Šta je novo?

Doom 3 ???

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Kada je zvaničan datum izdavanja a kada se stvarno očekuje?

I da li ću moći uopšte da ga igram sa ovom mašinom: Celeron 2 na 1.2GHz, Gigabyte Radeon 9000, 512 MB SDRAM ?

Teško da ćeš moći da igraš DOOM 3 sa takvim računarom bar u nekoj pristojnoj rezoluciji. Čini mi se da je odložen izlazak za april 2004. godine.

Igrica je delovala suvise dobra da bi bila stvarna. A zato je potreban ogroman rad i puno playtestinga. Zato i nece skoro, ali ako ne zakasni previse bice nevidjeni hit.

Pa ta igra vec ohoho kasni :beat: Inace ona je garantovano vec odavno zavrsena ali cekaju da se u srednjoj klasi pojavi nesto sto ce moci da je tera makar u 800*600 da bi igru izbacili.

zato HL2 izlazi za manje od mesec dana :)

Imam osecaj da ce HL2 da porastura sve dosadashnje priche o doom3...

imash dobar osecaj...pogotovo ako si video one rolling demoe...danas sam video josh 3 komada i ono je neverovatno uradjeno...dve bitne stvari koje se do sada nisu videle je skoro potpuna interakcija sa vecinom objekata oko sebe i napokon "realna" fizika ljudskih "tela" gde ubijeni padaju svaki put drugachije (na vrh mi jezika kako se zove "ovo" u raytracing programima, ali je potpuno isto, neshto u vezi "bones" :))...na kraju, sama grafika nije nishta loshija, moze samo bolja da bude...dok je ideja sigurno bolja, ko se josh lozi na neke mrachne priche i chudovishta iz bajke (osim mazija :))

Doom3 su garantovano namerno odlozili jer ce HL2 stvarno biti udarni hit. Necu ih uporedjivati jer su po mom misljenju to ipak 2 razlicite igre. Doom je ... Doom :mrgreen:, a HL2 je ... uh nastavak legende.
Sacekace oni lepo da se prasina malo spusti, pa ce onda da lansiraju doom i namlate se love...

Driveru "ono" se zove ragdoll ctp;
Grafika je takdje neuporedljiva jer su razliciti koncipirane. Obe ce naravno biti state-of-the-art... ma sad ce taj 30 spetembar polako :mrgreen:

E Guru a sta li su sve one kreature u HL2 :rtfm:

Jeste li vi bre normalni ?? Kakav sukob D3 i HL2 ? Pa raja ce da kupuje ko blesava i jedno i drugo :p Kakve veze ima to sa datumom izlaska, oni mogu to da izbace istog dana i sve ce biti razgrabljeno.

Oni to bre ne mogu da izbace jer nijedna masina ne moze to ljudski da tera. Tako je svojevremeno bilo sa Unrealom 1 koji je na trzistu prosao mnogo gore nego sto je trebalo upravo zbog ogromne zahtevnosti, za svoje vreme...

Obije igre ce biti vrh.Sto se tice izlaska DOOM3 treba da izadje
pocetkom maja 2004.A Half Life2 je pomjeren,(mada zvanicnici ovo nisu demantovali)za decembar 2003

kada sam video da radeon 9700 izvlachi max. 60 frejmova, zgrozio sam se...

ali valjda ce da optimizuju engine, kao shto su uradili sa Q3...

xvoodoo je napisao(la):
kada sam video da radeon 9700 izvlachi max. 60 frejmova, zgrozio sam se...

ali valjda ce da optimizuju engine, kao shto su uradili sa Q3...

Optimizovace endzin prolongiranjem izlaska igre, bas kao i sa Q3 :p

Opet se ponavljam, cekaju da izadje karta srednje klase koja moze da pusta tu igru, jer trenutno samo R9700 i jace Nvidije mogu da je puste. Tek kad se to desi objavice igru...

Ne verujem da je to uzrok.
Morrowind je izasao kad je GF3 bio pojam, pa je opet razgrabljen. Meni je stajao 8 meseci na polici dok nisam skupio za karticu na kojoj mogu da ga poteram ljudski. Hardver ce doci, a igra ce se i dalje prodavati.

pa dobro, ne trazim ja da igram u 1600x1200 sa ukljucenim AA i AF...

na mojoj cetrnaestici 800x600 je optimalna (citaj: jedina upotrebljiva) rezolucija...

morbius je napisao(la):
Ne verujem da je to uzrok.
Morrowind je izasao kad je GF3 bio pojam, pa je opet razgrabljen. Meni je stajao 8 meseci na polici dok nisam skupio za karticu na kojoj mogu da ga poteram ljudski. Hardver ce doci, a igra ce se i dalje prodavati.

Nisam siguran da je situacija uporediva. Pre svega, Morrowind endzin nije dovoljno skalabilan i kad dodje neka graficka za 5 godina on ce raditi isto kao i meni na R9700. A broj frejmova nije preterano porastao od GTS-a na R9700, objektivno.

Drugo, Morrowind ima toliko drugih atributa da je grafika samo jedna u moru dobrih stvari. Kod ovih igara kao D3 grafika je sve i mora biti besprekorna.

Trece, ID se vec jednom *****ao kad je izbacivao Q3, koji je u to doba bio ne tako dobro optimizovan za tadasnje V3 i TNT2 karte, makar u 1024 i preko. To je jedan od razloga sto Q3 nije ni izbliza ponovio uspeh Q2, o Q1 da ne govorimo.

I poslednje, takve igre, koje su zeljno cekane, kritika uvek docekuje na noz, i to se desilo sa recimo Unreal 2 koji je prosao ocajno. Iz tog razloga verovatno je dosta toga moralo biti izglancano, ispolirano, usisano i prebrisano :D

I sto mi ovde uopste razglabamo kad ko zna da li ce to i kada doci... :eek: :beat:

Unreal 2 je ocajno prosao jer je debelo zakasnio, a uz to je neverovatno kratak. Grafika je super, ali postavlja se pitanje sta su radili sve to vreme. I uz sve to je prezahtevan.
Po pravilu igre koje mnogo najavljuju, a one nikako da stignu ("jos malo pa sad ce") lose prodju. Setimo se Daikatane. Brrrr...

Unreal 2 se meni svidja zato shto nisam igrao igru sa lepshim okruzhenjem od nje (a plus volim blejanje po udaljenim planetama 8))... ali sam je preshao za 3 dana, a preshao sam obe igre u zhivotu...

Nazad
Vrh Dno