Šta je novo?

Dobitna kombinacija Radeon 8500 + drajver

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
greska se potkrala

Nije 10863 nego 10836. Potkrala se :D

jos nesto o drajverima

Ovi drajveri resavaju probleme u WinXP + Service Pack 1

Kada mi se startuje windows pojavi se plavi ekran i resetuje se cela masina i tako opet i opet. Ovi drajveri bi trebali da rese taj problem...

PS: Barem se kod mene tako desavala, a kod Vas ne znam kako ce raditi, ali definitivno treba probati.....

Da ne bude konfuzije, posto smo vec ranije govorili o Omega drajverima u kontekstu NVidie, to jest o verziji za NVidia kartice:

U tom slucaju je bilo da su ti drajveri pravljeni da poboljsaju kvalitet slike na ustrb dosta znacajnog usporenja i pada performansi, a i bila je potrebna vrlo jaka NVidia da bi imali uopste nekog smisla.

Kod Radeon verzije je izgleda sasvim druga prica. Na jos par mesta sam procitao hvalospeve o njima, bazirani su na 3.0 Catalyst-u, MORA da se instalira i DX9, nema govora o nekim manipulacijama kvalitet slike/usporenja, samo su istrebljivani bug-ovi...znaci stvarno bi trebali da budu TOP drajveri za Radeon...

Bas sam inace nocas hteo da ih skidam. :)

Inace ne treba ih mesati sa Omega/Plutonium XK drajverima, koji su dosta stariji. Mada i noviji Plutonium drajveri mogu biti interesantni, poslednja verzija je bazirana na 2.3 Catalyst/7.75 drajverima i ne zahteva DX9, narocito mogu biti interesantni vlasnicima starijih Radeona koji nisu DX9 pa i dalje koriste DX8.0/8.1
http://drivers.driverheaven.net/downloads.php?ver=XP81

p.s.
Sad tek videh da sam u Overclocking-u, sta li ovo radi ovde ??? Ajd' neki dobri moderator bi mogao da prebaci gde treba, pretpostavljam ipak u Video karte...

Jos informacija vezanih za drajver by Omega

Najnoviji drajveri su ustvari pomesani catalyst 2.5 i catalyst 3.0. Tako da je posao zaista uradjen izvanredno... Hvala Drapin-u na detaljnijem opisu drajvera...

Vidi namucio sam se da ih skinem cudo nevidjeno,nije moglo sa dap-om puklo mi je par puta i nikakvo poboljsanje nisam video u 3d marku cak manje poena.reci mi da li mozes da igras max payna;)

ne igram

Izvini ne igram igrice, ali posto sam ja ovo napisao sutra cu da iznajmim iz kluba pa cu ti reci da li ide. Treba li da trazim neki bag ili nece ni da se startuje. Objasni sta se desava kod tebe na masini. Kod mene zaista odlicno rade drajveri i u potpunosti je stabilan sistem, kao i sa svim ostalim drajverima uostalom... Ali Omega ....

Re: ne igram

jazza je napisao(la):
Izvini ne igram igrice, ali posto sam ja ovo napisao sutra cu da iznajmim iz kluba pa cu ti reci da li ide. Treba li da trazim neki bag ili nece ni da se startuje. Objasni sta se desava kod tebe na masini. Kod mene zaista odlicno rade drajveri i u potpunosti je stabilan sistem, kao i sa svim ostalim drajverima uostalom... Ali Omega ....
Nemam ja zamerki ali nista bolje ne vidim u odnosu na catalyst,a meni max payn odma izbaci na desklop i na radeonu 8500 i na 9700

resicemo

Pazi uzimam ga danas pa cu da ti kazem sta mi se desava kuci.... Inace bice reseno hrkk

Re: Re: ne igram

Kokos je napisao(la):
Nemam ja zamerki ali nista bolje ne vidim u odnosu na catalyst,a meni max payn odma izbaci na desklop i na radeonu 8500 i na 9700

Da definitivno se nesto cudno desava sa Max Paynom, mora da postoji ili neki patch za tu gresku ili ???

Re: Re: ne igram

Kokos je napisao(la):

Nasao sam resenje. Kada pocne igrica da se ucitava, nista ne diraj nikakav klik misem ili bilo sta. Sacekaj da on dovrsi uvodnu scenu i sve ono da bla bla. E tek kad te on sam baci na pocetak, onda kreni da je igras.. Znaci nikakve dugmice ne diraj dok ide demo... I mozda ce ova slika moci da ti pomogne, ja sam ga setovao ovako i sa tim setovanjima radi sve ok.

Imam Gigabyte Radeon 9000 Pro. Win Me. Stabilno radi. Stavio sam mu Build by Ati drajvere, Bios nisam nista dirao.
Ako ovi Omega drajveri i novi bios (taj *009) ne donose neko ubrzanje u igrama tj. 3D MARK-u (bar 15%),neznam dal da se maltretiram sa flesovanjem i instalacijom???
Kolko sam razumeo oni striktno idu uz DX9. Ja imam DX8.1, cije funkcije podrzava moja kartica. Sta bih dobio sa DX9?
Koji drajveri su najbolji za 9000 Pro?Catlyst 2.5, 3, build by Ati, powered by Ati (gigabyte) ili ipak Omega drajveri?
Da li flesovati BIOS kartice i zasto (ako vec radi stabilno)? Povecavaju li se occ mogucnosti tako? Kojim BIOSOM: build by ati, powered by ati (sa gigabytovog sajta) ili sa Omege?
Cime occ-vati? Uz gigbyte ide V-tune, imam i Rage tweaker, Radedit?
Koliko sam razumeo Radedit flesuje BIOS kartce tako da je occ-je "zauvek"?
Znam da dobitak sa occ nije kao kod GForce-a, ali zanima me koliko je to 3D MARKA?

bansek je napisao(la):
Imam Gigabyte Radeon 9000 Pro. Win Me. Stabilno radi. Stavio sam mu Build by Ati drajvere, Bios nisam nista dirao.
Ako ovi Omega drajveri i novi bios (taj *009) ne donose neko ubrzanje u igrama tj. 3D MARK-u (bar 15%),neznam dal da se maltretiram sa flesovanjem i instalacijom???
Kolko sam razumeo oni striktno idu uz DX9. Ja imam DX8.1, cije funkcije podrzava moja kartica. Sta bih dobio sa DX9?
Koji drajveri su najbolji za 9000 Pro?Catlyst 2.5, 3, build by Ati, powered by Ati (gigabyte) ili ipak Omega drajveri?
Da li flesovati BIOS kartice i zasto (ako vec radi stabilno)? Povecavaju li se occ mogucnosti tako? Kojim BIOSOM: build by ati, powered by ati (sa gigabytovog sajta) ili sa Omege?
Cime occ-vati? Uz gigbyte ide V-tune, imam i Rage tweaker, Radedit?
Koliko sam razumeo Radedit flesuje BIOS kartce tako da je occ-je "zauvek"?
Znam da dobitak sa occ nije kao kod GForce-a, ali zanima me koliko je to 3D MARKA?

Koristi Omega 3.0 i DX9 zbog neke kao kompatibilnosti sa drajverima Bios flashuj samo ako si manijak i juris 3D mark. Inace ako sve radi stabilno nista ne diraj. A ako hoces da flash-ujesto da radis ides na www.omegacorner.com pa pod sekcijom ati radeon naci ces i biose za tvoju karticu. Koji su najbolji to zaista ne znam moraces da instaliras jedan po jedan i da vidis. Inace overclocking ti zavisi ponajvise od biosa samog... Koristi samo Rage 3d Tweaker 3.6 jer on je najbolji za te stvari.
Ja sam moju Gigabyte 8500 LE 250/250 odmah fleshovao na bios od 8500 Full. I ona sad radi kao full rarijanta 275/275. Inace nemoj da se zafrkavas da koristis Radedit i da ga ostavis tako dozivotno da radi. Dizi mu klok samo kada ga testiras, a to ces uraditi u Rage3d tweaker-u.

Vrh Dno