Šta je novo?

Dobio sam 6 dana zatvora zbog neplaćene karte u gradskom autobusu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije trebalo da ignorišeš pozive suda. Prekršajni postupci jako često zastarevaju, evo ja sad čekam troškove postupka za drugara koji je vozio prebrzo na Novom Beogradu, ali sam uspeo da mu odguram postupak na zastarelost i sad ćemo da naplatimo 50.000 dinara, umesto da on plati kaznu, dobije bodove i da mu oduzmu dozvolu na nekoliko meseci. Svi koji ignorišu pozive sudova treba da izbiju takve ideje iz svojih glava i da se konsultuju sa advokatima čim dobiju prvi poziv.

Sad plati tih 6000 dinara, nemoj da se ponašaš kao nadrnadni tinejdžer i da iz inata ideš u zatvor, to je potpuno van pameti.

Nije trebalo da ignorišeš pozive suda..

To i jeste poenta, nikavog poziva nije bilo, niti opomene da platim, niti kamate, niti uplatnice. Sled dogadjaja je - bezubi kontrolor - kazna zatvora.
Jesam tada verovatno dobio na onom što liči na fiskalni račun broj računa ili šta već, ali mogao sam to da izgubim, otputujem uveče tog dana negde na godinu dana ili šta god. To me je iznerviralo, ne prelazim peške na crveno ni kada nema nikoga, sve poštujem, ne platim kartu od 100 dinara - zatvor.

Da sam za par meseci dobio neku opomenu platio bih i ne bih razmišljao o tome. I nije bitno da li zaradim to za sat ili minut, ne dam ni minut svog rada, eto sada baš namerno, neka imaju trošak za mojih 6 dana u zatvoru, ali neće dobiti od mene ni dinar.

Većinu vremena provodim po jugoistočnoj aziji, volim tropsku klimu, plaže itd. Ovde dođem nekada i za to malo mi se smuči. Evo dok ovo pišem viču 'aco srbine' na vestima na novoj okupiranoj televizji, tv prva.

I nije srbija švajcarska, tamo nije na vlasti organizovana kriminalna grupa.

Jednostavno, kazna zatvora za neplaćenu kartu bez ikakvog poziva na suđenje, plaćanje, šta god, je iživljavanje.

A kakve veze ima sa IT forumom, pa ne znam, ima onaj NFC ćitač, to je IT :)

I ne treba mi pomoć kako da ne idem u zatvor, ne tiče me se da li ću da idem.

Ovde sam samo hteo da pitam kao što i jesam u prvom postu, kako ide postupak, dobiću poziv za izdržavanje kazne?

sada sam dobio ovo što sam okačio i uplatnicu. A verujem da i šalju sa toliko zakašnjenja da ne bi zastarelo pa da se ljudi poplaše i plate. Nešto ne verujem da bi neki sudija potpisao nalog za proviđenje za busplus, treba da misli na decu, unuke, ljagu na sebi.. i tako..

Nisi dobio ništa zato što nisi podneo zahtev za sudsko odlučivanje, što je pisalo da treba da uradiš na prekršajnom nalogu koji si dobio i koji si verovatno bacio čim si izašao iz prevoza, ne čitajući šta na njemu piše.

Sad možeš ili sam da se javiš da te upute na izdržavanje kazne ili da čekaš da dođu po tebe.

Edit: Ili da platiš 6000 dinara i batališ glupiranje.

I da, sudija sudi za prekršaje koje je neko drugi odredio, nema šta on da ceni da li je BusPlus smešan u odnosu na parkiranje u pešačkoj zoni ili ostavljanje skele na zelenoj površini. Kakva ljaga, kakve gluposti, nema to veze sa sudijom.

Poslednja izmena:
Veruj mi da bi. Zakon ne poznaje busplus/pojas/tucu/crveno. OBaveza izdrazavanje kazne je iste snage bez obzira na decu i unuke.

Poslednja izmena:
Što se tiče plaćanja, ja bih platio. Ko zna s kim ćeš deliti 6 dana, a kako mi kum radi kao čuvar u zatvoru veruj mi da ti to može biti najgorih 6 dana u tvom životu koji mogu da ti promene sve.

Jednom poznaniku su zatvorski "cimeri" tokom jedne noći povadili zube iz vilice, gasili cigare po telu, izlomili rebra... Razlog, pravio se mangup i nije hteo da podeli cigare. Ležao je neku sitnu kaznu, 2-3 nedelje. ;)

Poslednja izmena:
Mislim da pokretac teme zeli takav scenario pa neka ide onda kad tera inat. On nije svestan koliko moze da upropasti zivot za 6 dana, evo mu post iznad pa nek razmislja. ili je ipak ovan iz one price koju ocigledno nije razumeo.

Hvala na interesovanju i savetima, ništa. čekam da me uhapse. Očekujem helihopter i da se spuštaju kanapima onako :)

Napisaću kako je bilo ako odem.

Svakako cekaj, neces valjda dobrovoljno u zatvor.

Drugar moj se isto tako inatio, otisao u padinjak kad je dobio to, upisali ga, rekli da je prevelika guzva, pustili i rekli da dodje posle isteka da uzme papir da je odsluzio :d

Hvala na interesovanju i savetima, ništa. čekam da me uhapse. Očekujem helihopter i da se spuštaju kanapima onako :)

Napisaću kako je bilo ako odem.
Druže, dobio si dovoljno upozorenja, pa neću se ni ja nadovezivati. Simpaticni su mi tvoji stavovi, ali meni deluje da ti je bas tih 6000 dinara ipak predstavlja problem, čim si spreman da ideš u zatvor. Ti te sendviče plaćaš samim PDVom na sve i svašta, neće ova kazna promeniti ništa. A ja u zatvoru ne bih proveo tih 6 dana ni za 10.000 eura, tačnije, toliko bih platio da ne odem. Toliko.

Javi kad se vratis, mozda je gotivno da se izbleji par dana, odmoris od socijalnih mreza :)

Takoe, neću više ni pdv da plaćam, oduzmem 20% i ostavim na kasi koliko smatam da treba :)

Meni je ovo uvreda, da mi za to dodele zatvor, a SVI ZNAMO da se tender za rasvetu svake godine namešta, jelka od 80.000, a to je kap u moru, slučajno obelodanjena. I ništa, *mjau**mjau**mjau* što da se bunimo mi nešto kada ništa ne možemo.
Nema veze sa 6000 ili miliona, život je kratak, neću da me gori od mene prave majmunom. Mogu da me povuku za spolovilo.

A izgleda da to i jeste jedino što mogu.

Prekršajni sud može da raspiše opštu naredbu za privođenje, koja podrazumeva hapšenje osobe ma gde se ona nalazila, prilikom rutinske kontrole ili na granici. Ova mera se, ipak, retko koristi jer za nju moraju da budu ispunjeni rigorozni uslovi. Naravno, dok traje celo ovo zamešateljstvo vreme neumitno teče i nastupa zastara.

Nema nikakvih rigoroznih uslova, sa tim se nemoj igrati, ako je sudija izdao nalog za privodjenje a policija te nija nasla par puta onda si im u kompu i privesce te da ti uruce poziv ili resenje o izvrsenju...

Nije se meni licno desilo ali je jako bliskom prijatelju upropastilo odmor jer su ga sa Horgosa vracali u Beograd da mu uruce i morao je da plati put i dnevnice policajcima koji su ga dovezli... naravno odmah je bio slobodan ali neprijatnost i cimanje zbog gluposti...

Jednom poznaniku su zatvorski "cimeri" tokom jedne noći povadili zube iz vilice, gasili cigare po telu, izlomili rebra... Razlog, pravio se mangup i nije hteo da podeli cigare. Ležao je neku sitnu kaznu, 2-3 nedelje. ;)
Koliki bilmez treba da budes da ne delis cigare u zatvoru...

Podrzavam izdrzavanje kazne. To ti moze biti jedinstveno zivotno iskustvo koje ce ti promeniti mnoga gledista i verovatno ces posle neke stvari vise ceniti.

Jednom se zivi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ovo ce da preraste u politiku tako da....
640111163.png

Mislim da pokretac teme zeli takav scenario pa neka ide onda kad tera inat. On nije svestan koliko moze da upropasti zivot za 6 dana, evo mu post iznad pa nek razmislja. ili je ipak ovan iz one price koju ocigledno nije razumeo.

Tera inat, iznerviran je ali ipak neka dobro razmisli da li zbog smesnih 6 crvenih zeli da uziva ''u komforu'' tih 6 dana :)

Poznajem vise ljudi (20-60 godina) koji iz inata (i jos nekih razloga) nisu hteli da plate kaznu (a neki od njih su porodicni ljudi ali stvarno 00donje, bili i na ratistima 90-ih) pa su posle 12-24h zvali zene i ostale clanove porodice da ipak plate :d

Ne radi se tu samo o tucama, maltretiranju itd. vec je dovoljan i jedan ozbiljan majski/junski pljusak koji ce ''inadziji'' pruziti ekskluzivnu sansu da uziva u carima rucnog ciscenja fekalne kanalizacije :d
Mada, jedan ortak je odlezao kaznu koju nije hteo da plati ali on nije imao nikakvih problema u tom smislu a ni sa ostalim ''saborcima'', procitao par knjiga i to je to. Ja sam imao slicnu ''cast'' ali samo na 12-ak sati, bilo mi je vrh jer sam bio dvadesetogodisnjak na vinjaku, brzo sam utisao olosa ''cimera'' tako da su cuvari morali da intervenisu ali boze moj, svaka skola kosta a ovu bas i ne preporucujem, posebno ne onima koji nisu zasluzili.

Ne znam kako je u BG ali ali cuvari i ekipa se uglavnom isto ponasaju prema nekome ko je opljackao trafiku, silov'o babu i coveku koji nije platio npr. Milutin Milankovic feat Slobodan Jovanovic kaznu, ne prave razliku.

Reboot, dobro razmisli, ta kazna je realno smesna i prosecan freelancer moze da zaradi toliko za sat-dva. Vladajucu bandu sigurno neces ostetiti ako ne platis kaznu vec je odlezis, fabrika sendvica je u punom pogonu i finansira se iz ko zna kojih sve ''izvora'', u ovoj drzavi se mulja i krade u iznosima koji se mere u hiljadama evra/s tako da inat samo tebi moze da steti.

A tema k'o tema.. definitivno joj nije mesto na ovom forumu.

Poslednja izmena:
Takoe, neću više ni pdv da plaćam, oduzmem 20% i ostavim na kasi koliko smatam da treba :)

Meni je ovo uvreda, da mi za to dodele zatvor, a SVI ZNAMO da se tender za rasvetu svake godine namešta, jelka od 80.000, a to je kap u moru, slučajno obelodanjena. I ništa, *mjau**mjau**mjau* što da se bunimo mi nešto kada ništa ne možemo.
Nema veze sa 6000 ili miliona, život je kratak, neću da me gori od mene prave majmunom. Mogu da me povuku za spolovilo.

A izgleda da to i jeste jedino što mogu.

Prekršajni sud može da raspiše opštu naredbu za privođenje, koja podrazumeva hapšenje osobe ma gde se ona nalazila, prilikom rutinske kontrole ili na granici. Ova mera se, ipak, retko koristi jer za nju moraju da budu ispunjeni rigorozni uslovi. Naravno, dok traje celo ovo zamešateljstvo vreme neumitno teče i nastupa zastara.
Hahaha. Oce to u bajkama.
Ovi sto leze po zavorima su sve budale, samo si ti pametan.

Tema stvarno nema smisao.

Svi su posle 10 minuta googlanja postaju sudije i advokati i poznaju pravo na nacin kako im to odgovara.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno