Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ove dve su 100% battle tested, siguran si da dobijaš izdržljiv primerak :LOL:

На послу, барем у овим модерним "open space" канцеларијама седиш где стигнеш, немаш појма ко је и какав био пре тебе, да не помињем биоскопе, јавни превоз, па половне аутомобиле и све остало.
Та кућна може фино да се опере и дезинфикује пре коришћења.

pa prva cinjenica da je neko tu prdeo i upisavao se 5-6 godina, a da ti treba da se znojis narednih isto toliko u toj stolici, prepunoj mikroba i ko zna cega jos da ti se lepi po genitalijama, cmaru i slicno... Tu u anorektalnoj regiji mozes imati poprilicnu zurku bolesti, od uraslih dlaka pa do hemoroida, tako da sedenje na stolici , pogotovo na stolicama koje su dizajnirane da budu koriscene po 8-9 sati dnevno, mora zadovoljiti higijenske kriterijume... Mozda na poslu nije ni toliko bitno (mada bi trebalo) , ali eto kao kucna varijanta, iz stolice odes u krevet itd. Sada ce neko reci da to moze da se opere... Pa mozda i moze kao sto je neko opisao u predjasnim postovima, ono da koristis kerher, pa ispiras tkaninu, pa ribas itd pa na sunce... ali opet to ti moras da peres tudja sranja i ribas, jos to i da platis, a ako nemas opremu za pranje to je dodatni trosak.
Druga cinjenica je sto danas moze sve da se kopira i restauirira do iznemoglosti, i ja treba nekoj pizdi da opet tu stolicu preplatim i to za mnogo para, pa da se kasnije kao sto e ovde jedan momak se zajebao za leap, da jurim servis i cimam se sa majstorima zbog stolice. On ima srece sto je stolica pod garancijom, ali imaj u vidu da je to najmrskiji posao koji prodavac hoce da radi, a to je da ti menja robu koju ti je prodao i on ce uciniti sve da ima sto manji trosak, sto opet namece pitanje odakle ce da uzme rezervne delove itd....
Treca stvar je sto svako to cimanje ukoliko nesto nije kako treba me kosta vremena, i to dosta vremena i cimanja, a vreme je novac... pa kada se iskalkulise sve na kraju na papiru, shvatis jednostavno da te isto ako ne i vise ponekad izadje polovno, pardon "kao novo", nego skroz nova stvar.
Sve se slažem osim ovog dela da sam se za*eb za leap...bio, video, probao i svesno kupio (i dalje smatram da sam super prošao). Čak šta više, momak je par dana kasnije hteo da mi vrati novce bez ikakvih problema, ja sam preuzeo na sebe da ću to rešiti.
A to ko je sedeo u stolici me apsolutno briga, vojsku sam davno završio, pokrivao se ćebetom iz 60tih pa evo živ i dalje! U eri zagađenog vazduha, hrane, vode i svega ja da brinem na čemu ću da sedim i spavam mi je zadnja briga (sve dok me kičma ne boli).

jel ti tera ramena unapred kao sto su ovi rekli u videu? Posto to moze za neke biti deal breaker...
Tera malo, a bas za namestanje tog ugla naslona imas poseban tockic. Taj gornji deo koji drzi plecke i ramena ima posebnu oprugu i savija se koliko ti treba. Drugacija je stolica od bilo cega drugog, pa se mora probati da bi se skontalo.

Drugar je imao problem bas sa bolovima u gornjem delu ledja i ovo mu je Embody resila bas tim mehanizmom.

Mi smo u staroj firmi imali par stolica gde je naslon za leđa bukvalno bio podeljen po vertikali. Obe stane naslona su bile odvojeno zglobno spojene za ram koji je držao i naslon za glavu. Ja ne mogu da vam opišem koliko je to udobno bilo. Nigde nisam mogao da nađem takvu stolicu da kupim, niti je iko znao ko ih pravi. Nudio sam firmi da otkupim jednu stolicu od njih, nisu hteli.

Zamenili mi danas (konačno) mehanizam na leapu, problem nije rešen. Majstor dok je došao i pogledao stolicu kaže nema šanse da će to da bude ok sa ovim delom (napominjem da nije isti majstor koji je konstatovao kvar i prosledio fotografije dalje dobavljaču) al ja u fazonu moram to da zamenim. Zvao sam delight i poslao mail da i dalje imam problem pa čekam da vidim šta dalje. Pokušali su da me ubede da oni tu dalje ništa više ne mogu da učine, kao pošto sam ja kupio stolicu od drugog lica garancija više ne važi i sl. al sam objasnio da znam svoja prava pa ako treba da se sudimo, nike ni to problem. Ubrzo posle toga su promenuli priču. Izveštavam dalje kako bude novosti.

Mi smo u staroj firmi imali par stolica gde je naslon za leđa bukvalno bio podeljen po vertikali. Obe stane naslona su bile odvojeno zglobno spojene za ram koji je držao i naslon za glavu. Ja ne mogu da vam opišem koliko je to udobno bilo. Nigde nisam mogao da nađem takvu stolicu da kupim, niti je iko znao ko ih pravi. Nudio sam firmi da otkupim jednu stolicu od njih, nisu hteli.
Jel nesto kao ova stolica?

https://emmezeta.rs/sinclair-kancelarijska-fotelja-66x75x114-129-cm-638144.html

Takodje i ova malo podseca, ali sam siguran da je ona gore približnija.

Ne, naslon za leđa je kod njih podeljen po sredini, ali ova stolica je imala potpuno odvojeni levi i desni naslon. Čudno, ali mnogo udobno.

Po opisu liči na neku od ovih Duorest stolica

Ja koristim takvu sa dva krilca ,kupio na kp za 4-5 hiljade , neki kinez
Al dosta gažena ,kad sam video ,prvo sam pomislio šta mi je ovo trebalo
Eto služi me skoro dve godine ,sa leđima stvarno nemam problema

Po opisu liči na neku od ovih Duorest stolica

Da, to je to. Nije identičan model, ali je isti proizvođač definitivno. Gledam sad cene, mnogo skupo bre. Ali iskreno, dok ne probate ovo, ne znate šta je komfor sedenja. Dok sediš nagnut napred nad tastaturom ništa posebno, ali kako se zavališ, prolaziš kroz rajska vrata. Jedino ne znam šta da vam kažem po pitanju izdržljivosti, pošto sam video par sa odlomljenim naslonom za glavu, ali to su bile stare stolice, ko zna ko je sve to drndao i na koji način.

Duorest je korejska firma, prisutna na tržištu još od osamdesetih godina prošlog veka, i nisu uopšte jeftini. Njihove stolice idu od 600 evra pa naviše.

vidjao sam takve po oglasima, smesno jeftino. bas cu obratiti paznju

@gryak imas li neku preporuku za dobre stolice , koje proizvodjace gledati? Vidim da se kontas...

Napišeš za početak šta ti je bitno i do koje cene si spreman da platiš, ovako je sve od igle do lokomotive
Nije meni upućeno, ali imam odgovor za ono što meni treba jer mi je prethodna stolica nakon godina konačno otišla u penziju.
Ono što mi treba je nešto za težinu od cca 100kg i visinu od 190cm.
Iskreno ne bih dao više od 400-450€.

Ja sam pazario za 600e (ili 650e) aeron B polovnu pre koji mesec. 108kg, 1878cm
Ne znam da li dolazi u obzir koriscenja?

@qryak

Zanimaju me proizvodjaci koji mogu da se nabave kod nas, tacnije ne bih nikakve verzije alibabe, kine da cekam i da grizem nokte 100 godina. U pitanju je sedelacki posao 8 sati dnevno, ne zalim novac kao investiciju zbog zdravlja. Ali isto tako glupo mi je da bacim preko 50% vecu cenu za nesto sto toliko ne vredi. Znaci nije bitan cenovni rang, ali ne bih da ispadnem magarac bas pa dam tolike pare za nish. Gledao sam Steelcase, HM, Haworth, pa se pitam jesu li te stolice samo hajp ili zaista vrede toliko para ?

@qryak

Zanimaju me proizvodjaci koji mogu da se nabave kod nas, tacnije ne bih nikakve verzije alibabe, kine da cekam i da grizem nokte 100 godina. U pitanju je sedelacki posao 8 sati dnevno, ne zalim novac kao investiciju zbog zdravlja. Ali isto tako glupo mi je da bacim preko 50% vecu cenu za nesto sto toliko ne vredi. Znaci nije bitan cenovni rang, ali ne bih da ispadnem magarac bas pa dam tolike pare za nish. Gledao sam Steelcase, HM, Haworth, pa se pitam jesu li te stolice samo hajp ili zaista vrede toliko para ?
Ma nisam ja neki stručnjak za stolice, ima ovde ljudi koji se razumeju dosta bolje, samo što ja imam običaj da za svaku stolicu koja mi je zanimljiva istražim ko je pravi OEM proizvođač, najčešće se ispostavi da je neka firma iz Kine u pitanju.

Ma nisam ja neki stručnjak za stolice, ima ovde ljudi koji se razumeju dosta bolje, samo što ja imam običaj da za svaku stolicu koja mi je zanimljiva istražim ko je pravi OEM proizvođač, najčešće se ispostavi da je neka firma iz Kine u pitanju.
Pa onda pitanje za ove ljude sto poseduju skuplje stolice, u kontekstu high enda, jel vam se iskreno to isplatilo, da li postoji sumnja da ste mogli da prodjete i sa nekim drugim markama i cenama?

Pa onda pitanje za ove ljude sto poseduju skuplje stolice, u kontekstu high enda, jel vam se iskreno to isplatilo, da li postoji sumnja da ste mogli da prodjete i sa nekim drugim markama i cenama?
Pazi, svako od nas je drugačije građen, a ni kičma i mišići nisu svakom u istom stanju. Ne treba da kupuješ stolicu zato što ti je neko rekao da je baš ta najbolja, nego da obiđeš malo, isprobaš više stolica i vidiš koja tebi odgovara. Gledaj da je što više metalnih delova u konstrukciji i da stolica ima sinhro mehanizam, ako nemaš problema sa kičmom možeš proći i sa nekom stolicom koja nije HM, ili Steelcase.
Ja na primer, nemam višak kilograma, a nisam ni zapustio fizičke aktivnosti, kičma da čuknem u drvo još ne škljoca i sasvim mi odgovara Markus iz Ikee, a mnogi će reći da im je Markus užasan i da ih bole i leđa i dupe nakon nekog vremena sedenja na istom.

@qryak

Nisu hype, zaista vrede toliko. Terapi+e, gorivo, banje su mnogo skuplje na kraju (iz iskustva pričam).

Pazi, svako od nas je drugačije građen, a ni kičma i mišići nisu svakom u istom stanju. Ne treba da kupuješ stolicu zato što ti je neko rekao da je baš ta najbolja, nego da obiđeš malo, isprobaš više stolica i vidiš koja tebi odgovara. Gledaj da je što više metalnih delova u konstrukciji i da stolica ima sinhro mehanizam, ako nemaš problema sa kičmom možeš proći i sa nekom stolicom koja nije HM, ili Steelcase.
Ja na primer, nemam višak kilograma, a nisam ni zapustio fizičke aktivnosti, kičma da čuknem u drvo još ne škljoca i sasvim mi odgovara Markus iz Ikee, a mnogi će reći da im je Markus užasan i da ih bole i leđa i dupe nakon nekog vremena sedenja na istom.
Mislim da se stolica ne moze probati na krace, vec da treba par dana (eventualno se odmah vidi da ne odgovara).
Ja sam pre 4 meseca uzeo aeron (polovan verovatno 6-7 god stara), do tada sam poslednjih 7 godina sedeo na drvenoj stolici (preporuka doktora zbog diskus henrije), ledja su me bolela par dana, ali nakon toga sam se navikao, i verovatno je ne bi menjao. 2013-2017 sam koristio standardne stolice (sto se koriste u dosta IT firmi) iz emu-a, neki prosek ponude. I tu sam osecao bol u trticnom delu...
Da, ako ima pitanja oko aeron-a slobodno :)

Slazem se sa tobom, sta vise koliko sam proucio materiju, desava se da vecini ljudi neke stolice legnu i nakon duzeg vremenskog perioda, kao sto se desava da pri inicijalnom probanju bude super da bi se tek provalilo kasnije da je nesnosna za koriscenje. Moja pitanja za Aeron se svode na komfor sedalnog dela. Da li ti je previse tvrda, da li ima neke tacke veceg pritiska, i da li moze u njoj da se izdrzi svakodnevno sedenje, kao sto sam negde napisao. Naravno ne mislim pod time da iz kreveta direkt udjes u stolicu i onda pravac krevet. Nego klasicno radno vreme, sa svim ustajanjima itd. Da li ti mozda zulja trticnu kost i koliko je to usecanje u butine tvrdjeg frame- a znacajno osetno ? Takodje kako bi je ocenio sto se tice podrske kicme. Inace kao mesh stolica mi deluje jako dobar izbor pogotovo za letnje dane.

Posle par nedelja korišćenja Aerona (doduše B, ne C koji bi meni više odgovarao) sa mojih 105kg, mogu ti reći da je stolica odlična sve dok u njoj školski sediš...ako si čovek koji nema naviku/potrebu da tu i tamo posle nekog vremena sedi po strani, podvuče nogu ispod suprotne ili čak sedne u turski sed, samo napred, nećeš pogrešiti. Od mene, jedina zamerka pored te čvrste plastike koja onemogućava svaki drugi vid sedenja je što kad ustajem i oslonim se na rukohvate (koji su btw nešto najmekše i najsavršenije od svih stolica ikada), isti znaju da pobegnu unazad, pa sam proces ustajanja nije najlagodniji.
Leap v2 na koji sam prešao je daleko ružnija stolica, ali sa druge strane mogu da je podesim po svakoj meri i sedim kako ja poželim u njoj.
Ako ne žališ para, pogledaj i Embody od HM.

Da li ti leap zulja tail bone sto bi rekli ameri, tj repni deo ? Doduse sa 105 kg , verujem da tu imas prirodni tapacirung, ali eto neke revizije su se zalile bas na to kod leapa. Takodje mislim da svima odgovara C po velicini bas zbog tog frame - a

Meni frame kod C ne smeta, ali se ja ni ne trudim da sedim "nepravilno". Trtica takodje ne pravi problem.

Nazad
Vrh Dno