi priustimo server koji ce biti samo to i nista vise.

Vrh Dno