Nije trebalo da ignorišeš pozive suda..
To i jeste poenta, nikavog poziva nije bilo, niti opomene da platim, niti kamate, niti uplatnice. Sled dogadjaja je - bezubi kontrolor - kazna zatvora.
Jesam tada verovatno dobio na onom što liči na fiskalni račun broj računa ili šta već, ali mogao sam to da izgubim, otputujem uveče tog dana negde na godinu dana ili šta god. To me je iznerviralo, ne prelazim peške na crveno ni kada nema nikoga, sve poštujem, ne platim kartu od 100 dinara - zatvor.
Da sam za par meseci dobio neku opomenu platio bih i ne bih razmišljao o tome. I nije bitno da li zaradim to za sat ili minut, ne dam ni minut svog rada, eto sada baš namerno, neka imaju trošak za mojih 6 dana u zatvoru, ali neće dobiti od mene ni dinar.
Većinu vremena provodim po jugoistočnoj aziji, volim tropsku klimu, plaže itd. Ovde dođem nekada i za to malo mi se smuči. Evo dok ovo pišem viču 'aco srbine' na vestima na novoj okupiranoj televizji, tv prva.
I nije srbija švajcarska, tamo nije na vlasti organizovana kriminalna grupa.
Jednostavno, kazna zatvora za neplaćenu kartu bez ikakvog poziva na suđenje, plaćanje, šta god, je iživljavanje.
A kakve veze ima sa IT forumom, pa ne znam, ima onaj NFC ćitač, to je IT
I ne treba mi pomoć kako da ne idem u zatvor, ne tiče me se da li ću da idem.
Ovde sam samo hteo da pitam kao što i jesam u prvom postu, kako ide postupak, dobiću poziv za izdržavanje kazne?
sada sam dobio ovo što sam okačio i uplatnicu. A verujem da i šalju sa toliko zakašnjenja da ne bi zastarelo pa da se ljudi poplaše i plate. Nešto ne verujem da bi neki sudija potpisao nalog za proviđenje za busplus, treba da misli na decu, unuke, ljagu na sebi.. i tako..