Šta je novo?

Kućna multimedija Dolce gusto aparat

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
85
Razmisljao sam da li Dolce Gusto ili Nespresso aparat i na kraju se odlucih za Dolce Gusto.
Mislio sam da uzmem danas u nekoj od vecih prodavnica (G, T i slicne) i vidim da imaju sirok asortiman razlicitih modela za slicne pare (izmedju 8-14 000, sto mi je i gornji budzet).
Video sam da ima dosta "Krups" aparata u ponudi, npr. ovaj

Krups Dolce Gusto Aparat za espresso Genio S KP243B10 (13 000 din)​

KRUPS Dolce Gusto Infinissima KP173B31 Aparat za kafu (9 000 din)​

Jel valja ovo u ovom cenovnom rangu ili da gledam nesto drugo (budzet do 14,15 000).
Ne treba nista profi, jednom dnevno ce se mozda piti produzeni espreso, mozda nekad sa nekim ukusom

Moja supruga ima ovaj donji. S vremena na vreme hoće da se zapuši, kada zaboravi da ga očisti na vreme. Ostalih mana nema. Ako se zapuši i ne može iglicom da se otpuši, onda pomaže samo Durgol.

Moja preporuka za bilo koji Dolce Gusto automatski. Infinissima je manuelni on/off prekidac. Automatski podesis "duzinu" kafe i on se automatski ugasi. Ako je prioritet samo kafa, moja preporuka je za Nespresso automate. Imam oba, ali je meni Dolce Gusto prakticnicniji, jer moze da se koristi samo vruca voda za caj/ovsene pahuljice... Kod Nespressa toga nema.

Ali automatski su 20 000+ koliko vidim, barem neki Krups sto imaju svi lagerovan. Mislio sam cak i Picolo XS, nije mi cimanje da sam odvijam/zavijam vodu ako je to najveca mama manuelaca.
A koji Nespreso bih mogao da gledam u rangu do 15 000?

Imamo Nespresso Essenza Mini. Obrati paznju da postoje i novi Nespresso Venuto modeli koji imaju drugacije kapsule i jos uvek nema dovoljno zamenskih brendova za njih.

Dolce Gusto automatski je Genio S koji si predlozio, zatim Mini Me (kojeg mi imamo), KRUPS KP243B... Svi koji imaju ovaj dozator ("crtice") na samom aparatu.

1725530549900.png

Ja mislim da je bolje da se kupi Nespresso zbog vaš povljene cene kapsula

Moja preporuka za bilo koji Dolce Gusto automatski. Infinissima je manuelni on/off prekidac. Automatski podesis "duzinu" kafe i on se automatski ugasi. Ako je prioritet samo kafa, moja preporuka je za Nespresso automate. Imam oba, ali je meni Dolce Gusto prakticnicniji, jer moze da se koristi samo vruca voda za caj/ovsene pahuljice... Kod Nespressa toga nema.
Kako nema Nespresso? Bukvalno pritisnes jedno od dva dugmeta i vruca voda izlazi?

za OP, i ja dajem glas za Nespresso. Pogledaj i njihov sajt imaju sad akciju 50% na OG aparat ako uzmes 150 kapsula.

Pošto trenutno koristimo treći Dolce Gusto (Genio S) moj predlog ide za Genio S, jer kao što @sds21 kaže ipak je bolje da bude automatski.
Prva dva uređaja pre ovog (Mini Me i Oblo) smo kupovali na akciji sa 10 i 15 kutija kapsula, a na kraju gomila tih kapsula ostane nepopijena.
Ne znam kakva je voda tamo odakle si, ali kod mene je voda puna kamenca pa je potrebno redovno čišćenje istog.
Što se tiče samih kapsula iste kupujemo na pijaci jer su kudikamo povoljnije.

Kako nema Nespresso? Bukvalno pritisnes jedno od dva dugmeta i vruca voda izlazi?

za OP, i ja dajem glas za Nespresso. Pogledaj i njihov sajt imaju sad akciju 50% na OG aparat ako uzmes 150 kapsula.
Da vidim da je na akciji, na akciji su trenutno u svim prodavnim vecim lancima pa mogu i tu da porucim takodje (i to bez kapsula koliko sam snimio).
Pošto trenutno koristimo treći Dolce Gusto (Genio S) moj predlog ide za Genio S, jer kao što @sds21 kaže ipak je bolje da bude automatski.
Prva dva uređaja pre ovog (Mini Me i Oblo) smo kupovali na akciji sa 10 i 15 kutija kapsula, a na kraju gomila tih kapsula ostane nepopijena.
Ne znam kakva je voda tamo odakle si, ali kod mene je voda puna kamenca pa je potrebno redovno čišćenje istog.
Što se tiče samih kapsula iste kupujemo na pijaci jer su kudikamo povoljnije.
Svakako sam mislio flasiranu vodu da koristim upravo zbog toga. Ne zivim u Srbiji ali aparat kupujem da imam dok sam ovde na odmoru, tako da ce se koristiti mozda mesec dana u godini, jer majka mi slabo pije kafu.
Znam za tu foru sa pijace, mislim da je to sve roba iz uvoza (Madjari u mom slucaju posto sam sa severa), pricaju ljudi cak i da je kvalitetnija roba (cokolade, kapsule i ostalo). Ne znam koliko je to tacno.

@Marmil Na Nespresso sajtu dobijas -50% na 14990, znaci aparat izadje 7495 + naravno kapsule koje odaberes. Tako da za cca 16k mozes da imas aparat i 150 kafa. I da, ovo vazi za Essenza mini aparate. Nemoj da gledas Vertuo, mnogo problema sa njima...

@sds21 Ja nemam takvih problema, ali ja uvek "ispiram" i pre i posle pravljenja kafe. Cak i kad ne isperem nikad mi nije bila "braon". Ali ja vodim racuna o aparatu, ciscenje i descaling minimum 2 puta mesecno.

Sa nasumično odabranom kapsulom.
Koje kaspule su neki klasik? Ukusa kao esspreso kafa iz kafića.
Screenshot_20240906_142046.jpg

Zavisi i koji espresso... Vodili smo dosta diskusiju na onoj temi o kafi u clubbing sekciji. Za taj neki "klasik" espresso, npr. Kazaar, Roma, Arpeggio. Ja bih ti preporucio ako mozes da svratis do Nespresso prodavnice (Usce, DC, Galerija) i sam testiras i probas i vidis sta ti odgovara. Ili da uzmes mix raznih kapsula, da ne uzmes 150 i shvatis da ti ne pasu.

Nazad
Vrh Dno