Šta je novo?

Dokle vise taj DVD?

1080p na DVD5 ne postoji, ili nije ni za šta :) 720p na DVD9 je ok, a rekao bih i 1080p na DVD9 za normalan film koji traje oko 100 minuta.
Elem, držanje na HDD ima donekle smisla, dok se ne dođe do tačke da taj materijal samo bezveze zauzima dragoceni prostor, koga je uvek malo :)

Kad se sve sa dvd diskova prebaci n BR, onda ce doci era nekih novih ultra mega giga diskova pa prebacuj ponovo i tako do besvesti.
Ma tada će igrice biti po 70 gb, kao softverski master paketi recimo !
Video formate neću ni da pominjem...ups

Poslednja izmena:
Držanje ogromnih količina na hardovima je ista ako ne i veća glavobolja, od držanja na DVDovima, kada se ti hardovi napune i kada treba pobrisati ono što je nebitno. U tom slučaju je mnogo lakše iskopčati hard i na njegovo mesto staviti novi prazan (podrazumevam da su svi kontroleri popunjeni), ali se u tom slučaju postavlja pitanje čemu onda uopšte i čuvanje tih podataka na hardovima.

Elem, ja sam za nemilosrdno brisanje, i naučio sam lekciju o besmislenom arhiviranju još u doba CD-Rova i dial-up Interneta, kada se svaki pisić softvera, muzike ili video činio dragocenim i bez razmišljanja arhivirao/rezao. Onda je došao broadband, sa njim pristup prvo muzici (doba 128kbps kablovskog neta) koja se nemilosrdno skidala i rezala, a kako su se povećavale brzine protoka (256, 512, 1024) i pristup igrama, softveru, filmovima. Najzad, kad su sve police i svi hardovi bili popunjeni gomilom muzike filmova i igrica od kojih masu nisam preslušao, odigrao, odgledao. Došla je era nemilosrdnog brisanja.

Sad skinem film, pogledam ga i obrišem. Igrice igram, pa ako mi se baš svidi narežem dvd, inače nemilosrdno brišem. Muzika je postala nevažna stavka, jer su mp3evi obesmislili svako čuvanje muzike u trenutku kada dnevno možeš skinuti po 100 nekih albuma, CDova, bilo čega - više nego što možeš preslušati za godinu dana.

A to "čuvanje za decu" - zaboravite. Naša deca će imati ko zna kakve nano-piko medijume i naši CD-ovi i DVDovi i XviDovi i sve ostalo što sada znamo će tada biti teška arhaika.

kao nama danas vinilne singl-ploče i audio kasete - lepo ali beskorisno :)

Znači ljudi - nastupa era nemilosrdnog brisanja/bacanja medija, zapamtite to dobro!

Poslednja izmena:
Problem predstavlja i neukost korisnika......

Većina skonta kako Win radi i misli da sve zna. Ono što ne skontaju jeste da onaj mali dialog prozor koji dobiju kad kliknu na "Save" je ono što im debelo fali. U doba MS-DOSa morao si da naučiš organizaciju i manipulaciju sa datotekama. Danas ljudi često nemaju pojma ni šta je prečica (shortcut) a šta datoteka.... u tim uslovima veoma je jednostavno da se disk napuni raznoraznim glupostima koje ni sam korisnik ne zna odakle su. Mali milion puta mi se desilo da sam morao da objašnjavam da je HD pun i da im dajem info čime i koliko to zauzima, i na kraju ja to da obrišem. Hvala bogu pa je prošla faza: "Pa sve sam to obrisao a još mi fali prostora na disku" (jest al što ima 15Gb u recycle bin-u :) ).

Rezime: Dajte čoveku dovoljno konopca i obesiće se sam (ili ti ADSL-a i par 1TB diskova) :)

Da ne pričam što znam ljude koji imaju po 4-5-6-7 sezona raznoraznih serija kod sebe na disku čisto da se nadje. Takvima ni 16TB nikad neće biti dovoljno.

Na projekciji je pušten snimak vožnje gradom (kamera je bila montirana na prednji kraj vozila) na širokougaonom platnu dijagonale 15 metara, koji je u potpunosti fascinirao gledaoce. Prizor je bio toliko realan da je mnogim gledaocima prilikom projekcije pozlilo.

Pre sto godina su ljudi tako reagovali na prvi crno beli snimak itd...

Pa da, ali su se ljudi tad uplasili zato sto im je delovalo realno. Ovako ne vidim zasto bi nekom pozlilo zbog realnosti. Ne bacaju svi peglu kad se voze gradom, zar ne? :D

A sad, za filmove, serije i ostalo, ne brisem nista od toga zato sto to sto sam ga pogledao ja ne znaci da ga je pogledao burazer ili roditelji, isto vazi i za serije. Sve ide na deljeni hard (dok se ne sredi storage masina do kraja)

Pa da, ali su se ljudi tad uplasili zato sto im je delovalo realno. Ovako ne vidim zasto bi nekom pozlilo zbog realnosti. Ne bacaju svi peglu kad se voze gradom, zar ne? :D
To je efekat koji je poznat i kod virtuelne realnosti (one sa naočarima). Fora je u tome što se ono što oko vidi i ono što centar za ravnotežu detektuje ne slaže i to dovede do kratkog spoja u mozgu i mučnine.

Problem predstavlja i neukost korisnika......

Da ne pričam što znam ljude koji imaju po 4-5-6-7 sezona raznoraznih serija kod sebe na disku čisto da se nadje. Takvima ni 16TB nikad neće biti dovoljno.

Mislim da to nije bitno. Njima je bitno da imaju to sto ih ispunjava, zar ne.
Zasto da kablovski, bude bez protoka,;) .

Nazad
Vrh Dno