Sorry sto budim staru temu ali me bas interesuje sta si uradio. Ja sad ili u januaru planiram da uzmem neke do 120e. Tipujem izmedju
Sennheiser HD 555 [Sve na netu sto sam rekao savetuju da se preskoci 515 i da su barem za klasu ispod 555]
Sennheiser HD 448 - Koje su egal po pitanju zvuka sa 555 s'tim da imaju malo jaci bass [neki zameraju da je suvise "boomy" a neki kazu da je savrsen] ali su takodje i manje udobne od 555...iako kazu da su dosta udobne ali jednostavno 555 su neverovatno udobne [njih sam probao]. HD 448 sam nasao samo na jednom mestu gde su 10.500 din tako da ih treba preskociti i uzeti HD 555 za 11k ako nisi basshead.

Druga stvar je preko gde su dosta jeftinije od 555 pa ih vredi uzeti.
Takodje u izbor i dolaze Grado SR 60i - Jako su ruzne [sto nije neka mana jer cu ih koristiti samo u kuci za kompom] ali VELIKA mana im je sto su jako neudobne i bole usi posle sat vremena. Kazu da jako dobro zvuce i da su u rangu sa slusalicama do 150e iako kostaju oko 60e ako se ne varam. Nisam ih sada nasao nigde u cenovnicima kod nas.
Sto se tice Grado SR 80i ono sto sam nasao za njih na netu je da na pocetku ne zvuce bolje od 60i i da je za njih mnogo bitniji izvor i da im treba dosta da bi radile u punom sjaju sto nije slucaj sa 60i. Tako da sam na tvom mestu ja bi pre gledao 60i.
E sad idealno bi bilo probati ih sve i videti koje tebi licno najvise odgovaraju ali em sto je nemoguce naci sve na jednom mestu em sto recimo mene bi taj izlet kostao barem 2500-3000din jer nisam iz Beograda tako da mi je bolje i uzeti na slepo/gluvo :d.
AKG99 bi odma zaobisao jer nisu u rangu ni sa jednim gorepomenutim slusalicama. Imao sam K77 i jeste da to nisu iste slusalice ali opet kazem dosta su ispod konkurencije. AKG modeli od ~200+ e jesu ispred Sennhaisera.
Veliki problem je sto vecina ovi slusalica nema na lageru kod nasih firmi. Barem ja ne znam da ih ima. HD 555 trenutno nema u Plyru a i kostaju 11.000din sto mislim da je mnogo za njih i da vrede ~85e.
Slusalice koje su moj favorit ali ih nema kod nas su Audio Technica ATH-AD700
http://www.headphone.com/headphones/audio-technica-ath-ad700.php
Najudobnije su u rangu 150e a i vise. Odma ispred HD 555, a i kao i one su neutralne sto meni odgovara jer ne volim previse napadne sa prenaglasenim basom jer zamaraju i zadaju mi glavobolju. Znaci zvuk i udobnost su mi skoro podjednako bitni jer provodim MNOGO vremena dnevno sa slusalicama. Trenutno koristim HD 201 koje su smehoteka.
Pre nekih 3-4 meseca sam kontaktirao neku firmu na e-email [ne secam se koju - neka meni nepoznata je bila] u vezi Audio Technica AD700 i rekli su mi da mogu da naruce i da im je cena 160e. To mi je bas previse da dajem za sluske.