Šta je novo?

dodatni "guest" wifi hotspot

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Zelim da pored osnovne WiFi mreze preko koje su umrezeni svi racunari u firmi, kreiram jos jednu koja je nezavisna - i u formi hot spota - samo za pristup internetu.

ta druga mreza ce biti "guest" mreza za sve posetioce kojima je potreban internet, ali ne zelim da ih pustim na glavnu mrezu firme.

na koj nacin je najbolje da ovo uradim? naravno, zelim da serujem isti internet preko obe mreze, eventualno sa ogranicenjem protoka na "guest" mrezi.

:wave:

Ili neki wifi ap sa multi ssid podrskom (dosta njih ima) ili kupis poseban wifi ruter i lepo ga odvojis u drugu mrezu (natujes ga) i lepo se obezbedis (to ti je bolja opcija). Gosti ce imati net a nemaju pristup mrezi firme, takodje u podesavanjima za wifi ukljuci opciju AP isolation cisto da izoliras nakacene klijente.

Da ne otvaram novu temu. Zanima me koliko je sigurno koristiti ovako nesto? Imam na svom netgear ruteru guest network opciju i hteo bih da je aktiviram, ali me plasi malo da li na bilo koji nacin, namerno ili nenamerno ljudi koji se kace na tu mrezu mogu da pristupe, kako wired, tako i wireless uredjajima na mojoj glavnoj mrezi?

Nazad
Vrh Dno