Šta je novo?

Dodatni porez na plate i penzije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
Porez od šest odsto na penzije i plate veće od 12.000 dinara

Država je presekla - svi građani Srbije koji imaju primanja - plate i penzije iznad 12.000 dinara privremeno će plaćati solidarni porez od šest odsto u narednih 18 meseci. U susret novom stendbaj aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji bi danas u Vladi Srbije trebalo da bude ozvaničen, vlast je donela odluku da je vreme za poresku reformu, pa će tako biti podignut i neoporezovani limit za primanja sa 5.000 dinara na 12.000 dinara, a u pripremi je i promena poreza na zarade, imovinu, honorare…

Kod:
http://www.blic.rs/temadana.php?id=85165

Kakva banda ne mogu da verujem :mad::mad::mad:

A zašto te to uopšte čudi? Lopovi bili , lopovi i ostali ;)

Poslednja izmena:
umesto da smanje javnu potrosnju i da smanje administraciju (tacnije, da je preseku za 3/4) oni uzimaju od onih koji rade svaki dan... A i kako ne bi, treba poplacati te silne salteruse i cinovnike koji nista ne rade :) Divota :)

Meni bi ovo bilo OK, kada bih bio siguran da će se iskoristiti da pomogne onima kojima je ta potreba zaista potrebna.

Na žalost, u zemlji u kojoj se SVE rasipa i bahato koristi, kao da smo kombinacija Luksemburga i UAE, siguran sam da ovo neće biti iskorišćeno na pravi način :(

Sramota je pomisliti da postoje ljudi koji primaju ispod 12.000 dinara mesechno.
Koliko mi veze blage sa zhivotom nemamo to je strashno...

Ma strašno šta se radi.
Ova Srbija je država – banana država bolje rečeno tajkuna, mafijaša tkzv. biznismena i političara.
Uspeti znaci :
1. Biti član neke od vladajućih partija
2. Nije bitno da li svoj posao radiš kako treba - bitno je da si podoban , da slepo slušaš šta ti
se kaže .
4. Ukoliko želite da se pronadjete u Srbiji, ponašajte se kako vam odrede - Budite govedo i ližite što deblje dupe .
Tajkuni i političari se bogate radovima ispod žita, zaduživanjima kod MMF-a (čije će dugove narednih pet generacija da otplaćuje) a sve se to obija po leđima radničkoj klasi, običnim ljudima i seljacima.
SVI NA ULICE!

Jer ako primas 13 000 dinara, smatra se da imas sasvim dovoljno da platis struju, telefon, info stan, hranu za ceo mesec. :wall:

Mi idemo nizbrdo. Drzava je do sada punila budzet privatizacijama. I sta ce biti kad budemo sve privatizovali? Bice ovo sto se sada desava.

Ove godine zbog niske trzisne vrednosti, ekonomske krize, ne mogu da privatizuju telekom, elektrodistribuciju, jat i slicne kompanije. Sto znaci da cemo ove godine imati budzet bez privatizacija. E sad, da li to znaci, da cemo mi kada budemo privatizovali sve, svake godine ziveti ovako?

Jos ove godine smo u redu jer smo se zaduzili za 3 milijarde evra za naredne 2 godine. Sta ce biti kada nema vise privatizacija, nema vise mesta za kredit, a jos moramo da vratimo ono ssto smo se zaduzili, i to sa kamatom?

Koliki cemo onda porez da placamo? Mi smo pukli totalno. Sada se jos dobro zivi, ali njesra ce tek biti videcete. Jer Srbija nema nikakav izvoz, NIKAKAV. Mi ne zaradjujemo pare ni na sta. Ima tu privrede malo, izvozimo nesto, ali to je toliko mizerno da je smesno.

Poslednja izmena:
umesto da smanje javnu potrosnju i da smanje administraciju (tacnije, da je preseku za 3/4) oni uzimaju od onih koji rade svaki dan... A i kako ne bi, treba poplacati te silne salteruse i cinovnike koji nista ne rade :) Divota :)

A sto bi to uradili?
Pa njima je lepo i zadovoljni su. Bolje da cepaju tebe, mene i ostatak postenog sveta jer oni tih 6% nece ni da osete. Boli ih i za sve nas i gori su nego li Banda Crvena... Zasto ne oporezuju primanja od 50.000 pa na vise sa tih 6% nego ona od 12.000 ->. Bas zato sto 90% ljudi po unutrasnjosti ima tolika primanja. Sto je mnogo mnogo je... Nego, treba lepo svi da se podignemo na noge i da im je...o kevu pa da lete sa vlasti, kao sto je bilo 2000ta pa ko prezivi neka prica!!!

:mad::mad::mad::mad::mad:

A mogli bi da smanje i broj takozvanih "narodnih poslanika"

A mogli bi da smanje i broj takozvanih "narodnih poslanika"

Pa kukali su na sav glas kako je Milosevicev vladajuci aparat glomazan a njihov je premasio svaku meru i sada nikom nista...

Besan sam bre, besan, besan, besan na ovakav nacin upravljanja drzavom i narodom...

Skocio mi pritisak na 300

Poslednja izmena:
Ali gde su te milijarde stucane?
Ja ih nigde ne vidim, nista nismo "osetili" od toga.
Hrvatska i BIH su makar napravili puteve, pa se barem nesto i vidi.
Plate su nam jos srezali, prosli mesec sam dobio 230e, a jos ce da mi je seku, kako ih bre nije sramota, ne prezaju ni od cega, dok i ove narod ne pojuri sa govnjivim motkama pa nek beze u njihovu evropu.
A jos da zivim negde kao podstanar lose bi se proveo, svaka cast tim ljudima koji jedva prezivljavaju, skidam kapu.
Ova zemlja sve vise podseca na pravo moderno robovlasnicko drustvo.
@Prodigy Freak potpuno se slazem sa tobom

Poslednja izmena:
Ma strašno šta se radi.
Ova Srbija je država – banana država bolje rečeno tajkuna, mafijaša tkzv. biznismena i političara.
Uspeti znaci :
1. Biti član neke od vladajućih partija
2. Nije bitno da li svoj posao radiš kako treba - bitno je da si podoban , da slepo slušaš šta ti
se kaže .
4. Ukoliko želite da se pronadjete u Srbiji, ponašajte se kako vam odrede - Budite govedo i ližite što deblje dupe .
Tajkuni i političari se bogate radovima ispod žita, zaduživanjima kod MMF-a (čije će dugove narednih pet generacija da otplaćuje) a sve se to obija po leđima radničkoj klasi, običnim ljudima i seljacima.
SVI NA ULICE!

To CARE, svaka ti cast !!!

@Prodigy Freak

Gde ti nestade stavka broj 3 ? :)

Poučno:

lestvica.jpg

Za one koji nisu znali naravoučenije ove poruke je:

Što si niže na lestvici više si p0sran.

imam temperaturu, groznicu, iznervirao sam se ne znam više ni šta pišem :)

A jos kao ja radim u Delta City-ju, a ljudi sa strane misle da imamo preko 50000 svi koji radimo u shitiju :wall:

Ma vazno je da smo mi jedna 'demokratska' drzava, koj je otvorena za sve i prosto letimo ka 'demokratskoj' evropskoj unuji :trust: ***** mi se od ove nase demokratije!

Mozda ne bi bilo lose da prodamo celu zemlju. Nekom ko bi bolje iskoristio ovaj prostor i zemljiste... Japancima recimo :)

Svakako ako se ovakva ****** nastave, neginu im neredi na ulicama i sve iz pocetka!

Poslednja izmena:
+1

ne mogu da verujem sta se radi narodu,samo me zanima da li ce i oni odvajati od poslanickih plata

Ma hoce naravno. Medjutim, ja sam se prenerazio kada su na TVu prikazali snimak neke poslanice iz "neke" stranke koja je rekla da sada kada je dosla kriza, ona stvarno ne zna sta ce da radi i kako da prezivi sa njenih 120.000 plate (dnevnice koje su ~20.000 DIN nije pomenula) :zgran::zgran::zgran: :wall::wall::wall:

***, a ja da se ka... u bu... sa svojih 18.000 pa plus zena pa plus deca, eeeeee.

pritisak 600 :d

Poslednja izmena:
znaci placam porez,
placam porez na carinu,
placam grejanje kada me ne greju,
placam benzin - a u stvari placam akcize,
placam doprinose i penziono - a mislim da penziju necu videti,
placam socijalno - a moram da placam sve u bolnici ili da se placam privatno
placam hranu - koja svaki dan poskupljuje

i sada treba da se placa 6% na iznos preko 12.000 dinara. mjkmnjhv....

sto mi ne smanje sve troskove za 6% - za hranu, za infostan, za benzin, za struju, za RTS, za vazduh (prljavi) koji dishem; pa neka mi uzmu onda 6% od plate.... mtrmjbm....

Nemojte pogresno da me shvatite.. Izasli na ulice ili ne bice jos gore. Situacija je nepopravljiva. Kriza kod nas jos nije stigla. Videcete na leto.. ima da se jedemo medjusobno.

Ajde ajde, nemojte da se zalite, lepo kaze yooyo - ovo je tek pocetak demokratizacije. Realno, ovakav scenario je ono sto je ocekivano i trazeno od nas od strane MMF-a. Prodati sve i sto vise zaduziti drzavu - kako ce se posle vlast u Srbiji finansirati - pa to je problem vlasti :)

Pogledajte Zeitgeist:Addendum, sve je lepo objasnjeno sta nas ceka, ja sam se smrz'o kada sam pre nekoliko meseci gledao film, ali jednostavno - to je demokratija... ili sto bi rekao nas drugar Bogoljub "biznis je biznis a posao je posao" :D

Poslednja izmena:

Ma nista nam ne pomaze, mi smo pukli. Protekla decenija jos i nije bila toliko losa jer smo privatizovali sve zivo. Tako smo punili budzet. Mi nemamo druge nacine da to ucinimo osim privatizacijom, sto je KATASTROFA.

Sve razvijene zemlje imaju razvijene firme koje imaju veliki izvoz, i te firma placaju porez drzavi, tako se puni kasa. Slovenija ima merkator, gorenje itd... hrvati imaju isto mnogo toga, + sto imaju najrazvijeniji turizam na balkanu. I tako sve razvijene zemlje imaju nekakav prihod. Arapi izvoze naftu, rusi isto tako (jest da su naebali kad je istrose ali dobro...)... a sta mi izvozimo? Kako mi punimo budzet? NIKAKO!

Mi da izadjemo na ulice, a da nije vezano za kosovo i hag? Ma mora da se salis... u spaniji pre godinu i po od prilike, kada je skocila cena goriva, odma protest. Kolaps u gradu. I btw to sto su njima skocile cene, i dalje su bile jeftinije nego kod nas.

A sta mi radimo? Mi sve trpimo. NAJSKUPLJE gorivo imamo u svetu, e bre U SVETU! Na kosovu 300km od beograda prodaje se 50% jeftinije gorivo. U novom pazaru ljudi prodaju gorivo na ulicama, odu na kosovo, kupe gorivo, i onda preprodaju kod nas.

Vece akcize, veci porezi, vece putarine i tako non stop nas drkaju, i narod samo trpi i trpi i trpi... :wall:

Ajde ajde, nemojte da se zalite, lepo kaze yooyo - ovo je tek pocetak demokratizacije. Realno, ovakav scenario je ono sto je ocekivano i trazeno od nas od strane MMF-a. Prodati sve i sto vise zaduziti drzavu - kako ce se posle vlast u Srbiji finansirati - pa to je problem vlasti :)

Pogledajte Zeitgeist:Addendum, sve je lepo objasnjeno sta nas ceka, ja sam se smrz'o kada sam pre nekoliko meseci gledao film, ali jednostavno - to je demokratija... ili sto bi rekao nas drugar Bogoljub "biznis je biznis a posao je posao" :D

kad ce ta revolucija vec jednom...:whip:

Ovo jeste vecini interesantna tema, ali nema nikakve veze sa tematikom foruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno