Šta je novo?

Dodaci za Canon S1

aleck

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
619
Da li je neko kupovao dodatne objektive i/ili polarizator za Canon S1? Imam ga već duže vreme, spremam se za koji mesec dana na more, pa sam mislio da uzmem par dodataka za snimke prirode, pogotovo što nemam nameru da u skorije vreme menjam aparat.

Samim tim me polarizator najviše zanima, mada ni neki wide nebi falio. Ima li iskustava / preporuka?

To se uopshte ne isplati.

Morash prvo da kupish adapter na koji cesh sve to kachiti (~25€), a onda te cirkularni polarizer koshta 30-35€, a wide convertor (poshten, Olympusov) oko 100€.

(ako ti nije problem da to sve izgubi brzo na vrednosti, preskochi ostatak teksta :))

Poshto sam ja imao te sve dodatke za Fuji S5500, mogu da ti kazem da je to sve kod nas ne tako lako naci, mozda je danas lakshe, a kada ih nadjesh, cene su te koje sam rekao.

A da li se isplati, naravno da ne :) Ja sam sve to kupio upola cene (imao sam josh gomilu filtera i dodataka) i na kraju sam ih bukvalno poklonio, a s obzirom da tvoj aparat danas jedva moze da se proda za 200e, i odavno je zreo za zamenu, mislim da ti se ne isplati da dash josh toliko para da bi za godinu dana dobio 200e za sve to, ako i toliko.

otprilike se slazem sa driverom... doduse imam uv, pol i hood za njega (c770 je u pitanju imam i originalnu cevku) i sve je doslo iz usa... da hocu da ga prodam, cisto sumnjam da bih ubedio nekog da mi aparat vise vredi zbog tih dodataka... a pogotovo je ovaj polarizacioni bio prilicno skup (ovo mi je vec drugi po redu i kolko mi se svidja, tolko me uglavnom i mrzi da ga nosim/zavrcem)
razmisljao sam wide da uzmem (imam tu neki blic, koji bude obavezan uz wide, ali nisam ni njime zadovoljan)... wide+posten blic izadju preko 200$, a za te pare mogu nekog fujia ili pana sa 28mm da uzmem

Uzeo i za vikend debelo arčio. Sam adapter je metalni (za razliku od Canonovog plastičnog), identične sive boje kao i S1 (dok je Canonov sivi). Izuzetno je dobro napravljen- menjao sam adaptere po njemu po ceo dan, bez ikakvih problema, odlično se držao.

Od filtera sam uzeo cirkularni polarizator i SkyLight1B i oba dosta koristio tokom vikenda (sreća te sam imao sunčano vreme ovde) i kasnije upoređujući fotke. Korisni su tačno za ono što im piše na kutiji, nema laži nema prevare.

SkyLight1B skida plavičasti ton koji se ponekad javi kada se fotografiše po sunačnom vremenu. Nisam baš nešto primetio taj efekat, no nisam ni fotografisao ljude iz blizine, pa ću ovo još testirati.

Polarizator je koristan kada se fotografiše jako osvetljena voda ili kroz staklo. To ću testirati na moru :) - u uslovima snimanja po gradu je nepotreban.

Nazad
Vrh Dno