Šta je novo?

Dodatna RAM memorija za HP

Reggie

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2005
Poena
319
http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...rw-17.0-wsxga+-winxpp/comp_comp_laptop/15/503

Vec duze vreme koristim ovaj hp, a nisam mu menjao ram tj ima fabricki 1gb i pravi mi problem kada otvorim vise prozora i ostavim ih malo duze, kao da se sve smrzne pa ih polako odmrzava (kao dizanje zavese).

Nasao sam da mu je model ram memorije:
1GB (1x1GB) 533-MHz DDR2 SDRAM

Jel moze neka preporuka koju marku memorije da uzmem?
I da li bi smetalo/radilo ako uzmem stick sa vise Mhz od 533?
Ranije je kingston bio najbolji, a sada citam da je corsair, ali ga nema kod nas pa da iskoristim priliku dok sam vani ako taj preporucite.
Posto koristim xp 4gb bi bilo taman, mada vidjam samo od 2gb, a masina mi ima samo jedan slot sto mi je malo cudno.

Na onom sajtu pise: "One good point about these configurations is that one stick of RAM is supplied so there is one free slot on the underside for an easy upgrade."

ali meni je taj jedan ram ispod i nema mesta za jos jedan stick. Mozda je prvi slot unutra, al nema sanse da otvorim laptop bez servisa.

Drugi SODIMM slot je ispod tastature. Bilo koji DDR2 667 (Transcend, Kingston, Kingmax,...) bi trebao da pase, e sada, problem moze biti da li je HP na tom modelu stedeo kao sto je Lenovo 'stedeo' pa T60 ne moze vise od 3GB da prijavi sistemu, iako prepoznaje ubodenih 2x2GB. Drugi problem je sigurno taj 100GB disk, koji je sigurno veoma fragmentisan i spor u odnosu na recimo neki novi 320GB...

Pokreni CPU-z pa vidi koji su slotovi popunjeni,...

http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01058816/c01058816.pdf

imas ovde uputstvo, 124 strana ima prikazan interni modul.

Poslednja izmena:
Hvala puno, taman ima kod nas od 667. Citam da podrzava max 2gb po slotu, al ja cu da mu nabodem jedan od 2gb, a ovaj od 1gb necu da menjam. Bas da vidim jel ima neke razlike.

Ajd pa javi rezultate :)

Ubacio sam mu 667mhz 2gb i radi. Vise ne smrzava prozore, nista ne koci, izgleda da je 1gb bas bilo malo. Pozdrav

Eto, jednostavan upgrade :)

pozdrav

Vrh Dno