Šta je novo?

Domaći IT kursevi

ŽeljkoPFC

Flash Drive
Učlanjen(a)
21.02.2017
Poruke
65
Poena
6
Kao što naziv teme govori, otvaram temu gde bi mogli da delimo iskustva sa domaćih kurseva kojih ima sve više. Konkretno, drugar želi da upiše nekih od tih kurseva i da promeni profesiju, pa me je zamolio da pogledam po netu. Ja sam doduše na tradicionalan način ušao u IT (fakultet), kursevima se nisam bavio, tako da ne mogu puno da mu kažem u vezi nekog konkretnog kursa. On se lomi između programera ili QA kao početnog kursa. Ja sam konkertno QA i mogu koliko toliko da mu približim šta ja radim i šta rade neki programeri kod mene u firmi. Ono što mene interesuje jeste koji od kurseva znate da nude dovoljno dobru podlogu da stekne dovoljno znanja kako bi mogao sutra na svoju ruku dalje da uči i pronađe posao.On je ova dva gledao. Dečko pritom ima posao koji ne bi da napusti još uvek, tj hoće uporedo i kurs da pohađa. Šta mu je činiti? Da li neki od gore pomenutih kurseva valja? Jel ima još koji da možete preporučiti. Gde generalno početi kada menjate profesiju i ulazite u IT? Jel prošao neko sličan neki put? Kakav je proces da se upadne na neki od tih kurseva, jel treba neko predznanje... Slobodno raspalite po tastaturi.

Hvala unapred i srećna nova godina svima. :)
 

Pittsburgh

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poruke
1,211
Poena
38
Ja mogu da ti napisem iz mog iskustva, koje još nije gotovo i nisam još završio prekvalifikaciju, ali mogu da ti dam, svoje mišljenje iz pozicije polaznika nekog kursa. Trenutno sam pri kraju kursa koji organizuje IT Bootcamp u saradnji sa Divcevom fondacijom, a ja sam upisao, smer za QA, pre svega jer se odatle dosta lakše zaposlis, jer nisu firme mnogo rade da uzimaju priucene developere.

Kurs je koncipiran da traje 10 nedelja I relativno je intenzivan. Prva nedelja je manuelno testiranje, onda ide jedna nedelja SQL I zatim 4-5 nedelja Jave. U javi se na, početku rade osnove, grananja, petlje I nizovi, a u drugom delu se prelazi na osnove OOP i imam utisak da se stiče korektno znanje i da nije nesto bas najjednostavnije. Redovno imas domaće i eliminacione testove, mada mislim da bi svako ko se trudi trebao to da prevaziđe. Radi SE ApachePOI, a sada na kraju sedme nedelje prelazimo na Selenium i mislim da je to poslednja stvar koja se radi.

Kurs je besplatan, ali imas niz testiranja pre njega da bi ušao na njega. Dobije se materijal koji treba da se predje pre tih uvodnih testova i odatle su pitanja na stručnim testovima i tehničkom intervjuu.

To je otprilike to. Generalno, za taj kurs Vazi da je cenjen u QA svetu, pa je i to dodatni plus, ali mislim da je znanje koje steknes jako pristojno za kurs koji traje manje od 3 meseca - neki ljudi su bili prilično iznenađeni težinom poslednjeg projekta iz jave koji smo dobili.

Ukoliko imaš nekad dodatna pitanja, slobodno pitaj
 
Vrh Dno