Šta je novo?

Dobar program za detekciju Bad sectora

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Do sada najbolje sto sam koristio je prastari scandisk iz msdos boot-a koji vidi samo FAT fajl sisteme i koji je ubitacno spor.
Jel ima neka alternativa koja je nezavisna od fajl sistema i ako naidje na bad sector da ga ne pokusava procitati 100 puta vec da ako ne prodje citanje iz par pokusaja da ga odma markira kao bad.
Imam HDD sa stotinama Bad sectora koje sve detektovati sa scandiskom je nemoguce (HDD mi je u laptopu pa se i cimam inace bi ga bacio odma da je desktop u pitanju)

Poslednja izmena:
HDD Regenerator.

Probaj sa HD tune. Mislim da je 252 jedna od poslednjih verzija. Ne samo sto detektuje bad sectore, nego mozes i da odredis lokaciju gde se nalaze pa da to "parce" diska izolujes. Jedino ne moze da ih regenerise, a sumnjam da to moze ijedan program

HDD regenerator mi nista brze ne radi a HDD tune je fin program i extra brz samo sto bad sectore koje nadje uopste ne markira

Samo ih oznaci crvenom bojom, a sa desne strane imas vrednost svake kockice, (u zavisnosti od velicine diska, a nacelno je oko 30Mb), pa izracunas tacno gde je bad sector na disku i ispomeras particije tako da oni ostanu izvan njih i vise ti ne prave problem

chkdsk koji dolazi uz windows markira lose sektore (ako se ukljuci ta opcija prilikom skeniranja).

kUdtiHaEX je napisao(la):
chkdsk koji dolazi uz windows markira lose sektore (ako se ukljuci ta opcija prilikom skeniranja).

znam, ali da to radi kako treba ne bi trazio nesto drugo

Poslednja izmena:
Jurke je napisao(la):
Samo ih oznaci crvenom bojom, a sa desne strane imas vrednost svake kockice, (u zavisnosti od velicine diska, a nacelno je oko 30Mb), pa izracunas tacno gde je bad sector na disku i ispomeras particije tako da oni ostanu izvan njih i vise ti ne prave problem

Ok shvatio sam,znaci samo mi pomaze da da odokativno na brzinu vidim koji je deo harda u pitanju pa da ga izolujem,

Hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno