Šta je novo?

dobri ADSL ruteri?

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
povecah brzinu porta na telekomovom ADSL-u sa 8 na 16Mbps cisto da vidim hoce li to raditi na ovoj mojoj ISDN liniji. rezultat ispitivanja:

1. stari telekomov Thomson SpeedTouch 510i nece ni da cuje da se nakaci. on se jedva kaci i na 8Mbps

2. TP-Link TD-8811B kupljen u maloprodaji se nakaci na 16Mbps sa 6dB downstream margine, ali iz nekog neobjasnjivog razloga ne prelazi 600KB/s bilo da mu se puste http, bilo ftp, bilo torrent download-i. da li mu je sleb CPU ili sta, al' nisam nikako mogao da ga nateram preko toga, a pokusavao sam satima, s razlicitim sajtovima, iskljucivao ga, ukljucivao, prepovezivao, iskljucio sam mu sve sto mu ne treba (i firewall, i QoS, i UPnP, i logovanje, i sve ostalo)...

3. telekomov Intracom JetSpeed IAD-p2 (annex B verzija bez wifi-a) se nakaci na 16Mbps sa 6 do 7dB downstream margine i konstantno vuce 1.8MB/s. dobro idu i http, i ftp, i torrent download-i.

e, sad, posto planiram da predjem na PTT, i posto cu tamo dobiti neki budjavi TP-Link koji verovatno nece moci da uradi nista na ovoj mojoj ISDN liniji:

sta kvalitetno/dobro/jako po performansama samog ADSL transmitter-a/receiver-a kupiti u srbiji?

ima li nesto u maloprodaji za annex B, a da valja bar kao ovaj telekomov JetSpeed?

trebalo bi da postoji jos uvek. doduse, njih su malo ranije delili, sada dele TP, medjutim, korisnici vracaju rutere (oni koje migriraju sa ptt-a) pa ima i tih sagema.
Sagem dobro radi, al moze da se desi da ga zeza ispravljac, sto se lako resava kupovinom ispravljaca sa pravih (cini mi se) 700mA.

ok, thx.

a, ako nemaju sagem (ili nece da ga daju) ili nema za annex B, sta kupiti u radnji?

nemam iskustva, ali verujem da Linksys vredi
ne znam ni da li ima da se kupi...

PTT izdaje TP-Link 8811B, to trenutno imaju za ISDN linije... jesi probao da stavis novi firmware za taj TP-Link...

PTT izdaje TP-Link 8811B, to trenutno imaju za ISDN linije... jesi probao da stavis novi firmware za taj TP-Link...

toga sam se i plasio. :(

stavio sam TD-8811B_3.06L.03-20090414-up cim sam ga uzeo (pre par meseci).
to je bio najsveziji firmware za ovu verziju 2 koju imam.
noviji su za V5 i V6 koje nisam video kod nas.

Ako doplatiš 2000,00 dobijas TP-Link TD-W8901GB (Annex B, Wi-Fi, 0usb + 4eth).Drugar ga uzeo sa paketom 16Mb i sve šljaka (4 računara+ satelit).
A ako imas veze u PTT probaj da ti nadju i SAGEM.

ok, znaci taj Sagem je bio bas dobar...

meni u sustini nista ne znaci ni broj eth portova (dovoljan je jedan) ni wifi, samo mi znaci da sto bolje radi link. ne treba mi ni usb.

Imas polovnih Fritz!Box rutera koji rade bez problema. Imas na www.ip-phone-forum.de detaljne dijagnostike pojedinih modela ove serije. Ruter je napravljen u Nemackoj gde su skoro sve linije ISDN.

Ili da kontaktiras korisnika @zoro-a sa ovog foruma. On uvek ima nesto zanimljivo za malo para. Ja sam kod njega pre par godina nabavio moj ruter za sitnu lovu i dan danas radi extra. Izvinjavam se ako je protivno pravilima.

Ja imam Anex A kod TS, na par stotina metara sam od centrale (imam 16mbs) i do sada mi je radilo kako treba.
Medjutim, HG520C je poceo nasumicno da se restartuje a po obicaju u TS je opet nestasica modema.
Ne mogu da cekam da TS uzme Huawei MT882a ili nešto slično.
Imam na umu ova tri modela ali ne znam nikoga ko ih poseduje.
Ima li neko iskustva sa ova tri modela ?
NETGEAR DG834N-100ITS
LINKSYS WAG160N
LINKSYS WAG54G2

Nemam iskustva sa navedenim ruterima, ali toliko je bilo reci o TP-Link Annex-A modelima na forumu. Zasto ne uzeti te modele u obzir, kada su sigurno prihvatljivije cene nego ovi sto si naveo?

Cela 8xxx serija je odlicna. Da li ti je bitno da bude u [n] standardu, posto vidim da si naveo i jedan [g] u opisu?

evo, konacno predjoh na ptt i dobih jos 2 tp-linka 8811b. naravno, svim tp-linkovi TCP konekcije pucaju k'o mitraljez. rdesktop i ssh nemaju sanse da izdrze vise od par minuta bez rekonektovanja, sajtovi se otvaraju do pola... uzhas. cim se na istu tu liniju stavi neki drugi modem (thomson, jetspeed, linksys), sve radi ok.

nazalost, telekom nije dao 16mbps na mojim portovima ptt-u (iako 16mbps provereno u praksi radi bez rekonektovanja preko 20 dana, al' mi je duzina parica 1200m pa automatski to ne prolazi kod telekoma), tako da se sad vozim na 8mpbs.

Nazad
Vrh Dno