Šta je novo?

Dobijanje kredita u banci

Stefan 000

Zapažen
Učlanjen(a)
11.04.2024
Poena
1
Da li se nekome desilo da im je banka odobrila kredit iako imaju zabeleženu docnju koja je izmirena i ako jesu šta je neophodno uraditi. Hvala

Svako kasnjenje belezi se u kreditnom birou. Koliko znam sve se belezi i brise nakon dve godine. Ako je to kasnjenje bilo ore vise od dve godine nebi trebalo da imas problema oko dobijanja kredita. Vecinom prave problem ako nisi otplatio kredit pa se morali da te tuze. Ali i u tom slucaju znam ljude koji su opet dobili kredit. Predas papire u banci, ako odobre potpises i to je to. Ako ne odobre probaj u nekoj drugoj.

Moj brat je imao kredit i kasnio je sa 2 rate više od 2 meseca 2020. godine i poslali su mu opomenu na kućnu adresu.
Automatski se ubeležilo u KB nakon 45 dana čini mi se (možda i posle 60, ne sećam se kako je bilo tada) i uspeo je da dobije refinansirajući kredit u drugoj banci.
Morao je da pošalje molbu KB-u sa nacrtrom tog novog kredita (predugovorom) i sa potvrdom o zaposlenju jer su oni ti koji su tas na vagi za banku.
E sad moguće da bi mu odobrili u nekoj drugoj banci kao što kaže SrEbRnI bez molbe i svega toga, kao što bi možda i tebi odobrili (ako pitaš za sebe) tako da te ništa ne košta da pokušaš.

Moj brat je imao kredit i kasnio je sa 2 rate više od 2 meseca 2020. godine i poslali su mu opomenu na kućnu adresu.
Automatski se ubeležilo u KB nakon 45 dana čini mi se (možda i posle 60, ne sećam se kako je bilo tada) i uspeo je da dobije refinansirajući kredit u drugoj banci.
Morao je da pošalje molbu KB-u sa nacrtrom tog novog kredita (predugovorom) i sa potvrdom o zaposlenju jer su oni ti koji su tas na vagi za banku.
E sad moguće da bi mu odobrili u nekoj drugoj banci kao što kaže SrEbRnI bez molbe i svega toga, kao što bi možda i tebi odobrili (ako pitaš za sebe) tako da te ništa ne košta da pokušaš.
Kako je slao molbu KB-u, da li je to uradio preko banke ili samostalno?

Vrh Dno