Šta je novo?

Dobro

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
A zar nije moguce da se npr ulica snimi digitalnom kamerom, tj. ja hodam i snimam (al snimim u svim potrebnim kutevima ili vec sta treba) i onda pomocu nekog programa napravim tako da kad kliknes misem ides ulicom. To sam negdje nesto slicno vec vidio jednom na televiziji al ne znam kako su to frajeri napravili. Al ja mislim da postoje metode.

Bilo bi dobro da malo jasnije obrazlozis svoju ideju.
Jel` mislis na to da se npr. na osnovu snimaka ulice generise nesto sto bi bio 3D prostor, pa da moze kurzorskim tasterima da se covek krece po njemu.
Malo mi to zvuci suvise lak nacin za dobijanje 3D-a, al` ja nemam pojma, pa ce se valjda neko naci ovde da objasni stvari.

Postoji metoda sa ArchiCAD-om i quick time-om... Ako poznajes osnove renderinga ArchiCAD-a sa lakocom ces to napraviti...

KAO PRVO...

...izvinjavam se, ja sam umjesto da replajam na prethodno poslani post, koji sam otvorio posebno za tu temu, poslao posve novi post. Nije bitno.

nIce Cream je napisao(la):
Postoji metoda sa ArchiCAD-om i quick time-om... Ako poznajes osnove renderinga ArchiCAD-a sa lakocom ces to napraviti...
Kazes da se pomocu tog programa moze napraviti. Al treba mi onda i digitalna kamera da to sve preethodno snimim, jel tako?

Re: KAO PRVO...

Neno je napisao(la):
...izvinjavam se, ja sam umjesto da replajam na prethodno poslani post, koji sam otvorio posebno za tu temu, poslao posve novi post. Nije bitno.

Kazes da se pomocu tog programa moze napraviti. Al treba mi onda i digitalna kamera da to sve preethodno snimim, jel tako?

Moras prvo da naucis osnove 3d modeliranja.... Kako zamisljas da kamera moze da mapira prostor oko sebe?? Ti verovatno mislis na 3d skenere, koje ces tesko nabaviti, ako uopste postoji takav skener :beat:

Prostor modeliras pomocu 2d slika (tekstura)... tako da kamera nema veze sa tim...

nIce Cream je napisao(la):
Moras prvo da naucis osnove 3d modeliranja.... Kako zamisljas da kamera moze da mapira prostor oko sebe?? Ti verovatno mislis na 3d skenere, koje ces tesko nabaviti, ako uopste postoji takav skener :beat:

Prostor modeliras pomocu 2d slika (tekstura)... tako da kamera nema veze sa tim...

Znaci li to da mi najprije trebaju slike tog prostora kroz koji ocu da se virtualno krecem? Ja o tome jos pojma nemam, pa mozda baljezgam, al jesam li bar priblizno istini?

Neno je napisao(la):
Znaci li to da mi najprije trebaju slike tog prostora kroz koji ocu da se virtualno krecem? Ja o tome jos pojma nemam, pa mozda baljezgam, al jesam li bar priblizno istini?

Uzmi za primer sobu... Slikas sve zidove, iseces ih da dobijes 2d pravougaone teksture zidova, modeliras u 3d-u (rasporedis u x,y,z)... Izrenderujes... Interni engine od programa za modeliranje uradi ostalo... Bukvalno kao pravis neku jednostavnu FPS igru....

Nazad
Vrh Dno