Šta je novo?

Dobre radne stolice

Hvala svima na korisnim informacijama. Bio sam u MB i Modrulju i probao sam sve što su imali u radnji. Izbor stolica za visoke ljude je prilično jadan. Na kraju sam poručio M291 u Modrulju jer su mi sve ostale stolice male. Ili je naslon prenizak ili je sedalni deo mali. Koštala je nešto više od 43K. 2.02m 115-120Kg. Navikao sam na loše ili male stolice pa mi je fenomenalno da konačno mogu normalno da sednem. Dopuniću utiske nakon što prođe par nedelja.

Hvala svima na korisnim informacijama. Bio sam u MB i Modrulju i probao sam sve što su imali u radnji. Izbor stolica za visoke ljude je prilično jadan. Na kraju sam poručio M291 u Modrulju jer su mi sve ostale stolice male. Ili je naslon prenizak ili je sedalni deo mali. Koštala je nešto više od 43K. 2.02m 115-120Kg. Navikao sam na loše ili male stolice pa mi je fenomenalno da konačno mogu normalno da sednem. Dopuniću utiske nakon što prođe par nedelja.
Bas me kopka koja je to, bejah i u MB i u Modrulju i nigde se nisam uspeo spakovati. A ima tipa 2cm i par kg manje od tebe.
U mb stolica je bila jedna da mi je udobna ali da skinem glavonaslon da mi ne smeta :) A u modrulju sam video samo ok sto na podizanje.
Doduse bila je jedna stolica u koju sam mogao da stanem ali je imala onaj rad kad se naslonis da se secnes pa meni to nije odgovaralo. Ne znam jel to ta ili mozda neka koje nije bilo na stanju kad sam bio.

Setih se gledajuci komentare. Ta stolica ne moze dovoljno napred da drzi ledja nego si uvek malo zavaljen sto meni ne odgovara. A i malo mi je glavonaslon nisko kao i kod mojih iNeta postojecih.
Mislim da ti je mnogo bolji izbor za te pare bio MerryFair Exact koja je tih dimenzija a neuporedivo cvrsci (prodaje se kod anaksa kao INet kod nekih drugih kao o111). Mislim cak da je na nekoj akciji u officeline za 34k trenutno. Ja imam dve takve stare 15 godina i trebalo mi je iha godina da zeznem neke sitnije stvari tipa rucki, lumbalnog jastuka i lifta i to sa pretestiranjem ja i zena na jedno koleno sin na drugo (250 kg i cupkanje :) ) A sami sastavi neunistivi i dalje. Radi ti Anaks danas do 15h pa probaj tamo mozda gresim, mozda ti je manja negde.

Posto sam isao u BG danas a iz unutrasnjosti sam, svratih u Modrulj probao par stolica, plastika na rukonaslonima deluje bas jeftino a i mehanizam. Markus je tenk po tom pitanju tezak sam 81kg i 184 visina. Prednost ovih stolica je podesavanje sedalnig dela koji je kod Markusa kratak.
Odgovara mi ovaj model :

Ima li neko ovu stolicu stolicu iz ove radnje da koristi par godina ?

Pozdrav svima, da li imate neku preporuku za full mesh stolicu do 300 eur, eventualno 400 ako mislite da se bas isplati. Generalno je veliki izbor, gledao sam na mordulj, mbstolice, itd. Problem je sto nisam iz Beograda i tesko mi je da uklopim dolazak. Hvala

Ja sam baš u modrulju probao sve stolice sa meshom na sedalnom delu. Ne znam da li je bila jedna koja ne seče butine i to ne ivica sedalnog dela, već 5-10cm od ivice, u sedalnom delu. Na aeronu nema tih problema, ali je cena ta koja jeste.

Nema tih problema ni na Ergohuman-u ;)

Imam Markus od januara 2020. godine, dakle nepunih 5 godina. Poslednjih godinu dana je slabije koristim, ali prvih 4 sam je korisito prilicno intenzivno.
Sada, kad sednem na nju, imam problem da me zadnjica boli ubrzo. Sundjer se dosta istanjio na sredini.
Razmisljam izmedju sve solucije:
1. Zameniti sundjer na ovoj, ako je to moguce, pa izgurati jos neko vreme.
2. Kupiti nesto kvalitetnije za do 40k, ako ima nesto bolje za tu cenu.

Inace, mehanicki je i dalje dobra, nista ne skripi, sve funkcionise normalno. Jedino su se nasloni na ruku izlizali zbog stola.

Nema više proizvoda koji se ne fušeri i na kojem se ne štedi nažalost

Ne znam sta su ovi radili na stolici, moja gesture je posle par godina i dalje kao nova. Imam kozni model sa svim dodacima ali nisam ni strvina kao ovi.
Kad prikazu kako sede, za njih i nije ergonomska stolica.
Mozda je svabe prave kvalitetnije od amera, mada ne bi smelo tu nista da se razlikuje, posebno za te novce.

Kakva strvina, ovaj srednji je oko 175, onaj malecni borderline patuljak :D

Ima podeljenih misljenja i kao da su imali neki period pad kvaliteta, a mnogi govore da je preko Amazona losiji kvalitet, dok direktno skoro niko nema problem.
Opet, garancije su im odmah ispostovane i stolice zamenjene, a ako su starije, ostaje ti i stara stolica, samo dobijes novu.
Takva garancija od 10 godina takodje ulazi u cenu, a to ljudi cesto zanemaruju kao samo neku tamo brojku :)

Ma Fila nisam ni racunao :)
Jay je teska kategorija a i crnja je neravnomerno rasporedjen. Naspram mene su ogromni.
Mozda i jesu imali pad kvaliteta ali su urnisali stolice. Ovako se ne sedi ni na jednoj.
Ja sam svoju porucio preko delighta, stigla iz Minhena.

Ja na mom Embodyju lezim bukvalno barem 6-7 sati dnevno i to sa sve dignutim nogama na stolu, dakle prebacim masu na ledja stolice max...nekada sa 133, sada sa 120kg, a oni su tu megde, 110-120kg. Lezim i sa sestricem koji ima 17kg...
Jesu oni ovako krupniji ali nista drasticno...Embody je deklarisan na 136kg, Gesture na 180kg.

Prilozi

• 20241018_210240.jpg
    20241018_210240.jpg
    223.2 KB · Pregleda: 161
Ko ce ga znati, mozda je i pad kvaliteta kod njih... Ti verovatno lezis u jednom polozaju a oni kao da su placeni da je razvale.
Kako god, ne branim ni jednu ni drugu stranu, samo mi je cudno da su vec ovako upropastili stolice.
Sto se prljavstine tice, ovo je neminovno da se desi. Iz tog razloga sam najvise i odabrao kozu. Predjem vlaznom maramicom i kao nova je.

Meni je Embody krckala i skripala kad sam je probao i nekako su mi sve poluge i rucice bile od neke lose plastike i na cudnim mestima.
Mada zato i postoji ovoliko modela pa ko sta voli.

Cuje se Embordy definitivno, ali je fascinantno da je meni prestala da se cuje posle jedno godinu dana, mozda i ranije a da ja nisam obratio paznju :)
Skriputala kod izvlacenja sedalnog dela, sada nista vise.
Ja lezim kako stignem, noge cas ovamo, cas onamo, cas dole, cas gore, cas na stocicu ispod ovog stola...bas je ne stedim :D

Leap sam koristio dosta pravilnije, ali mi je on bio super i opet bih uzeo Leap da je imao zamenski naslon za glavu, jer je to stolica sa ubedljivo najboljom lbalnom podrskom.
Gesture bas zato nisam.ni uzeo, jer kao da imam rupu u donjim ledjima, nema uopste lumbalnu podrsku, a nasloni za ruke su vrhunski, za razliku od Embodyja.
I za Embody sam se kod kuce odlucio kada sam saznao da Atlas razvija naslon za isti, pa uzeo 6 meseci u preorderu.

Takodje, meni i drugaru sa kojim sam zajedno uzeo stolicu je na Embodyju otisao taster za podizanje naslona za ruku. Meni odmah u prvih mesec dana, njemu nakon nekoliko meseci.
IMG_1978.JPG
IMG_1979.JPG

Poslednja izmena:
Eno koga zanima Ergohuman 2 Ultra na snizenju u klikklaku za 64.999

Eno koga zanima Ergohuman 2 Ultra na snizenju u klikklaku za 64.999
Koliko vidim na sajtu lepo pise da se radi o prvoj verziji stolice Ergohuman a ne za novi model 2. Pazite na detalje.

Piše baš da je model 2 Ultra.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-02 214646.png
    Screenshot 2024-11-02 214646.png
    104.2 KB · Pregleda: 62
Koliko vidim na sajtu lepo pise da se radi o prvoj verziji stolice Ergohuman a ne za novi model 2. Pazite na detalje.
Pise lepo dole u specifikaciji da je Ergohuman 2 Ultra, ja porucio pre par meseci i to sam i dobio, tako da ne siri dezinformacije ty

Prvo sam citao naslov i pise Ergohman, trebali su onda da stave da je verzija 2. Zatim gledao i sliku same stolice i na sajtu je slika prve, stariej verzije i tome je navelo da se radi o prvoj, starijoj, verziji stolice. Tek sad sam kliknuo na informacije o proizvodu.
I Nekron, kako si zadovoljan Ergohuman 2 stolicom. Koje su prednosti i ako si nasao neku manu? Koliko znam ti ovde na bench forumu jedini imas Ergohuman 2.
Koje si visine i tezine da bi uporedio sa mnom, tj. ako se odlucim da porucim stolicu a nemam gde da je vidim i probam uzivo?

Prvo sam citao naslov i pise Ergohman, trebali su onda da stave da je verzija 2. Zatim gledao i sliku same stolice i na sajtu je slika prve, stariej verzije i tome je navelo da se radi o prvoj, starijoj, verziji stolice. Tek sad sam kliknuo na informacije o proizvodu.
I Nekron, kako si zadovoljan Ergohuman 2 stolicom. Koje su prednosti i ako si nasao neku manu? Koliko znam ti ovde na bench forumu jedini imas Ergohuman 2.
Koje si visine i tezine da bi uporedio sa mnom, tj. ako se odlucim da porucim stolicu a nemam gde da je vidim i probam uzivo?
Evo mesec dana se druzim sa Ergohumanom i nemam neke zamerke, sve je tu sto meni treba, mesh je odlican, naslon u 2 zone fenomenalan moze bas jacina da se podesi da bude savrsena, zao mi je jedino sto ne dolaze gumeni vec plasticni tockici uz nju, a kod nas accessories za Ergohuiman su nepostojeci.
Mana je mozda zavrsna obrada, na jednom delu mesha na ledjima ima jedna spot gde je kao hrapav pod rukom mesh, valjda neki spoj ili nesto, i na naslonu za ruke gde je zavrsen sav ima jedan blob od konca, ali to je bas ono trazenje u sitna crevca :D

Po meni je ovo HM Aeron za normalne ljude jer kosta 50% manje , (to kazem posle sedenja u Aeronu preko 10 godina u ofisu) stim sto Ergohuman ima headrest odma iz kutije i to je za mene ogroman plus za kucnu upotrebu jer volim da se uvalim u stolicu

Sto se gabarita tice pisao sam vec ali da ponovim 183cm 120kg

Ja sam u Jakov sistemu uzeo Elite Platinum početkom godine za 67k...

Hvala Nekron, terzazak i Mali HoBiT na informacijama. Sa mojom visinom od 185 cm i do 90 kg mislim da ce da mi legne ko budali samar...
Sto se tice gumenih tockica ima ih kod bolje snadbevenih radnji za kancelarijski namestaj ili se poruci negde postom da dostave. Cene se krecu oko 50 evra za 5 komada.
Prvo uopste nisam znao da se prodaje ova GEN 2 verzija negde kod nas. Posto zivim u Nisu nek prenoci odluka pa da zovem sutra Jakov ili Kliklak. Obe firme su u Nisu.
Mislim da za te pare, sada na snizenju nema bolje na svetu. Nije mi bas jasan ovaj popust ovoliki ako je u inostranstvu skuplje. Da nije neki kineksi dobar klon?
I ako moze neka slika od vlasnika sa ovog foruma.

Ne bih rekao da su na sniženju, 67k koliko sam platio je nešto preko 900 australijskih dolara, to je 100$ više od regularne cene...

Kakve veze ima "regularna" cena u Australiji?
Ako pogledamo cene na sajtu ergohuman.store (valjda prodavnica za Evropu), po tome si kupio sa dobrim popustom.
Na nemačkom amazonu je 650eur.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno