Šta je novo?

domaca pamet

1010

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2004
Poena
604
Da li je neko gledao kvadraturu kruga na rts1 subota 7.2.2004.
Radi se o nekom liku iz Leskovca ,koji ima 18godina i napisao je
neki software zbog koga dobija ponude sa raznih svetskih
univerziteta i u pitanju je nesto mnogo jako,samo sto sam propustio da cujem sta,posto sam se kasno ukljucio. :zid:

Ako ima informacija nek javi type;

A da li je neko gledao emisiju Profit na RTSu subotom ujutro. Bio neki Makedonac koji tvrdi da je najinteligentiji covek na svetu i da je izmislio procesore nove generacije i ko zna sta sve jos (neku tv na kratkim talasima i gomilu racunarskih stvari). Nije mi jasno kako su ga pustili na drzavnu televiziju u ozbiljnu emisiju.

a da li je neko bio na ETF-u? ovde ima gomila ljudi koji tvrde da su upravo oni napravili komp/windows/c, tako da je atmosfera veoma interesantna (za posmatranje) :mrgreen:

Decko ima website na markotasic.port5.com ali ne radi nista sem prve strane, navodno je smislio neki ekstremno efikasan algoritam kompresije podataka koji je prikazao na nekom shareware sajmu u Nemackoj pa mu sada svi salju ponude za studiranje, kazem navodno jer sam cuo od ortaka koji je cuo od ortaka... pa je prica mozda pogresna

ja sam ga slušao na radio Beogradu gde je rekao da ima algoritme koji vrše kompresiju 30 000:1 !!!

Mene je više oduševio čovek koji je bio posle, a koji je svetski prvak/rekorder u nekoj disciplini dizanja tegova, bivši košarkaš i ima postdiplomski(magistarski) prosek 10.0 na nekom mašinskom fakultetu ako sam lepo razumeo :)...

Što se ovog dečka tiče, nisu baš najbolje objasnili o čemu se radi, ali je priča klasična komunjarska, kao sa P1 možete da radite kao na P3 što se kompjuterske grafike tiče, šta im to znači nemam pojma i druga stvar je neka kompresija, kao, 12 cdova ćete moći da smestite na jedan :)... Nije baš najjasnije objašnjeno šta je on to uradio, odnosno šta radi, više je reportaža bila u fazonu da je matorci shvate i sutra ujutru u autobusu pričaju kako smo mi pametnija nacija od Jamerikanaca i onih Žutih i kako će on to uz tajno Teslino oružije da iskoristi i pokori ceo svet(konačno). Nažalost nije bilo nikakvih malo stručnijih podataka koje bi i prosečnom komp korisniku bile korisne, pa tako ja stvarno nemam pojma o čemu se tu radi i ostajem sumnjičav, ali mislim da je dečko zaista nešto korisno napisao...

ja sam ga slušao na radio Beogradu gde je rekao da ima algoritme koji vrše kompresiju 30 000:1 !!!

Aj' da ga vidimo nek kompresuje tvoj potpis u toj razmeri :mrgreen:

Nije da vam se nesto mesam u ukus, ali sta ste slusali to ste i dobili. Ja sam mislio da pomenute institucije vise ne postoje, ili da im se bar okvasio koaksijalni kabl O:)

Sto se kompresije 30.000:1 tice bojim se da je decko jedino zaboravio da to treba i da dekomprimuje. :mrgreen: Mozda je to nesto nalik na MP3 ili JPEG, a tu se naravno otvara citav niz pitanja koliki je gubitak i sl.

Verovatno decko i ne bi lupao svasta, nego je voditelj vise okrenuo pricu da bezveze zvuci, tj. pemziomerima kristalno jasno.

P.S. Mislim da je u Zoni Sumraka bio intervju sa nekim likom koji ima kompresiju 100.000:1

function komprimuj (int ulaz) {
int izlaz=(ulaz mod 30000);
return izlaz;
}

Piece of hash

Nego btw, ja imam neke ideje kako doci do zestokih pakovanja, ali o tom potom (kad to uradim, i odem na TV).

sallle je napisao(la):
return izlaz;
}

;) odlicno...evo ja bas preradjujem ovaj tvoj algoritam, i na pragu sam da napravim 40000:1 ;)

sallle ::
return izlaz;
}

odlicno...evo ja bas preradjujem ovaj tvoj algoritam, i na pragu sam da napravim 40000:1

Bogme deco, ovaj vaš početni korak ima kompresiju 1:1 ako se čiča razume imalo u programiranje. Ali bez obzira, mislim da zadovoljavate kriterijum bar za treći dnevnik. NI Jugo nema pišu pa ga prodaju skoro četvrt veka.

DejanSt je napisao(la):
Bogme deco, ovaj vaš početni korak ima kompresiju 1:1 ako se čiča razume imalo u programiranje. Ali bez obzira, mislim da zadovoljavate kriterijum bar za treći dnevnik.
Za treci dnevnik je okey... Mada integer uvek ima istu velicinu, to stoji. :)

sallle je napisao(la):
return izlaz;
}

Piece of hash

Nego btw, ja imam neke ideje kako doci do zestokih pakovanja, ali o tom potom (kad to uradim, i odem na TV).

otprilike ovako radi i ZIP... :mrgreen:
pa shto odma ne napravis WinSallle i zayebesh zip/rar/ace? :mrgreen:

return izlaz;
}

Piece of hash

A gde ti je tehnika za razrešavanje kolizije? :mrgreen: I koji je ovo PJ - neka mešavina pascal-a i C-a? Ne bih te ja pustio na TV, još! ctp;

A gde ti je tehnika za razrešavanje kolizije? I koji je ovo PJ - neka mešavina pascal-a i C-a? Ne bih te ja pustio na TV, još!

Tako ti je to sa nasim ljudima, cim neko uspe u zivotu, odmah drugi gledaju da mu podmetnu nogu. Sram te bilo!
:)
btw nije vamos a la playa, vec "bamos" (idemo).

btw nije vamos a la playa, vec "bamos" (idemo).

Šta ćeš, mešavina španskog i srpskog :mrgreen: Al' ja neću na TVu da pričam o tome ;)

checkmate je napisao(la):
Decko ima website na markotasic.port5.com ali ne radi nista sem prve strane, navodno je smislio neki ekstremno efikasan algoritam kompresije podataka koji je prikazao na nekom shareware sajmu u Nemackoj pa mu sada svi salju ponude za studiranje, kazem navodno jer sam cuo od ortaka koji je cuo od ortaka... pa je prica mozda pogresna
Ma kakav je bre on genije kad na tu prvu stranicu ima bezbroj gramitichkih greshaka :cuss: O:)

Bane® je napisao(la):
Mene je više oduševio čovek koji je bio posle, a koji je svetski prvak/rekorder u nekoj disciplini dizanja tegova, bivši košarkaš i ima postdiplomski(magistarski) prosek 10.0 na nekom mašinskom fakultetu ako sam lepo razumeo :)...
Dzaba mu prosek 10, kada mu kroz vene cirkulise vise steroida nego krvi. Ako dozivi 40-tu nek' slavi.

pff... na mashincu i moja baba mozhe da ima prosek 10...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ha ha ha... Pa upisi babu kad je tako lako...
Jedino sto je na masincu lako je upisati ga, a da se zavrsi je potrebno mnogo truda, da nije tako ne bi 2/3 odustajalo vec posle prve dve godine...

Mogu ti reći da bi ti u tom slučaju baba ušla u legendu. Koliko je meni poznato (podatak od pre 3 godine) u dosadašnjoj istoriji beogradskog MF niko nije imao prosek 10 (doduše ima dosta ljudi koji su bili jako blizu te cifre). Eto mogao bi i ti da probaš, bio bih veoma ponosan na takvog mladog kolegu.

Prvo nauči da brišeš nos a posle pričaj o mašincu. Ne kažem to zbog materije koja se tamo obrađuje već zbog sistema rada ali je to neka druga tema...
Baba ne može da završi ni neku od ovih viših sega-mega-giga menadžment/marketing školica jer niko od profesora neće da je kresne a da plati ispit nema kintu jer je penzija mala. Ostaje da proba npr. mašinac....
P.S. Pre će tamo da je kresnu jer zagoreli mašinci ne biraju mnogo a ako hoćeš da iole u roku završiš mašinac mnogo si zagoreo.

Sto se tice masinca,ne lupaj, dodji pa ti imaj prosek 10!
Sto se tice devojaka, moram primetiti da ih je sve vise i vise, i lice na nesto :)
Sto se tice dizaca tegova, gledao sam, pritom je voditelju pustio na kompu snimak nekog svetskog sampiona u tom dizanju, kome je explodiralo koleno pri pokusaju dizanja xxx kg!Jezivo.

hall je napisao(la):
...

Ma kakav je bre on genije kad na tu prvu stranicu ima bezbroj gramitichkih greshaka :cuss: O:)

Pa decko je ucio matematiku - niko nije reko da je genije za Srpski jezik - stoga tvoja konstatacija nije na mestu.

Pa decko je ucio matematiku - niko nije reko da je genije za Srpski jezik - stoga tvoja konstatacija nije na mestu.

Ako ne zna osnovnu gramatiku, ne zna taj ni matematiku mnogo...

vamosalaplaya je napisao(la):

Ako ne zna osnovnu gramatiku, ne zna taj ni matematiku mnogo...

nije da ga branim ali mozda je, dok ste vi citali anu karenjinu on citao ruske zbirke iz matematike i slicno :)

Milanche je napisao(la):
Sto se tice masinca,ne lupaj, dodji pa ti imaj prosek 10!
Sto se tice devojaka, moram primetiti da ih je sve vise i vise, i lice na nesto :)
Sto se tice dizaca tegova, gledao sam, pritom je voditelju pustio na kompu snimak nekog svetskog sampiona u tom dizanju, kome je explodiralo koleno pri pokusaju dizanja xxx kg!Jezivo.

dechaci, ja sam vam komshija (na ETF-u), da vidite kako je tek ovde lepo...

I sta bi na kraju sa tim liqom? Ja nista ne kapiram.. :rolleyes:

Nazad
Vrh Dno