Šta je novo?

Doom 3, Karmak, Ati, NV i E3

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Hmm..ljudi desava se nesto cudno. Kako je moguce da glavni programer popljuje Atija i njegove drajvere a da posle 2 dana objavi da ce Doom 3 biti prezentiran na Ati karticama zbog dobrih drajvera i performansi karte...
Nesto tu smrdi, izgleda da je neko tu ubacio $ u igru.

Nije JC popljuvao ATija uopste. Covek je lepo rekao da je u arhitektonskom smislu R200 bolji cip u odnosu na NV20-25, ali da znacajno zaostaje po pitanju drajvera. pa ipak u Odredjenim situacijama ce arhitektura R200 uciniti da Radeon8500 bude brzi od GF3 u novom DOOM-u, ali ce sirova snaga GF4Ti cipa ipak, u proseku, odneti prevagu.

Kada je rec o sledecoj generaciji R300 je izgleda nesumnjivo najbrza opcija, trnutno. Kazem trenutno jer NV30 jos nije ni u alpha verziji GPU-a. S obzirom na vremensku prednost koju je stekao ATi, optimizujuci svoj dizajn za 0.15micr. proces, moguce je da ce imati sasvim dovoljno vremena da ispeglaju drajvere tako da ce se NV30 dosta pomuciti ne bili ga prestigao.

I na kraju, JC-u definitivno nisu potrebne pare. Covek vec sedi na kamari zelenih novcanica. Tip je totalni gik i kao takav jedino mu je bitno da njegovo cedo ima najbolju i najbrzu hardversku podlogu.

A kako stvari stoje ATi bi konacno mogao da ispuni sva obecanja sa R300. A podsecanja radi, rekli su da ce njihov buduci cip biti toliko snazan da ce "obrisati patos sa konkurencijom"! A ja kazem cheers pa videli

Jos Malo o DOOM-u ]I[

Pa kaze (JC naravno): "We actually screwed up at E3 -- we should have been running it at high quality settings (uncompressed textures, anisotropic filtering), but we were chasing some problems the first day, and it got set back to medium quality. The problems had gone away, so we left it that way, rather than risk changing it back."

Srecnik je onaj koji sebi priusti buduce zverine poput Parhelije, R300 i NV30. Mada icice ovo fino i na GF4Ti4200 (u Low setingsima, naravno ;) :D)

Re: Jos Malo o DOOM-u ]I[

Nedjo je napisao(la):
Mada icice ovo fino i na GF4Ti4200 (u Low setingsima, naravno ;) :D)

Sto se tice GF4Ti4200 nece biti neophodan low settings za razgledanje (single player), za igranje (multiplayer) koji nije najavljen osim mozda dethmatch-a nijedna kartica ni sadasnja ni bliska u buducnosti nece zadovoljiti apetite okorelih igraca!

"FRAME RATE IS A LIFE"

Meni samo nije jasno ono sto je Joca spomenuo u intervjuu, o tome da na brzim procesorima ce GF4MX biti brzi od GF3. To nikako ne bi trebalo da bude slucaj, pogotovu u engineu koji podrzava toliko advanced funkcija koje GF2 (t.j. "4") ne podrzava.

Ma Nedjo.. kakav Radeon 8500.... Gde ga naći a da bude ATI-jev_?

Nego ti lepo lovu u ruke, pa uzmi jedan od dobrih GF4Ti4200 koji pristižu, pripremi se za Doom.... hrkk :D

byMaX je napisao(la):
Ma Nedjo.. kakav Radeon 8500.... Gde ga naći a da bude ATI-jev_?

Nego ti lepo lovu u ruke, pa uzmi jedan od dobrih GF4Ti4200 koji pristižu, pripremi se za Doom.... hrkk :D

A onako usput jel' hoces ti meni da uvalis svoju dosadasnju plocu i proc ? :)
Poslao sam ti par pm-ova, mailova, poruka na forumu i sl.
Rekao si mi da ti se javim na telefon a ja nemam tvoj telefon...:D
P.S. kad nabavim to u roku od 5 dana uzimam GF4Ti4200...

Prodao ja to odavno.. Nego, hoćeš li ti ovaj Gainward GF4Ti4200 DVI VIVO za nekih 220 Eura :D

byMaX je napisao(la):
Prodao ja to odavno.. Nego, hoćeš li ti ovaj Gainward GF4Ti4200 DVI VIVO za nekih 220 Eura :D

Sto ? Jel' toliko los ? :)
P.S. ozbiljno, kakav je u poredjenju sa Ti4400 ?

Nazad
Vrh Dno