Leap je tvrd/chvrst. Tvrdji sedalni deo, sa mojim ledjima nisam osetio nesto preterano podesavanja za lumbalni deo ledja. Neobicno je kod nje sto se sic izvlaci dok se naslanjas pozadi. Klackanja napred nazad i nema preterano sa njom, vise je, ako se naslanjas da nadjes neku poziciju i onda u njoj da ostanes....ima kao neki npr. "lag" kada hoces da se naslonis pozadi. Deo za ledja je lepo uradjen i zagrli ih. Platno joj se tegli koriscenjem kao i kod ostalih Steelcase stolica i onda deluje talasasto. Hoce da krcka, ako vise sedis naslonjen pozadi nego da sedis normalno, mora da se podmazuje i odrzava. Posle nekog vremena na dosta Steelcase stolica krece da se klacka sic napred nazad.
Embody je meksa. I deo za ledja, a pogotovo deo za pozadinu. Vise mogu da disu i ledja i dupe. Krcka cim je nova zbog silnih zglobova na ledjima. To kako se odrzava ili ako bi neko izludeo od toga kako to moze da se smanji, ne bih znao. Moguce nekom mascu ili sprejom na bazi silikona. Sedeo sam samo 3 sata na njoj, tako da ne znam kako se ponasa posle par meseci/godina koriscenja. Stolica deluje super, ali podesavanje rukohvata po sirini je bas bezveze (krc, krc, krc). Ne uliva poverenje i ne ostavlja utisak necega sto kosta 1,5k EUR.
Ako volis da se ljuljas i da ti dishu dupe i ledja bolja je embody, jedino sto podesavanje naslona za ruke je nekako "jeftino".
Ako ne volis da se ljuljas, volis da ti ledja budu obgrljena, volis cvrst sedalni deo i ne prdis preterano bolja ce ti biti mozda leap.
Sve je to u teoriji, videces sam kada budes probao.
Dodao bih samo, ako te ne mrzi prosetaj se do Gospodar Jevremove 41.
Tamo je firma koja je kod nas za Wilkhahn. Imaju par stolica koje mozes da probas, ali se generalno sve narucuje.
Meni se Wilkhahn ON vise svidela od svih ostalih sto sam tada probao, ali mi je trebala odmah stolica pa sam zavrsio sa Gesture.