Šta je novo?

Dobre radne stolice

Kada sam kupovao stolicu, nije bilo drugog "zvaničnog" sajta osim ovog kengurskog tako da mi je ta stranica ostala zapamćena a njihova cena referentna. Bilo je par preprodavaca u EU ali je cena išla i do +300 evra što je umobolno, dodao bih onda još 200 i uzeo Aeron i za kućnu radnu sobu.

1730708809521.png

Pogledam danas na Ikeinom sajtu, Markus ->14.999 din + 699 isporuka 😱
iskopam u mailovima račun kad sam ja kupio: 10.999 + 499 isporuka...

Taman kolika je i inflacija....

Plus je stalno na akcijama.

Kada sam kupovao stolicu, nije bilo drugog "zvaničnog" sajta osim ovog kengurskog tako da mi je ta stranica ostala zapamćena a njihova cena referentna. Bilo je par preprodavaca u EU ali je cena išla i do +300 evra što je umobolno, dodao bih onda još 200 i uzeo Aeron i za kućnu radnu sobu.

Pogledajte prilog 465099
Aeron je 2x ne 200-300e vise od Ergohumana po trenutnim cenama u maloprodaji

Kad sam kupovao stolicu probao sam više modela, a Aeron je bio model od koga sam odmah odustao i izbacio iz razmatranja.
Verujem da je ergohuman 2 dosta udobnija stolica.

Aeron je 2x ne 200-300e vise od Ergohumana po trenutnim cenama u maloprodaji

Pričao sam o scenariju gde se Ergohuman 2 plaća 100k...
Kad sam kupovao stolicu probao sam više modela, a Aeron je bio model od koga sam odmah odustao i izbacio iz razmatranja.
Verujem da je ergohuman 2 dosta udobnija stolica.

Zavisi kako sediš, za zavaljivanje i klackanje je po meni bolji Aeron i to ne malo. Za pravilno sedenje, Ergohuman.

Slažem se, idividualna je stvar. Nego računam klackanje je povremeno, uglavnom dosta manje u odnosu na neko normalno sedenje i rad.
Mada za svaku stolicu treba malo navikavanja.

gde ces individualniju stvar od stolice :) svacije telo je drugacije

Ja ne znam koju stolicu kupiti, da li da čekam black Friday. Budzet do 15000 dinara.

Ne znam da li neko ima one stolice Marvo što koštaju neke do 18000?

Na KP imate za 700 eur Embody. Pohitajte, ako je covek vec nije prodao.
Uzeh juce Leap V2. Tako da trenutno imam i Gesture i Leap.
Za par dana cu da napisem mini recenziju, uporedjivanje jedne i druge iz perspektive moje guzice ;)

Mislim da će morati malo više vremena da prođe. Ja sam moju Leap zavoleo tek posle 10tak dana :)

Ima li za Markus rezervnih delova? Konkretno treba mi guma od naslona za ruke...

Pitaj podrsku, za neke proizvode ima rezervnih delova (za stolice verovatno imaju gasne mehanizme), moras ih pitati za konkretan proizvod.

Ja znam da ti ponovim ono sto sam vec juce napisao. Juce probao ovu b35 g i odlicna je. udobna dole duboko sediste. ledja drzi cvrsto. ja sam 200cm i 110 mozda i 115 kg i meni je jeidni problem sto mi je naslon za glavu za mene nisko. Ti si 7cm nizi tako da mi deluje da bi za tebe bilo i to dobro. za te pare zaista deluje dobra stolica.
E da bio sam i u modrulju (to su ove kancelarijske-stolice zadnji linkovi sto si okacio) i nikakva ponuda za visoke i teske bila. Jedna je bila u opticaju da je probam ali kad sednes na nju je onog tipa da ti ne drzi fiksno ledja kad se naslonis nego radi i ona unazad. Sa 110kg ja tu imam osecaj da ili ce da pukne ili da cu da se preturim unazad.
Ta B35-G mi deluje jako fino za tu cenu. Ja sam na 100-105kg ali sam baš nizak, 170cm, i verovatno bi mi odgovarao naslon za glavu koji bi mi dobro došao...
Ne znam samo koliko je kvalitetan mehanizam, deluje kao da je zavučen između sedišta i plastike ispod pa se ne vidi, ali sedim normalno i ne klackam se pa ne bi trebalo da pravi probleme.

Ta B35-G mi deluje jako fino za tu cenu. Ja sam na 100-105kg ali sam baš nizak, 170cm, i verovatno bi mi odgovarao naslon za glavu koji bi mi dobro došao...
Ne znam samo koliko je kvalitetan mehanizam, deluje kao da je zavučen između sedišta i plastike ispod pa se ne vidi, ali sedim normalno i ne klackam se pa ne bi trebalo da pravi probleme.
Nisam je kupio. Nikako za moju visinu da nađem.
Probao sam u emmezeti onu sinclair i kao što par njih pisaše za moja bolna leđa to kad se nasloniš to je nerealno koliko je dobar osećaj bukvalno osećaš donja leđa kako ti neverovatno prija. Ali mi mala. Neki popust je do sutra videću da odem pa možda je kupim za sobu kod klinca pa da je koristim pomalo terapeutski.
Sam kvalitet izrade ne uliva previše poverenje. Kineska kopija onih korejskih duo stolica.

Pozdrav svima,

Koristim Markus vec par godina, i okej je ali bih nesto bolje. Pored toga sto provodim dosta vremena na kompu, takodje koristim stolicu i kada gledam nesto. I imam tendenciju da podignem obe noge na sto, sto je jako lose za kicmu. Razmisljao sam da uzmem neku ergonomsku stolicu koja ima onaj "nastavak" za noge. Kao sto je npr ova - https://www.kupujemprodajem.com/nam...a-m-802-n/oglas/171930514?filterId=5315912695

Pa me interesuje ako neko ima iskustva sa ovom / predlog neke druge koja ima istu ovu opciju, a pored toga je i udobna za sedenje, bilo bi mi jako korisno

S obzirom da imam 70kg, svaka moze da me "podrzi" :LOL:

hvala unapred

Uglavnom sam to vidjao na gejmerskim stolicama, one sto deluju kao sediste u automobilima.
Ta koju si postavio deluje kao ergohuman kopija koja ima isto tu opciju da se zadignu nogare.
Koliko je to izdrzljivo, ne bigh znao.

Mislim da je bolje da gledaš dve stolice, tjm radna stolica za rad, a npr Ikea Poang ili Strandomn u kombinaciji sa tabureom/otomanom za gledanje filmova/čitanje.

Jel ima nacin da se kod nas poruci nekako dodatak za Ergohuman ono da se izvuce za noge?

Ja znam da ti ponovim ono sto sam vec juce napisao. Juce probao ovu b35 g i odlicna je. udobna dole duboko sediste. ledja drzi cvrsto. ja sam 200cm i 110 mozda i 115 kg i meni je jeidni problem sto mi je naslon za glavu za mene nisko. Ti si 7cm nizi tako da mi deluje da bi za tebe bilo i to dobro. za te pare zaista deluje dobra stolica.
E da bio sam i u modrulju (to su ove kancelarijske-stolice zadnji linkovi sto si okacio) i nikakva ponuda za visoke i teske bila. Jedna je bila u opticaju da je probam ali kad sednes na nju je onog tipa da ti ne drzi fiksno ledja kad se naslonis nego radi i ona unazad. Sa 110kg ja tu imam osecaj da ili ce da pukne ili da cu da se preturim unazad.

U Ikei Markus mi je toliko bled bio da nisam zapamtio nista oko njega dok mi je onaj njihov JhSGM$&! ili kako se zove mi delovala ok i za tezinu a na knap i za visinu jedino sto vidim da kazu da je dole neudobna jako cim se sedi malo duze.
Cini mi se da je dosta siroka jel? recimo u odnosu na markusa. Kakav joj je sedalni sundjer? Kako ti se cini kvalitet generalno, da li se klima u mehanizmu kad se pomera i slicno? Tako me mrzi da idem da isprobavam ali izgleda da cu morati, dok je na popustu :D

Cini mi se da je dosta siroka jel? recimo u odnosu na markusa. Kakav joj je sedalni sundjer? Kako ti se cini kvalitet generalno, da li se klima u mehanizmu kad se pomera i slicno? Tako me mrzi da idem da isprobavam ali izgleda da cu morati, dok je na popustu :D
Da široka je dole i jako je udobna zbog te memorijske pene. Kvalitet osrednji kao i cena. Ja na kraju zbog visine opet kupio tenk stolicu Inet u Anaksu (to je inače merryfair exact stolica pod starim imenom dok su je prodavali pod italijanskim brendom) 42 hiljade mislim i mnogo kvalitetnija od ove mb ali sam sedalni deo je udobniji kod mb stolice.

Da li ko slucajno koristi MARBJERG stolicu iz Jiska ?
Hocu da kupim novu jer se stara pocepala a i realno odsluzila je svoje posle toliko godina.
Ne sedim po ceo dan na stolici, recimo u proseku nekih 2-3 sata dnevno, ne igram igrice i prvenstveno mi treba udobna stolica, znaci mekana i sto bi se reklo da moze da se zavali u nju..
Ove od vestacke koze bih izbegao, gledao bih da uzmem ove sa platnom, takodje bih izbegao ono sto ne mogu da probam ( znaci Markus koji se ocito najvise preporucuje u ovom cenovnom rangu ). Kupio bih u Formi, Jisku, Matisu, Simpu....

Probao sam u Jisku SKODSBORG koja upada u moje odredjene okvire i budzet ( maksimalno 20 000 din, ne preko toga ), i jako je udobna, medjutim MARBJERG nemaju trenutno na stanju i ocekuje se oko 10 decembra a zapala mi je za oko i deluje mocno na slikama a i ima ubedljivo najbolje recenzije od tih ''niskobudzetnih''..

Neke preporuke ?

Sem udobnosti sedalnog sundjera nista na B35G mi se nije svidelo. Tockici izgledaju jako jeftino, rukohvati se uzasno klimaju, generalno stolica osrednjeg kvaliteta a treba dati 20,000 sa popustom. Sva se nekako klima, nema tezinu. Njena manja verzija B32G bolja u svakom aspektu ali manje udobna i nije onako "bouncy" kao B35G. Nemam nista protiv plastike ali ono je oki boki smoki plastika.
Sve je podesivo na njima i to su im bestseller modeli kako kaze prodavac, ali ne hvala ipak.
Seo sam i u neku od 15,000... bolje da nisam.

Sem udobnosti sedalnog sundjera nista na B35G mi se nije svidelo. Tockici izgledaju jako jeftino, rukohvati se uzasno klimaju, generalno stolica osrednjeg kvaliteta a treba dati 20,000 sa popustom. Sva se nekako klima, nema tezinu. Njena manja verzija B32G bolja u svakom aspektu ali manje udobna i nije onako "bouncy" kao B35G. Nemam nista protiv plastike ali ono je oki boki smoki plastika.
Sve je podesivo na njima i to su im bestseller modeli kako kaze prodavac, ali ne hvala ipak.
Seo sam i u neku od 15,000... bolje da nisam.
Idi u anaks u sinđelićevoj vidi inet za 42hiljade. Tenk je od stolice i ima većinu podešavanja. Nema npr sedište napred nazad po dubini ali je dobre dubine.

Meni posle 3.5 godina otisao mehanizam za zakljucavanje naslona na Markusu.

Reklamiraj, 10 godina je garancija u ikei na stolice/fotelje.

Nazad
Vrh Dno