Šta je novo?

Dodavanje ram memorije

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Imam asus m2n sli deluxe i 2X1gb geil ultra ram memorije hteo bih da dodam jos 2x1gb KINGSTON DDR2 KVR800D2N6 memorije. Pitanje je da li ce raditi zajedno, da li moja ploca podrzava taj kingston?
Da li je geil doubled memory i na koliko volti radi? Isto to pitanje i za kingston da li doubled sided memory i na koliko volti radi?

Ja mogu samo da kazem da ja ima 2 modula kingstona i 1 neke budjave marke. Ploca je podeaila tajminge prema najslabijem modulu.

Ja imam 2x2GB Kingston CL6 i 2x1GB Kingston CL5 sve cetiri 800MHz, i ploca mi automatski stavila da rade na 667. Ja sam rucno podesio da tajminzi budu kao kod ovih sporijih CL6 i bez problema radi na 800. Sad ne znam kako ce taj Geil (ako je CL4) raditi sa ovom gde je CL6.

Poslednja izmena:
ja sam uspešno upario dva različita proizvođača pročitaj
pazio sam da budu obe
1.dual rank(ona oznaka na memoriji 2Rx8 PC2-5300........,mada neke nemaju te oznake ,pa se specifikacija po oznaci izgugla)
2.isti tip(DDR2)
3.ista frekvencija
4.ista voltaža(1.8V)
i rade u dual chanell
napiši tačnu oznaku svoje memorije

Najbolja varijanta ti je da odneses komp tamo gde kupujes ram i da na licu meste isprobas dali i kako radi novi ram u kombinaciji sa starim ili da bar imas mogucnost da isprobas memoriju pa vratis ako ti ne pase. Ja sam uspeo sebi da kroz neke trampe obezbedim 4 potpuno iste ram memorije od po 2 gb.

Nazad
Vrh Dno