Šta je novo?

Domaći ovlašćeni servisi za hard diskove.

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Bilo bi lepo kada bi imali jednu sticky temu u kojoj bi uštedeli vreme da ne bi nosili hard diskove po prodavnicama, pa prodavnica u ovlašćeni servis, da direktno znamo adrese, E-mail, telefon... od ovlašćenih servisa.

Mene zanima za početak ako neko zna ko je ovlašćeni servis za Verbatim pošto bih uskoro trebao da nosim eksterni hard disk u servis a ne bih da nosim u ComTrade pa da oni šalju ako već živim u Beogradu i ako je ovlašćeni servis u Beogradu?

hard diskovi su uredjaji koji nisu projektovani tako da se mogu servisirati, sto i ne postoji ovlasten servis za tako nesto.
Bacis kupis novo....nema rezervnih delova, nema obuke, servisnih uputstava , bacis kupis nov...

Nemojte samo bacati nego i pokupite zlato iz njih.Ne mislim na onaj fazon sa hemikalijama.Nego na glavi hdd-a ima povece "klupko".Nekad je tu bakar ali u vecini ovih novijih bogami i zlato.
Nakupite...istopite...izlijte i utopite kod prodavca plemenitih metala i dzidzabidza!

kolko cenis da ima u jednom WD-u od 1tb? Ne mora tacno sto grama gore dole?

^ Velicina hdd-a ne igra nikakvu ulogu u kolicini zlata!

Poslednja izmena:
To ti zavisi od same berze,kad odes zlataru(pod uslovom da ovi to i kupuju),on sto ce prvo da uradi jeste da pogleda na kompjuteru koja je vrijednost zlata.
Zato i jeste najbolje da cekas pogodan dan,kad zlatu skoci cijena! Samo pitanje je da li ce on to da kupi u obliku u kom se nalazi u hard disku ili ces morati da prvo topis u poluge(grumenje)?!
Gledat cu da u dogledno vrijeme stavim fotku,da znas sta da trazis.Osim toga vjerovatno ima firmi i u srbiji koji kupuju aluminijum i ostale el.ostatke.Pa i na tome mozes da zaradis ukoliko ti se toga nakupi.A mozda uopste nije lose da se pocnes zezati sa hemikalijama(ali nemoj NI U LUDILU) da time ugrozis sigurnost bliznjih!!! Ipak to je malo riskantan posao!!!!

Izvinite sto cu biti ovako direktno nekorektan ali JESTE VI NORMALNI?
Imate li vi predstavu kolike su kolicine zlata ili aluminijumau hdd?
Prodas 5 komada, mozda "ogulis" 20 komada i imas za sta? Za drugi hdd, za tv, mercedes...?
Neke koristi preradjivaci mogu imati kada obrade 500-1000 komada ...
Koliko bi to hdd kostao da su "tolike" kolicine plemenitih materijala u njima sto je nekima "palo na pamet" kad su culi ZLATO, ALUMINIJUM, *** samo jos fali i bakar i eto bakatne mafije da nam iz kompova cupa hdd-ove, hebes srebrno sudje i zlatni nakit, daj hdd-ove TU JE LOVA...

Ne nisi ni najmanje nekorektan,nego si bezobrazan!
A ako nisi bezobrazan onda si definitivno neinformisan!!!
I da u pravu si sto se tice bakra...postoji cak i bakrena mafija.
Naravno da se ne radi o mafiji nego o ljudima koji skidaju bakar sa ves masina i frizidera,ukoliko neko ostavi na ulici za smetljiste.
Ovdje na zapadu je to unosan posao pogotovu jedno desetak godina unazad kad je bila "navala" za bakrom.
Sto se tice zlata,tu nisi u pravu,kao sto rekoh sve zavisi od berze.Slozit cu se sa tobom u vezi aluminijuma i ostalih metala.
Ali ako decko ima vremena da ganja ,sto da ne?! Osim toga nisam mu govorio sve u detalje i u bukvalnom smislu(verovatno je i sam informisan a ako nije.sve mu je ko na pladnju-Google is IT!),tako da tu ima vakuma da se pogresno razume.Kao sto je tebi poslo za rukom.Tako da nije lijepo od tebe da nabijas "mak na konac",barem kad se o "bontonu" radi.
Uostalom,imas TV pa valjda pustaju u toj srbiji inostrani program,kako li se zovu zaboravio sam.Ali radi se o amerima,recimo 4 osobe iz 4 drzave.
I oni bas rade ovo o cemu govorim.Cilj im je naravno da sto vise zarade u toku jedne sedmice i neces vjerovati kakva se suma(a ne shuma) zna zaraditi,AKO ZNAS gdje TRAZITI!!!
Dapache,u to ulazi zlatni i srebreni escajg ,meci za Magnum sa glavom prelivenom od srebra itd!!!

Nadam se da sam bio dovoljno jasan?!

Poslednja izmena:
Druze, rekao si , ko te shvatio shvatio. Mislim da nisi u pravu, on nije reagovao kako treba. Idemo dalje...

Tebi @Che Daboli Guz ni Dr Agoljub iz Lekovi show ne bi pomogao...
Mani se berze i tih budhalastina u zemlji gde je prosecna plata manja od 300€, gde se kopa za koru hlenba po kantama za djubre, gde polovina ljudi nema posao i gde pola od te zaposlene polovine radi na minimalcu ili na crno...

Cuj decko, samo da znas nisi prvi koji mi je pretio napunjenim oruzjem, bojevom municijom iz puske, automata i pistolja... ja se takvih "junaka" ne bojim pa isto tako mozes da napunis taj Magnum istim tim srebrnim metcima, gurnes ga "negde" i povuces oroz...

Ako misliš an "American Pickers", nema ovde toliko sakrivenih starudija kao u Americi, zna se ovde ko sakuplja primarne sirovine a oni nemaju pojma o pravoj reciklaži a kamoli o vađenju zlata i drugih dragocenih metala. U HDDima nema dovoljno toga da se isplati to raditi na malo. Hiljadu puta bi bila skuplja oprema za hemijski i/ili elektolitički "stripping" iz jednog HDD. Najbolje što može je da se rastave da ostane čist aluminijum, tako je vredniji nego ceo pokvareni disk. Čak ni tako pripremljen aluminijum nije isplativ na manje od nekoliko stotona kilograma, potrošiš više benzina do otpada nego što desetak kila Al vrede. I ostali kompjuterski delovi a i druge elektronike imajusve manje zlata i srebra u njima. Rane '90e godine su poslednji modeli koi su imali neke značajnije količine plemenitih metala, čak je i Cu sve manje zastupljen.

Cuj decko, samo da znas nisi prvi koji mi je pretio napunjenim oruzjem, bojevom municijom iz puske, automata i pistolja... ja se takvih "junaka" ne bojim pa isto tako mozes da napunis taj Magnum istim tim srebrnim metcima, gurnes ga "negde" i povuces oroz...

Elem neise,mogu samo da zakljucim da ti bonton nije jaca strana(upitno je takodje da li si ikad i dolazio u kontakt sa istim)?!
Volio bih da nam se putevi vise ne ukrste, jer me je blamaza tvog postajanja!
A ko je kome "decko" to je jos i pitanje?
Srdacan pozdrav i sve najbolje!

@CountMike,
Hvala na info-u.Izvinjavam se ako sam bio nejasan,nisam ni mislio na "Jedan HDD".Naravno da je suludo ocekivati ikakvu zaradu na jednom komadu.
Pozzz

nema aman nista u njemu, mislio sam da se covek shali, al on ozbiljan. Nije bitno idemo dalje

Nemojte samo bacati nego i pokupite zlato iz njih.Ne mislim na onaj fazon sa hemikalijama.Nego na glavi hdd-a ima povece "klupko".Nekad je tu bakar ali u vecini ovih novijih bogami i zlato.
Nakupite...istopite...izlijte i utopite kod prodavca plemenitih metala i dzidzabidza!

Kada su te pitali "koliko može da se uzme po disku" niko nije mislio na to kolika je vrednost tog zlata (da, to zavisi od cene zlata) već koliko u gramima, miligramima, uncama... ?!?

A tvrdnja ti nije baš tačna. Određeni elementi se samo pozlaćuju, a punog zlata nema u elektronici. Ono se ne može extrahovati bez složenih hemijskih potupaka, što naravno, vredi raditi samo za velike količine odjednom. Uzeti jedan HDD i iz njega kućnim postupkom izdvojiti ikakvu praktičnu količinu zlata, neće da može.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno