Šta je novo?

dopunjavanje kertridza

iNCUBUs

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
619
interesuju me vasa iskustva sa dopunjavanjem kertridza (hp deskjet 710c ako nesto znaci :))
zanima me, kako su vam se pokazivala u radu ta mastila? koja su bila najbolja i gde ste ih nabalvjali..
znam da nisu onako dobra kao i originalna, ali da li mogu slobodno da se koriste za neka 'nebitna' stampanja?

i zanima me da li ima istine u tome sto sam cuo da ta 'neoriginalna' mastila mogu da ostete stampac? mozda zvuci besmisleno, ali ja zaista nemam iskustva sa tim tipom hardware-a :)

Tom problematikom se bavim zadnjih par meseci, tako mozemo komunicirati preko PM,obzirom da se time komercijalno bavim, a forum nije mesto za takav vid reklame.;)

poslao sam ti pm ali kaze da ti je inbox pun... pa mi posalji kada stignes :)

Moja iskustva sa dopunama su prilično OK. Proces je prilično jednostavan, pošto kada kupiš boju dobiješ i detaljno uputstvo, tako da nema potrebe da daješ nekome da ti napuni kertridž i to ti naplati. Daleko je isplativije da kupiš određenu količinu boje i dopunjavaš sam. Meni su čak zeznuli jedan kolor kertridž kada sam ga dao na punjenje. Inače, sve što može da se pokvari je sam kertridž.

Cini mi se da su American inkjet, ili tako nekako najbolja, ja sam punio njime, i nikad nisam imao vecih problema, pogotovo sa crnim, koji je refilovan, po meni vec neverovatni 6 put. Sa kolorom nisam uspeo toliko.

Kod kolor kertridza je moguche dopunjavanje samo par puta, dok kod crnog nije poznat broj dopunjavanja. Ovo je moje iskustvo ( a potvrdili su mi to iz jedne firmr koja se bavi tim stvarima) vezano za Epson Color Stylus seriju - za druge ne znam.

Sve izreceno je delimicno tacno
pisem iz iskustva koje se sastoji u sledecem
4 stampaca HP1125C i jedan Epson1160 sa CFS-om
Trosim po galon boje (od svake) mesecno

Kertridzi se pune bez ikakvih problema, sa manje ili vise rasute boje (citaj prljavih ruku)

Crni kert. se pune beskonacno, ne znam kada sam kupio poslednji
jer kod ink jet kert. vazi sto vise stampas duze traju, zapuse se ali postoji nacin i da se to sredi
Kod kolor kertridza sampioni punjenja su nemacki kert., jedan mi je izdrzao 18 punjenja i onda je napokon otpala glava
prosek je oko 7-8

Amerikan Ink Jet definitivan izbor pogotovu za HP je nisu alkoholne za razliku od Epsona, mada ni njihova crna nije vise crna kako treba

primedbe oko kolorita nikako ne stoje jer se sve da korigovati iz drajvera stampaca (ma kakvi ono bili) ili kolornim profilima a mozete koristiti i Post Script emulatore

sve sto vas detaljnije interesuje slobodno pitajte

p.s. necete verovati video sam cfs i za 1823d i za 45-cu

Crni kert. se pune beskonacno, ne znam kada sam kupio poslednji
jer kod ink jet kert. vazi sto vise stampas duze traju, zapuse se ali postoji nacin i da se to sredi

Ajde reci kako to moze da se sredi, meni su se zapusili posle dugog neupotrebljavanja, pa sam kupio boju ali avaj. Samo malo stampaju, a mnoge dizne su zapusene. Isti problem imam i sa kolor kertridzom, koji je stojao preko 6 meseci (mozda i godinu). Imam HP deskjet 670c, i kupio sam dosta boje (american inkjet) ali su kertridzi dosta stari (nisu punjeni pre).

Daj oznake kertridza

Da li moze da se dopuni ketridz na HP 845c
Cuo sam nesto da ne moze, da li je to tacno? Jer spreman sam da pokusam ali ako ne moze ondajebiga :(

I meni se desilo da mi kolorni ketridz izdrzi negde oko 18 punjenja. Stampac je HP 970Cxi. Radi ko zmaj i posle mnoooogooo odstampanog materijala......
Pozdrav

Pored modela stmapaca napisite i oznake sa kertridza
to je jedino merodavno jer razliciti modeli koriste iste kert.
BTW ja sam ceo komplet za 845C stavio u moj 1125C i nema nikakvih probelam sve sljaka

Imam kolor HP C6625A koji se izgleda zapušio. Pun je, ali samo po malo izbacuje boju i sve stampa u plavim nijansama. Ima li leka? Štampač je inače HP 840C.
Imam i crni kertridž HP C6615D, koji je dopunjavan, ali otisak koji daje je nekako mrljav, slova su iskrzana, daleko od onoga kako bi trebalo da štampa. Ima li rešenja?

EPSON stylus640

Zanimaju me refili za ovaj stampac u NS!

Imao sam coveka koji mi je nabavljao, prestao time da se bavi!

Dakle NSadjani, ko je najjeftiniji/kvalitetniji i ko pritom otkupljuje prazne kertridze?

Gde ima da se kupi boja i sta se sve dobija u paketu ?
Koja je cena?
Gde je najsigurnije ( i jeftino) dopuniti kertridze ako ne bih kupovao boju.
Konkretno me interesuje za HP840c.

RamOne je napisao(la):
Gde ima da se kupi boja i sta se sve dobija u paketu ?
Koja je cena?
Kod mene.Set boje (tricolor) 3x25ml staje 950 din.Takvo pakovanje sadrzi dakle po 25ml cyan, magenta i yellow boje, precizno i opsirno uputstvo za refilovanje, 3 Ecoject sprica, 3 igle i serijski broj pakovanja sa prijavnim listicem. Mastilo je proizvod American Ink Jet - a.Vise detalja ce ovih dana biti na www.inksector.co.yu , nakon postavljanja redizajnirane prezentacije.;)
Umalo da zaboravim crna takodje ima vise razlicitih pakovanja, s tim sto je najisplativija varijanta pakovanje od 50 ml (450 din.) koje osim boje sadrzi i stampano ilustrovano uputstvo za refilovanje, Ecoject spric, iglu, ser. broj i prijavni listic.:wave;

Novosadjani........

zar je moguce da niko nema ova Americka mastila.......:D

Zvao sam neke firme, recimo one bandite u Maksima Gorkog, toliko su bezobrazni, da je to xoror.....za refilovani c/b traze
20dem a nov nude za 65dem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sutra prolazim kroz NS, a inace van Beograda mastila putuju posredstvom PTT-a i tokom radne nedelje stizu za manje od 24h.Placaju se pouzecem.Da vise ne bih bio ovde i reklamirao svoju delatnost (iako smatram da je od opste koristi) mozemo se dogovoriti preko PM.Moj mob. je 063/592-500.;)

Ima u Novom Sadu , 20dm i mastilo i punjenje u Maksima Gorkog
22-24.

Re: Novosadjani........

IKS je napisao(la):
zar je moguce da niko nema ova Americka mastila.......:D

Zvao sam neke firme, recimo one bandite u Maksima Gorkog, toliko su bezobrazni, da je to xoror.....za refilovani c/b traze
20dem a nov nude za 65dem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo i nije toliko skupo za nov kertridz, jer su negde i po 70-75

g00die je napisao(la):
Daj oznake kertridza

Stampac je hp dekjet 670c
crni je HP 51629A
color HP 51649A

pitanje je bilo kako da "otpusim dizne"!

Laza je napisao(la):
Stampac je hp dekjet 670c
crni je HP 51629A
color HP 51649A

pitanje je bilo kako da "otpusim dizne"!

Pod cesmu, pa toplom vodom. ;)

Aca je napisao(la):
Pod cesmu, pa toplom vodom. ;)

To sam uradio ali nije pomoglo. Da li samo spoljasnjost ili treba proprati i iznutra?

Odakle vam to za cesmu?! ctp;

American IJ ima tecnost u koju se potopi glava, odstoji par sati, produva kert. a zatim stampa
zavisno od stajanja ponavlja se nekoliko puta

problem su jos i sundjeri kolji se osuse

pored pomenute tecnosti, postoji jos jedan fazon koji koristim i u vecini slucajeva pomaze

pun spric boje dobro postavis iznad rupe za punjenje i pritisnes dobro tako da na tu stranu ne moze da izadje boja, i pocnes da punis sve dok na drugu stranu ne pocne da curi ali pazi da siklja boja
gore gde si zaptio spricem ce da izlazi vazduh i da malo cvrci ali ni za zivu glavu ne izvlaci spric jer ces ofarbati i sebe i prostoriju

osim svega ovoga za najokorelije i najtvrdoglavije kert. koristim posebnu spravu za muzenje a zove se ultrazvucna kada u kombinaciji sa destilovanom vodom
ovo je najsporiji ali najefikasniji metod

Ja sam jednu epsonovu glavu u ultrazvucnu kadu i ne da je radio nego ni da pisne.:D

Nenade....

.....iz NS....20DEM za refill c/b kertridza je bruka!

Nasao sam kod SUPa likovi pune za 8DEM.......:D

pm

mihailo je napisao(la):
Kod mene.Set boje (tricolor) 3x25ml staje 950 din.Takvo pakovanje sadrzi dakle po 25ml cyan, magenta i yellow boje, precizno i opsirno uputstvo za refilovanje, 3 Ecoject sprica, 3 igle i serijski broj pakovanja sa prijavnim listicem. Mastilo je proizvod American Ink Jet - a.Vise detalja ce ovih dana biti na www.inksector.co.yu , nakon postavljanja redizajnirane prezentacije.;)
Umalo da zaboravim crna takodje ima vise razlicitih pakovanja, s tim sto je najisplativija varijanta pakovanje od 50 ml (450 din.) koje osim boje sadrzi i stampano ilustrovano uputstvo za refilovanje, Ecoject spric, iglu, ser. broj i prijavni listic.:wave;

poslao sam ti pm u vezi sa ovim ajde javi se

Pa da,nesto se strasno cudno desilo,vraceni su i post u "New posts" i meni broj postova vracen na mart prosle godine,tako da sam ponovo Member:confused:

Vrh Dno