Šta je novo?

Dobijam rogove

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav ljudi,

treba mi mala pomoc.Stavio sam na Lim...Svoju staru maticnu Gigabyte UD3P...I sad me neki tamo cima tokoma aukcije kako fali ona plastika oko socketa tamo gde se monira kuler,i da to sluzi za montiranje kulera.

Ta bre plastika koliko znam ne sluzi nicemu,i promenio sam xy hladjenja i da nisam nikad koristio tu plastiku.

Da li sam sad ja lud ili taj covek.

Jel moze pomoc?

Druze,ludi su oni u fabrici sto su je stavili.
Samo ti naduvaj tog tipa i bole te usi :D

Pozdrav ljudi,

treba mi mala pomoc.Stavio sam na Lim...Svoju staru maticnu Gigabyte UD3P...I sad me neki tamo cima tokoma aukcije kako fali ona plastika oko socketa tamo gde se monira kuler,i da to sluzi za montiranje kulera.

Ta bre plastika koliko znam ne sluzi nicemu,i promenio sam xy hladjenja i da nisam nikad koristio tu plastiku.

Da li sam sad ja lud ili taj covek.

Jel moze pomoc?

Bez te plastike oko socketa ne moze da se namontira stock hladnjak od FX i Phenom procesora, jedino aftermarket resenja.

^Bitno je da je ploca 8+2 naponska,da je bio 8300 na njoj i da je plojka takmicarska,a to sto ne znamo osnovne stvari,to je manje bitno.

Poslednja izmena:
Koji stock hladnjak na FX procesorima????Jel neko od vas ikad dobio stock hladnjak sa stock procesorima,ja dobio nisam...Ne nego mene nerviraju secikese koje bi da izvacare za koji bedni dinar nize...Postvim opis,postavim slike,i onda me neko pita za nesto sto nema ni na slikama ni u opisu....

Mogao je da me pita da li dajem i vodeno hladjenje uz to posto i njega nema ni u opisiu ni na slici...

Poslednja izmena:
^E vidis...ako dajes i to vodeno 'ladjenje uz plojku,da razmislim da je licitiram mhajku mu :D

Pa treba ta plastika, ali ako nemas napises nema i prodaj tako.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Koji stock hladnjak na FX procesorima????Jel neko od vas ikad dobio stock hladnjak sa stock procesorima,ja dobio nisam...

Retko koji CPU ide bez hladnjaka... Ili ti retko kupuješ nove...

Na sajtovima za prodaju polovne robe imaš koliko hoćeš ležišta za kulere za AMD, u žutoj, plavoj ili crnoj boji pa nek bira. Cene se kreću do 150 do 200 dinara pa ako mu to smeta neka je sam obezbedi ili neka cima nekog drugog.
Primer, crni http://www.kupujemprodajem.com/Leziste-kulera-za-AMD-crno-39154122-oglas.htm?filter_id=219702
žuti http://www.kupujemprodajem.com/Leziste-kulera-za-AMD-zuto-39164738-oglas.htm?filter_id=219702
plavi http://www.kupujemprodajem.com/Leziste-kulera-za-AMD-plavo-39243094-oglas.htm?filter_id=219702

Pa treba ta plastika, ali ako nemas napises nema i prodaj tako.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Upravo.

@cimi

Čovek je u pravu. Ako ti se kulturno obratio i pitao zašto fali plastika... Ne vidim problem.

Napiši da fali plastika, smanji cenu (eventualno) ako misliš da treba i to je to.

Poslednja izmena:
@dzoni pa ako ti se podrazumeva pod lepo obracanje ``Skupa ploča a nema nosače za kuler``ako se tako pocinje razgovor onda jeste..ploca ima 2 godine jos garancije,fali plastika da on monitra svoj stock kuler,dao sam za vise od upola cene u prodavnici,i onda raznorazne secikese mi se ciganisu za sicu i nalaze falinke...
Stoji slika,stoji opis ploce...Ne kapiram da mi neko posalje poruku ``Skupa ploča a nema nosače za kuler``..Koja poenta takve poruke pritom prva...

@bakara ja do sad svaki cpu sam kupio nov,tj nikad nisam kupio polovno...Evo npr ovaj 6700k ide bez stock kulera ali bice da je vazno da si dao svoje misljenje..

Uglavnom nebitno ja sam pogresio,covek je upravu da ta plastika necemu sluzi:d,ali nikako ne mogu da opravdam misljenje nekih clanova da je uredu ciganisanje i secikese za bednih 500 rsd,pogotovi startovanje bilo kakve konverzacije vidi skupo ti to,ali ja znam koliko vredi...Idi druze u prodavnicu pa kazi im kako su im napumpane cene,bas ih zanima tvoje misljenje tj probaj u bilo koju radnju da odes...

@bakara ja do sad svaki cpu sam kupio nov,tj nikad nisam kupio polovno...Evo npr ovaj 6700k ide bez stock kulera ali bice da je vazno da si dao svoje misljenje..

Uglavnom nebitno ja sam pogresio,covek je upravu da ta plastika necemu sluzi:d,ali nikako ne mogu da opravdam misljenje nekih clanova da je uredu ciganisanje i secikese za bednih 500 rsd,pogotovi startovanje bilo kakve konverzacije vidi skupo ti to,ali ja znam koliko vredi...Idi druze u prodavnicu pa kazi im kako su im napumpane cene,bas ih zanima tvoje misljenje tj probaj u bilo koju radnju da odes...

Realno "Skupa ploča a nema nosače za kuler" nije ciganisanje vec konstatacija cinjenicnog stanja.

Na tu konstataciju je bilo dovovoljno da odgovoris da ploca ide bez nosaca za datu cenu i tome ne moze nista da se prigovori.

Razumes da je to coveku prva poruka koju mi je uputio?:d...Idem ja tako ulicom vidim devojku i kazem ``e bas si ruzna``cinjenicno stanje,niti znam devojku,niti me zanima,niti planiram nista sa njom..Ali ja resio da joj kazem svoje misljenje,jer je to cinjenica...
Covek ne pita za cenu,ne pita dal ima te plastike ma nista..Nego eto druze bas nesto mislim da ti skupa loca i tacka kraj njegove misli :d,klasicno ubijanje cene.

Uglavnom nema veze moze tema i da se brise,bilo mi jedino vazno da vidim dal sam blesav..Jesam..Covek je bio upravu sto se tice plastika,ja nisam...Problem je sto nikad nisam koristio stock kuler tako da sam predpostavio da nicemu ne sluzi(i ako je to tek nelogicno:D )

Ako si kupio novu plocu onda negdje imas te plastike. Nije problem to da se kupi al je bez veze cimanje da nabavis istu ako vec treba da dodje uz pocu. Btw ide i limic iza ploce + 4 srafa tako da nije samo plastika :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Ma znam da imam negde i drugi su me ljudi lepo pitali da li ide onaj limic uz plocu sto se kaci na usb portove pa sam preturio malo i nasao,i instalcaioni cd itd.Nego me kod ovog iznervirao pristup,tako da nisam ni hteo da trazim pa makar i ne prodao i bio primoran da sastavim jos jedan racunar:).
Ocu kazem drugi ljudi su normalno poslali por ``druze jel ide to i to``..

Idu i sata kablovi i drajveri, ali kako ploca nije nova dovoljno je samo da napise sta ide i koliko kosta.

cimi-atomi, to majstore

Ne znam sta tebi nije jasno?Ja sam pogresio sto sam predpostavio da nesto ne treba da ide samo zato sto ja to nisam nikad koristio.
Na aukciji pise ploca ide u stanju sa slike..

A sto se tice ubijanja cene ,ciganisanja za 500 rsd ja ne znam u kakvom se okruzenju ti kreces ako mozes da opravdavas takve likove.

Poslednja izmena:
A sto se tice ubijanja cene ,ciganisanja za 500 rsd ja ne znam u kakvom se okruzenju ti kreces ako mozes da opravdavas takve likove.

Nije to ciganisanje.Ne mozes da ocekujes punu cifru za nesto sto nije kompletno.
Uostalom,de procitaj na prvoj strani moje postove u ovoj tvojoj temi.

Postavim aukciju za POLOVNU maticnu plocu sa 2 god garancije.Cena u radnji 8900 ja je stavim za 3500..Napisem IDE U STANJU KAO NA SLICI...

I onda mi neko posalje poruku E DRUZE MNOGO TI SKUPA PLOCA POSTO NEMA PLASTIKE ZA KULER...

Pa sta hocete?Da vam se da dzabe..Sve sto vi placate aj sto jeftinije ali sve sto prodajete aj sto skuplje.

Ako odredjeni clanovi pogotovu ovaj iznad imate takav model razmisljanja i tako poslujete onda mi je sve jasno o vama i ko ste i sta i gde radite...

To pilicaranje kad vam sve lepo pise i kad vam neko prodaje za 60% vrednosti a vi hocete jos da ubijete cenu....Ako je vama to normalno...BRAVO

Pa čekaj ako je tebi stalo do tih 500din. što nebi i njemu? Ko se tu ciganiše za 500din?Samo on ili i on i ti? I sta je svrha teme? Da ti pomognemo u cenkanju sa nekim na Lim....?

Cimi,slagao si !! Stavio si 4 hiljade okruglo za pocetnu cenu !!!

Sent from my D6503 using Tapatalk

42cf7dcadc1223c2c6943ad06eb7e953.jpg

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ovde se radi o tvom načinu razmišljanja.

Da li misliš da bi neki proizvođač stavljao nešto nepotrebno na matičnu ploču koju pravi u milionskim serijama ? Da, sigurno imaju viška para na bacanje pa će da ubace odlivak plastike eto tako reda radi.
Onda kažeš da sa procesorom ne dolazi stock cooler. Oba proizvođača stavljaju hladnjake i ventilatore u kutije sa novim procesorima.

Prethodne dve izjave dovode do zaključka da ti je kompjuterska pismenost i poznavanje bilo čega osim igrica na nivou sekretarice u udruženju ribolovaca, a proističe iz toga što si vrv mamin i tatin sin koji nikad nije imao stock coler, i koji je u vreme dual core celerona furao core 2 quad, jer ***, moglo se, kupili detetu da se igra.
Sad kad si se sudario sa surovom realnošću, sad te boli mozak i rastu ti rogovi. Pa ****na je to utakmica sinak, svi gledaju da kupe što jeftinije a prodaju što skuplje,a da te prosvetlim, to se zove tržište, i tu se trguje.
Jednostavno se zna, na limundu i kupindu se ne kupuje, na KP samo od nekoliko ljudi. Kupuješ i prodaješ baš ovde, jer će se uvek naći neko da kupi nešto ako je cena korektna.

Ne druze moj nego ja svoj dinar krvavo zaradim i veoma ga postujem.Ja kupujem sta kupujem i tako mi se moze,jer mogu i da platim.Jer radim i zaradim.

Temu sam poceo da bih video da li sam ja upravu ili covek..Kada sam video da je covek iskreno sam priznao gresku...
A polemika se vodi oko njegovog pristupa...Ako je tvoj jedini nacin komunilacije omalovazavanje drugih clanova,onda aj svi da se vratimo na grane i da se gadjamo izmetom.

INFORMISI SE MALO...Nisam ja kriv sto kupujes komponente po bivljim pijacama...UZ 6700K NE IDE STOCK KULER..

Uglavnom meni nije stalo do 500 rsd..Ali jeste do principa...

Uostalom niko ti nije ni trazio misljenje...Tema je otvorena pre 20 dana a ti si u tvojim trenutcima dokolice mislio da je veoma trazeno tvoje misljenje posle 20 dana

Uglavnom sto se mene tice tema i moze da se zatvori,posto su neki od clanova ostrasceni,a da ne bi za dzabe izbijala prepirka i svadja.

Sto se tice ploce moja greska sto sam mu dao pogresan info,takodje u opisu ploce pise u kakvom stanju ide.
Sto se tice ubijanja cene,ko misli da je to normalan model poslovanja neka tako i postupa takodje cu i ja takvima dati primeren odgovor kao sto ga je i taj gospodin dobio.

Vrh Dno