Šta je novo?

Dolby digital live pack - sb audigy series?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Nabasah na ovo da moze da se kupi za 4.72 dolara, pa me interesuje koja je poenta istog i da li cu ja imati nesto od toga na Audigy 2 zs i logitech z5450 zvucnicima?!

DDL sluzi da ti omoguci reprodukciju high-quality surround audio iz filmova (iz iskustva mogu da ti kazem da je zvuk stvarno SJAJAN). Zvuk se prenosi digitalno (treba ti S-PDIF). Imas zvucnike koji podrzavaju DD, pa ako ti se daju pare samo za filmove...

Ti nesto nisi rekao kako treba. DolbyDigital Live (kao i DTS-Connect) je encoder koji sakuplja analogni 5.1 sa kompa. Encodira ga u DolbyDigital i salje preko SPDIF na ext decoder (npr AVR). Odlican je za 5.1 zvuk iz igrica. Iz filmova on ne moze preneti 5.1 jer nije decoder, a ako se ukljuci i encoder i decoder istovremeno na kompu nastaje problem i staticni zvuk. I ne postoje zvucnici koji podrzavaju DD niti DTS niti PCM, to moze samo procesor zvuka. Kako to kazes ako ti se daju pare samo za filmove? Pa ako voli da gleda filmove i uziva u zvuku sta onda?

Poslednja izmena:
Nabasah na ovo da moze da se kupi za 4.72 dolara, pa me interesuje koja je poenta istog i da li cu ja imati nesto od toga na Audigy 2 zs i logitech z5450 zvucnicima?!

Da li bi hteo da mi pomogneš oko z5450 Logitecha ?
Vidim da ih imaš, pa bi dobro došao neki savet !
Ja ih imam, ne rade mi kako bi trebalo, pa bih voleo da stupim s tobom u kontakt !
Da li bi mogli da se čujemo preko moba, ja ću te zvati, imam par pitanja !
Ako si za...pošalji ga na [email protected]

gvlada: e sad mi nista nije jasno...jel to kodira ili dekodira signal?! U principu meni to rade zvucnici a ne kartica, da li dobijam onda nesto ako to platim!?

vikhizz: 0656508007 pa se javi da vidim sta te muci!

DolbyDigital Live i DTS-COnnect su enckoderi tj oni "sakupljaju" analogni 5.1 zvuk sa kompa (npr iz igrica) i "uvijaju" ga u DD ili DTS "foliju" koja se onda moze propustiti kroz SPDIF i poslati na ext decoder. SPDIF nema propusno moc za vise od 2ch, samo stereo dok DD i DTS prolaze jer su kodirani. Jedino HDMI ima propusnu moc za vise od 2ch tj 8ch (7.1).

Hvala lepo na objasnjenju kralju!!...sve najbolje :wave:

Nazad
Vrh Dno