Šta je novo?

Dokle moze Barton?

uNesc0

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2004
Poena
319
Dakle, sta najvise utice na maksimalni domet (overklok) Bartona?

Kod mene trenutno radi na 2,2 GHz i temperatura je 47 C, posle teskog opterecenja (kompresovanja 2 sata filma). Koristim BOX kuler (sa bakarnim dnom).

Sada, sta mislite dokle moze on da ide, tj. moze li preko 2,35 GHz? Da li bi i koliko bi pomoglo ako bih stavio bolji kuler, recimo neki Data CU9TB od 18-ak €? Posto znam da memorija ne moze preko 215, vredi li ako bih stavio odnos 5/4?

I jos nesto, od cega najvise zavisi dokle moze da se overklokuje procesor? Od primerka/srece? Od kvaliteta hladjenja? Od maticne ploce? Ili od neceg cetvrtog? Da naglasim: NAJVISE.

Najvise od primerka.Malo mi je cudna ta tvoja temepratura, pusti prime da sljaka pa onda izmeri posle nekog vremena temperaturu to ti je bolji pokazatelj.

uNesc0 je napisao(la):
Sada, sta mislite dokle moze on da ide, tj. moze li preko 2,35 GHz? Da li bi i koliko bi pomoglo ako bih stavio bolji kuler, recimo neki Data CU9TB od 18-ak €? Posto znam da memorija ne moze preko 215, vredi li ako bih stavio odnos 5/4?

Mnogo ti je niska ta temperatura, ili sonda ne dodiruje cpu ili ti je cpu jako dobar.
Cenim da ti je cpu zaključan, tako da ti je bolje da nađeš bolju memoriju ako hoćeš veći OC, od asinhronog rada nema vajde (ima štete :trust: ).

A OC zavisi od pa, svega... i ploče i primerka, i napajanja, i kupusa, i paprike :p ... ***, kako ti se zalomi..

Poslednja izmena:
Ja na 8rda+ imam sa box cooler-om i dve osmice
idle 50 na 2200 Mhz 1,675 Vcore, ultra stabilno.
Medjutim, stos je da vecina likova koji
sklapaja racunare ostave termalnu sondu na dnu
soketa tako da izmedju sonde i procesora ostane
par milimetara vazduh i onda pricaju kako box cooler
super hladi. Digni sondu da dodiruje dno procesora
i stavi malo termalne paste na istu radi sto boljeg
termickog kontakta sa dnom procesora, pa onda
uporedi temperature u biosu i one koju mere
dijagnosticki programi u win-u sa sonde.
Ovako, temperatura ti je super, a procesor se
krcka.

Poslednja izmena:
uNesc0 je napisao(la):
Dakle, sta najvise utice na maksimalni domet (overklok) Bartona?

Domet zavisi od toga koliko Barton-repetitora, imash oko sebe....Shalim se naravno...

Kao shto vec neko reche, ovo mi lichi ili na pogreshno ochitavanje temperature ili na jako dobar (chitaj hladan) CPU...Ako je ovo drugo, pokushaj sa malo boljom memorijom (samo sinhrono)...Na kraju o/c ti zavisi i od ploche, napajanja....

Nazad
Vrh Dno