Šta je novo?

Domaće TV marke - Raspakivanje

Pa jeste. Ali vidim da ima i strucnih i iskusnih ljudi ovde, pa reko da pitam.

Moze li jedno laicko pitanje.
Kako bi rangirari od najboljeg ka josijem 40 inci no smart televizore Tesla Vox Vivax .
I kako bi rangirari njihove servise.
Moje misljenje vlada da je od tih najlosijih brendova broj 1 tj najbolji Tesla.To mogu da kazem i zato sto sam imao prilike da koristim FOX pa Teslu u uslovima gde vecina TV crkava.Tesla je definitivno pokazala da je bolja od FOX koji je riknuo tacno posle odredjenog vremena(pozadinsko osvetljenje).Mislio sam da je do konkretnog modela ali ne.2 razlicita modela isti kvar u manje vise isto vreme.Pricam o FOX.Znaci Tesla je definitivno bolji kvalitet.Sto se tice VOX pozitivno sam iznenadjen jer sam ga kupio za kucu na planini.2 godine ga koristim i 10 od 10.U smislu da imam Xiaomi box koji sam koristio uporedo sa Google tv na VOX.I mogu ti reci da su razlike mizerne.U smislu da Xiaomi bolje radi ali ne mnogo bolje.Znaci da me sad pitas dal bi kupio box da ne koristim VOX google tv odgovor je NE.

Tesla po meni ima losiji android.Neko ce ti reci google tv i android tv su jedno te isto , slazem se.Iza haube je jedan te isti OS.Samo je razlika u interfejsu i to sto je google tv noviji.Ali , ako uporedimo google tv na VOX i android tv na Tesli meni bolje radi na VOX-u.Sto se tice VIVAX drug ima onu njihovu A seriju sto su nudili garanciju od 5 godina i on je licno zadovoljan.Nije mi prijavio losa iskustva.Tako da kad se podvuce crta rezime je da je Tesla ipak bolji kvalitet od VOX.Jer prvo ono sta ja znam iz iskustva i citanja sa serviserskih foruma i kanala iste sadrzine sa YT da su sampioni u reklamacijama FOX i VOX.A ima i VIVAX-a.Tesle ima ali u manjem %.Ja opet kazem imam Teslu od 43 inca u jednoj kuci a VOX od 32 inca u drugoj kuci.I rade i jedan i drugi ok.Taj Tesla od 43 inca je inace i pohvaljen kao best buy u tom cenovnom rangu.Ne mogu da kazem da je vauuu ali mogu da kazem da sam generalno zadovoljan.Ono sta bi izdvojio kao minus jeste stariji Android tv za koji nema nikakvih update.I vidi se anomalije u smislu da nekad uspori malo Android i daljinac ume da zabode.E sad to nije neka anomalija da kazes da je android los.Ali posto sam koristio bas intenzivno google tv na VOX mogu da kazem da je bolji i fluidniji od androida na Tesli.

Tako da Tesla ipak odnosi pobedu zbog najboljeg kvaliteta i 5 godina garancije.VOX koliko znam ima 3 godine a mozes da dodas godinu dana za oko 10 evra u Gigatronu(bar je moglo kad sam ja uzimao),VIVAX je imao 5 godina garancije za tu A seriju sa Android OS.Dal ima dalje - ne znam.Proveri dal Tesla i VIVAX imaju 5 godina.Ako jedan ima drugi nema uzmi taj koji ima 5 godina garancije.Ako imaju oba 5 godina uzmi Teslu.Mada mozes razmisliti i o VIVAX.VOX nemoj jer ipak iako ima bolji OS po meni losiji je brend od Tesle i ima 2 godine garancije manje.Ako koristis kao ja za vikendicu onda i mozes.Jer meni garancija nije igrala ulogu posto ga svakako ne bi vracao u grad na servis.A Tesla mi je uletela neka extra akcija pa sam zato uzeo.Inace na ananasu imas subotom top akcije.Tipa daju po 50% popusta na odredjene modele.Pre neku subotu je bio 50 inca Tesla za 200e.Cak i ako nije smart nema veze.Dodas mu box i cao.Isplati se uzeti non smart Teslu + box na tim ananas akcijama.

Ako sam dobro shvatio i raztumacio po tebi Tesla , Vivax, Vox i zadnji Fox.

Ako sam dobro shvatio i raztumacio po tebi Tesla , Vivax, Vox i zadnji Fox.
Pa tako nekako.Poenta je da se ne treba drzati nicega u smislu takac makac.Nije to pravilo 100% tako.Neko ce ti reci na forumu - ma kakva Tesla bolji je ovaj ili onaj.Svako iz svog nekog ugla daje misljenje sta je bolje a sta losije.Inace , bez obzira sto mislim da je najgori FOX ja sam uzeo onaj nasocijalniji model da zamenim jedan stari CRT.Na akciji na anansu u subotu bio je za neke smesne pare.I ono sto mogu da kazem kod 3 FOX-a je da se vidi definitivno razlika u kvalitetu.Npr boje na FOX su mi nekako isprane.I vidi se i to jasno probijanje svetla.

I ovde na forumu su mnogi imali primedbe na FOX tv.Ima ih naravno i na Teslu.Ja samo kazem da iz mog nekog iskustva Tesla je najbolji kvalitet.Ali mi se svidelo kod npr VOX sto se vidi jasan napredak brenda.I kad sam pisao prvi put post u VOX temi nisam stigao da ga tako detaljno istestiram.Sad ove godine sam ga bas arcio i gledao sam ceo dan tv.I kazem nisam primetio ni 1 anomaliju.I cak i zvuk koji sam prvo rekao da je los sad mi je delovao dosta dobro.Tako da JBL zvucnik nisam ni koristio.

Po meni VOX da ubaci 5 godina garancije mogao bi komotno da bude ako ne blizu mozda cak i bolji od Tesle.Jer ponavljam opet dosta su napredovali.A posebno na polju optimizacije OS-a i kao i same fluidnosti samog Androida.Meni lepse radi taj google tv na losijem hardveru nego kod Tesle na boljem hardveru.Ne treba zaboraviti da je taj VOX nasocijalniji smart model a da taj Tesla od 43 inca spada u srednju bolju klasu.Tako da je to - za Teslu jer bi trebalo da radi bolje Android tv na tom tv od 43 inca.Jedini minus VOX je sam daljinac koji ja mislim da je identican ili vrlo slican kao kod mog druga na VIVAX.I daljinac je - jer je raspored dugmica malo debilan pa lako stisnes HOME dugme koje je po meni stavljeno na mesto gde ne bi trebalo da bude.

Dok je kod Tesle daljinac bolji.Ali , kod Tesla i kod mene i kod mog druga daljinac zabode.Pa tako ima kasnjenja.Ja sam to resio tako sto izvadim bateriju pa vratim.Sreca pa to nije cesto nego kad se duze koristi tv.E da , kod VIVAX mi je rekao drug da primecuje ghosting kod igrica.Ali ja sam i njemu rekao da tv nije predvidjen za gaming tako da mi to i nije mana.Sve u svemu rezime je da se po mom misljenju razlike izmedju jeftinih brendova i jakih brendova smanjuju.Po meni jeftiniji brendovi bi jedino trebali jos da poboljsaju kvalitet televizora.Tu pritom dajem naglasak na pozadinsko osvetljenje i na maticne ploce.Kod Tesle mozda i ne mora a kod FOX bi to stavio kao prioritet.

I FOX bi trebao jos da radi i na kvalitetu panela.Mada , oni njihovi WEB OS modeli vecih dijagonala su dosta solidni.I benchmark je radio te vece dijagonale i koliko ja znam review je bio dosta pozitivan.Tako da ja uvek kad kritikujem FOX kao brend ipak bi napravio izuzetak za te WEB OS tv.Takodje jako je bitno za cega koristis tv.Ako si korisnik da ti tv stoji upaljen 24h onda definitivno izbegavaj FOX iz te jeftinije klase jer imaju problem sa pozadinskim.Ako ti je bitna fluidnost OS-a i to da imas manje bagova onda VOX i VIVAX imaju prednost u odnosu na Tesla.Ako ti je bitna dugotrajnost tv-a i koristis ga stalno onda Tesla zbog duzine garancije i kvaliteta samih televizora.Svakako ne ocekuj cuda jer npr moj Grundig iako nije skup tv bolja je slika i kvalitet tv-a i od Tesle i FOX , VOX i VIVAX.

To zavisi od modela do modela, jer njima različite fabrike sklapaju TV.

Najduža garancija treba da bude prvi izbor, mada i ja sam mišljenja da Tesla i Vivax malo bolje rade (ali bih pre birao godine garancije, koliko ima memorije sistem i koji je OS). Mislim da sam neke od njih viđao da imaju Google TV (ne android).

Razlika u ceni između ovih marki i npr. TCL je toliko mala da je TCL zicer. Jedino ako ne bude ovakva akcija za 20000, što je duplo manje od TCL (pritom, ima WebOS i Magic air remote), a to mi deluje sigurnije nego vidaa ili no name android.

E da.Dobro me je podsetio kolega Leckov.VOX, Tesla i VIVAX imaju original Android tv.I to je super je su ti noname Androidi smece.FOX nema originalni Android.I kod njega obavezno ici na WEB OS modele.

Sto se tice OS-a tu je stvar ukusa i naravno sta korisniku treba.Npr neko ko nije kao ja i koristi npr Netflix , Youtube,Prime,HBO max i domace app za tv njemu je bolje WEB OS.A ko koristi app koje nisu standardne bolji je Android tv.

WEB OS ima bolju i optimizaciju i slabiji hardver ga bolje pokrece i fluidniji je.Duza garancija jeste prioritet.Jer ako tv i crkne u lupam 4 godini tebi odrade servis i ti si miran i posle garancije.Sto se tice panela i delova slazem se da je sve to manje vise slicna ili cak ista prica.Npr moj FOX sto sam kupio na ananasu ima identican daljinski kao Tesla😅

I daljinac od mog VOX je isti kao daljinac od VIVAX mog drugara.I softver za non name tv je isti za Teslu i FOX.Jedino plejer od Tesle pusta vise filmova.Kad sam jednom gledao plocu za mamin ELIT video sam da odgovara ta ploca za jedno 5-6 brendova.Tako da ona prica da je sve to iz iste kuhinje istina 100%.Ali opet kazem ima razlike u kvalitetu jer mi se Tesla definitivno pokazao kao dugotrajniji.

FOX nema originalni Android.
Slazem se da je Android na jeftinim Fox tvima los.
U pitanju je neki Wisdom Share koji kao da povlaci podatke iz oblaka.
Sporo radi i nema cak ni Google store vec neku njihovu prodavnicu.
Jedva sam nekako uspeo da instaliram aplikaciju sa fleske.

Imam sve pomenute marke. Od fox-a iz 2013,preko prve Tesle50' iz 2014,pa do novijih Vox,Fox,Vivax. Moj redosled je
Tesla
Fox(webos)
Vox
Vivax
Ova prva dva i dan danas rade svakodnevno. Nasvim modelima se koriste Eon boxevi,Mi boxevi i Mi stik,A1 i Move modovan box.

I ja imam sve tri marke(fox, vox, vivax), više komada.
Nisu neki wau modeli, sve je ok 40-50 inch,

Na svim se koriste externi boxevi, pa sistem i odziv ne vredi komentarisati sa moje strane, to zavisi od box-eva.

Vox je ubedljivo najgori što se tiče zvuka, na Vivax-u bolji, na Foxevima najbolji zvučnici.
Moj sličaj, mada ko zna možda zavisi od modela do modela.

Ekrani, manje više isti kvalitet.

Otkazi:
Prvi Fox 50 incha izdržao 8 godina,
prvi Vivax 6-ta godina posle popravke backlight-a sad opet radi,

Trenutno stanje:
2 Foxa su oko 5,5 godina i još rade,
1 Fox potpuno nov,
1 Vox gura treću godinu, 1 Vox četvrtu
1 Vivax četvrta godina i jedan Vivax posle popravke backlight-a gura šestu godinu.

Eto to su moja iskustva sa ovim markama ako nekome nešto znači 😉

Nazad
Vrh Dno