Šta je novo?

Dobre radne stolice

Idi u anaks u sinđelićevoj vidi inet za 42hiljade. Tenk je od stolice i ima većinu podešavanja. Nema npr sedište napred nazad po dubini ali je dobre dubine.
Ovo je čuvena o111 stolica koja je bila jako popularna za opremanje IT firmi pre x godina. Sedeo godinu dana na jednoj i stvarno je dobra. Jedino što mi se čini da je pre bila oko 30k, a sada 40k. Mana je 2 godine garancije.

Usput ako znate da li će kod neke firme biti popusti sad u ovom periodu, napišite čisto da imamo uvid.

Da ta je. Tačnije to je merryfair exact koji ovde neki prodaju kao 011 i kao inet u anaksu.
Pre su to italijani brendirali i prodavali kao inet ja sam kupio 2 pre 15 godina za po 400e. Pa su pojeftinile kad su italijani kao
posrednici ispali iz igre pa sad opet poskupljuju.
Dve godine garancije jesu malo ali ja sam za 15 godina teškim iživljavanjem i težinama uspeo da zeznem liftomat i plastiku na rukohvatu. I više što se vidi da ima 15 godina inače bi to zamenio...
A ima mislim u ns za 34 k na akciji ali je isporuka 6k dodatno pa više ko je tamo ili mu zgodno da podigne, meni nije bilo

Opet je na akciji, letos mi je promakla. Probao u salonu i mislim da nema bolje za ove pare, mana je što je pretvrda pa ću morati neko jastuče da dodam. U MB i Modrulj mi se apsolutno ništa nije svidelo, kao što neko gore reče sve je neka klimava najgora plastika. Dajte neki predlog za solidno jastuče od memorijske pene.

Slazem se da je pretvrda, po meni ima jos 2 mane, kratak hod lifta odnosno previsoka je u najnizem polozaju i konstantno klizanje iz nje zbog koznog sedala.
Presao sam na nju iz Markusa i to mi je veliki downgrade.

Je l ergohuman 2 ultra best buy za 65k trenutno? Imam markus vec 4 godine ali me bolje ledja od nje vec neko vreme plus se sedalni deo stanjio skroz kao i nasloni za ruke...

Je l ergohuman 2 ultra best buy za 65k trenutno? Imam markus vec 4 godine ali me bolje ledja od nje vec neko vreme plus se sedalni deo stanjio skroz kao i nasloni za ruke...
Ja mislim da jeste, i ledja mi se slazu sa tom izjavom xD

Ja mislim da jeste, i ledja mi se slazu sa tom izjavom xD
Gledao sam po netu, 70% su negativna misljenja. Bas oko toga kako ih bole ledja i da je neudobna na duze. Je l su te bolela pre nje pa prestala ili nisu bolela ni pre ?

ja sedim oko 12h u njoj evo vec svaki dan neki mesec ipo 0 primedbi za ledja, doduse nisam imao ni problem pre nje, al definitvno nemam ni sada sa njom, ali npr keva kad dodje u posetu voli da sedne u nju kaze da joj mnogo prija (ima probleme sa kicmom od sedenja u drvenoj stolici 35 godina na poslu)

Opet je na akciji, letos mi je promakla. Probao u salonu i mislim da nema bolje za ove pare, mana je što je pretvrda pa ću morati neko jastuče da dodam. U MB i Modrulj mi se apsolutno ništa nije svidelo, kao što neko gore reče sve je neka klimava najgora plastika. Dajte neki predlog za solidno jastuče od memorijske pene.
Kakva je za korisnike visine 1.9m+, da li je naslon za glavu upotrebljiv za 193-194cm? I da li su nasloni za ruke podesivi po visini?
Deluje ok za 20k, mada sumnjam da je nešto primetno kvalitetnija od ostalih iz tog ranga. Jedino me brine to za težinu/opterećenje, piše 110kg (koliko sam i težak), što je ispod proseka klase, obično u tom rangu deklarišu na 120-130kg. Nekako mi deluje da neće baš dugo trajati, ako se u startu optereti sa maksimalnom težinom. Znam da tu uglavnom ostave 10-ak kg ''lufta'' ali..

Još mi nije stigla, mogu samo da prenesem utiske iz salona. Ja sam 170cm/65kg, naslon za glavu mi je na najnižem bio taman, rukonasloni su podesivi po visini, lumbalno jastuče je udobno za razliku od onog na Markusu. Izrada deluje poprilično čvrsto osim rukonaslona koji su klasično plastično govance i nisu tapacirani mada to se lako reši jastučićima sa Alija/Temu. E sad ono što sam 100% siguran da ne odgovara visokim osobama je dubina sedišta, apsolutno neprirodno je plitko, ja sa 170 moram da skroz izvučem sedište unapred, tebi verovano neće doći ni do pola butina. Najbolje bi bilo da odeš i probaš, definitivno nije univerzalna stolica "za svaku guzicu". BTW ima i video demonstracija među ovim slikama na sajtu pa ti možda i to malo pomogne.

Hvala. Pogledao sam sve detaljno i na sajtu, šteta što nije malo komfornija za više i teže osobe.

Naleteh na ovo.

I compared MARKUS and JÄRVFJÄLLET and either is not good for me (187 cm and 110 kg, muscular).

MARKUS:+ when you tilt back not only the backrest reclines but also the seat reclines as well+ the armrests are metal and do not move, which is better when you want to use them to push against when standing up from the chair+ the seat is thick and comfortable- you cannot adjust the headrest and it is too low for me - it ends where my ears are and pinches the back of my skull- the color is greyish - if you sit in shorts the seat will have spots from your skin, the seat should either be leather or velour

JÄRVFJÄLLET:+ the headrest is adjustable for height, in the highest position it sits perfect for my height+ it is real leather so you can sit on it in the summer, when you are sweaty, or without a t-shirt and it wont leave any permanent marks on the leather+ it has a lower back pillow that can be adjusted for height, quite comfortable+ the seat can be moved about 10 cm forward or backwards, which for tall people is useful (you can add some cm's to the seat depth)- the seat is thinner than Markus and you can feel the hard metal underneath when you sit down- when you tilt back only the backrest reclines, the seat stays in the same position = you either start to slide down or your back begins to hurt as he said in the video- the armrests are plastic and flimsy, probably will break if you push against them when standing up or pulling yourself up on the chair- the armrests have a blocking system for height but not for front/rear position so you constatnly move them when you rest your arms on them IT IS ANNOYING AS HELL

I agree with Donmarkon all the way, JÄRVFJÄLLET is not worth it unless you are small, thin and dont spend too much time in the chair. Otherwise, for the price IKEA charges for it - no go for me. If I had to choose 1 it would be Markus since it better for my body type even though the headrest is too low for me. If they had Markus in black + headrest adjustment for up and down I wouldnt even blink and get the Markus over JÄRVFJÄLLET which is extremely overpriced in my opinion - for what it offers.

Definitivno je za nas niže i lakše, meni je dobra jer jedina mana koja je meni presudna može da se reši a to je tvrdo sedište. A kad lik kaže da je tvrdo da znaš da nimalo ne preteruje, tvrđe je nego što izgleda, sunđer je tanak a koža zategnuta pa čak i ja sa 65kg imam osećaj kao da sedim na betonu. Markus je nešto mekši ali nedovoljno u odnosu na druge stolice, ja bi i na njega dodao podguzno jastuče. Kod njega su mi problem bili naslon za glavu i lumbalno jastuče, naslon mi je bio na nekako čudnoj poziciji, nisam mogao da se namestim nikako a lumbalno jastuče je apsolutna katastrofa, čim se nasloniš osetiš kako ti se zarije u leđa, previše je ispupčeno, tvrdo i usko po vertikali.

Kakva je za korisnike visine 1.9m+, da li je naslon za glavu upotrebljiv za 193-194cm? I da li su nasloni za ruke podesivi po visini?
Deluje ok za 20k, mada sumnjam da je nešto primetno kvalitetnija od ostalih iz tog ranga. Jedino me brine to za težinu/opterećenje, piše 110kg (koliko sam i težak), što je ispod proseka klase, obično u tom rangu deklarišu na 120-130kg. Nekako mi deluje da neće baš dugo trajati, ako se u startu optereti sa maksimalnom težinom. Znam da tu uglavnom ostave 10-ak kg ''lufta'' ali..
Ja imam 200cm i 115kg. Ne maši me naslon za glavu i jedna je od najviših koje sam probao tako da mislim da ima šanse da ti je ok visina. Pogotovo što sam ja nekako još izduženiji gore nego u nogama.
No nekako je upola jeftinija od inet i upola udobna i jaka od nje.
I deluje mi da bi ti mnogo gore od visine bila udobnost sedalnog dela pogotovo dok ga vremenom još ulubiš težinom. Jedino ako ti je dupe dobro tapacirano 😁
Definitivno je za nas niže i lakše, meni je dobra jer jedina mana koja je meni presudna može da se reši a to je tvrdo sedište. A kad lik kaže da je tvrdo da znaš da nimalo ne preteruje, tvrđe je nego što izgleda, sunđer je tanak a koža zategnuta pa čak i ja sa 65kg imam osećaj kao da sedim na betonu. Markus je nešto mekši ali nedovoljno u odnosu na druge stolice, ja bi i na njega dodao podguzno jastuče. Kod njega su mi problem bili naslon za glavu i lumbalno jastuče, naslon mi je bio na nekako čudnoj poziciji, nisam mogao da se namestim nikako a lumbalno jastuče je apsolutna katastrofa, čim se nasloniš osetiš kako ti se zarije u leđa, previše je ispupčeno, tvrdo i usko po vertikali.
Pazite samo sa podguznim jastukom pošto ti on reši problem sedala ali te podigne pa ako ne možeš lumbalni deo da podigneš u skladu sa tim gađaće te u pogrešan deo leđa pa ćeš samo problem prebaciti na drugo mesto.

Bas sam te visine i meni je Markus, koji je cini mi se manje vise ista stolica, bio do otprilike pola glave ako se dobro secam i meni je licno bio upotrebljiv. Svakako je najbolje isprobati ako si u prilici.

Pazite samo sa podguznim jastukom pošto ti on reši problem sedala ali te podigne pa ako ne možeš lumbalni deo da podigneš u skladu sa tim gađaće te u pogrešan deo leđa pa ćeš samo problem prebaciti na drugo mesto.
Ma ja sam za vas ovde kepec sa 170, to lumbalno jastuče mi je bilo na najnižem kad sam probao, imam mesta za podešavanje :D

Čini ti se to, kad sam otišao u MB da probam B36G, sa vrata mi kaže ona radnica: "Ja mislim da je malo prevelika za Vas". Mislim se: "Kako bre prevelika, stolica k'o stolica, kako može da bude prevelika?", sednem i provalim da moram da raširim ruke da bi dohvatio rukonaslone. Dobro da nije imala dečije stolice da mi ponudi, bruka. :D

Stigla ergohuman 2u, prvi utisci u odnosu na cetvorogodisnjeg markusa su odlicni. Videcemo sta ce ledja da kazu kroz par nedelja...IMG_0774.jpegIMG_0777.jpeg

I meni je stigla Ergohuman pre neki dan. Takodje kao zamena za Markusa. Nisam još uhvatio neko duže sedenje ali prvi utisci su veoma pozitivni. Rukohvati su najveća vidljiva promena kao i podrška za lumbalni deo.

Pa cek,taj Markus je ovde vec godinama dizan u nebesa kao jedan od najboljih,najudobnijih stolica za realtivno male pare,a sad ljudi "progledavaju","pevaju" sa nekim drugim stolicama u odnosu na Markusa....(?!)

Da li su to zaista toliko superiornije stolice od markusa,ili se korisnicima povecao prag tolerancije za udobnost stolica?

Pa cek,taj Markus je ovde vec godinama dizan u nebesa kao jedan od najboljih,najudobnijih stolica za realtivno male pare,a sad ljudi "progledavaju","pevaju" sa nekim drugim stolicama u odnosu na Markusa....(?!)

Da li su to zaista toliko superiornije stolice od markusa,ili se korisnicima povecao prag tolerancije za udobnost stolica?
Mnogi su uzdizali, ali mnogi i kudili.

Uvek mi je najjace bilo kad ljudi koji nemaju nikakvih problema sa ledjima, sednu u Markusa i kazu "meni je super, ne znam o cemu pricate, izmisljate" 😅

Cinjenica je da je Markus za tu cenu najbolja opcija i jeste kvalitetno napravljena za te pare, ali jednostavno nije za duze sedenje. Krece da te ubija zadnjica, a i ona katastrofalna "lumbalna podrska" je sve samo ne dobra.

Steelcase leap 2 na kp po extra ceni (ako je sve ok kako izgleda), pa reko da podelim. Boja je ogavna ali bitna je ergonomija i užitak za leđa, bar po meni

Edit: da napomenem, nije moj oglas niti imam ikakve veze i koristi od istoga ali možda će ovde nekome značiti.

Na KP imate za 700 eur Embody. Pohitajte, ako je covek vec nije prodao.
Uzeh juce Leap V2. Tako da trenutno imam i Gesture i Leap.
Za par dana cu da napisem mini recenziju, uporedjivanje jedne i druge iz perspektive moje guzice ;)
Da li mozes da okacis kratak review, posto razmisljam da penzionisem Markusa, ubi me g***ca I donji deo ledja. Svakako cu otici I pogledati uzivo u Delight-u

Markus je stolica od 100E i kao takva je superiorna kupovina U TOM RANGU za vise ljude. Nizi (i laksi) ljudi mozda se mogu usreciti i sa drugim stolicama, visi apsolutno nemaju nista u tom cenovnom rangu a da nije sklepani plasticni kung-fu.
Naravno da se ne moze porediti sa ergonomskim stolicama u daleko visem cenovnom rangu, i nemojte pocinjati takve prazne diskusije.

Markus je smeće, jedino što je dobro napravljen. Neudoban u pm.

Sto ljudi, sto ćudi.

Ja recimo kod kuće imam Markusa, a u kancelariji sedim na Steelcase Series 2. I iskreno Steelcase ništa udobniji nije od Markusa, a košta 700€. Jedino što je stolica stvarno prilagodljiva i sve živo može da se podešava za razliku od Markusa, ali eto, nikad za Series 2 ne bih dao te pare.

Mada, imamo u kancelariji i Herman Miller Sayl, I ta mi je daleko, daleko bolja od Steelcase-a.

Nisu ni ćudi nego građa. Užasno je teško "ubosti" iz tuđeg iskustva da li će nam odgovarati.

Markus, neudobna, tvrdo za zadnjicu, uzas lumbalna podrska, rukohvati nikakvi, nefunkcionalni, ali kvalitetno odrađena i kosta 140 eura na akciji.
Bolje da uzmes panj i da sednes na njega za dzabe, a istog je kvaliteta, plus nece da pocne da skripi kroz koju godinu, a ni udobnost nece da se menja posle duzeg sedenja, kao kod markusa.
Sto ljudi, sto ćudi.

Ja recimo kod kuće imam Markusa, a u kancelariji sedim na Steelcase Series 2. I iskreno Steelcase ništa udobniji nije od Markusa, a košta 700€. Jedino što je stolica stvarno prilagodljiva i sve živo može da se podešava za razliku od Markusa, ali eto, nikad za Series 2 ne bih dao te pare.

Mada, imamo u kancelariji i Herman Miller Sayl, I ta mi je daleko, daleko bolja od Steelcase-a.
Sayl je vrhunska, sto se tice udobnosti. Kad se setim da je u onom outletu bila 220 eura nova, ali sam zakasnio jedan dan...

Nazad
Vrh Dno