Šta je novo?

Dobar OGL

Gringo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
609
U potrazi sam za kartom sa dobrim OpenGL-om. Nigde ne mogu
da nadjem konkretan txt o rezultatima mx440 u 3d programima.
Znaci treba mi grafika samo za to. Da li mx440 vrsi posao, ili da
skupljam pare za GeF3... ili mozda nesto trece !?!
HELP OUT !!!:)

Pa, posto pretpostavljam da ti OGL treba zbog petljanja sa nekim od 3D programa, onda sve naravno zavisi kolko mislis da bude ozbiljno to petljanje.
Iz pitanja se moze zakljuciti da nemas ni mnogo love na raspolaganju, tako da ce neki MX440 dobro da odradi posao, a ako ti nije toliko neophodno, onda stekaj za Radeon 9700(mala sala). Dakle Gf4MX440 sasvim korektno radi posao, u OpenGL-u, a za neke zahtevnije poslove, ipak treba nabaviti kartice sa specijalizovanim cipovima (kao sto je FireGL od ATI-ja ili npr NV Quadro), koje su jako skupe i trebace ti u koliko zelis da se bavis 3Dom ozbiljno....
Toliko, uz napomenu, da obavezno uzmes Microstara, ili Gainwarda, proverene su stvari, pa ti nece zadavati mnogo glavobolje...

Nisam tako daleko otisao, da bi' kupovao Quadro, ali hvala u resavanju
dileme. Znaci MSI ili Gainward !!!
HVALA !!! :)

A šta je sa Radeonom 8500? Njemu je dosta pala cena a za OGL je odličan

OK Radeon... a drajveri. Kako Ati stoji sa tim ?!?
Da li ima poboljsanja sa Catalyst-om ?!?
Sto se toga tice, vise verujem nVidiji.

I dalje je oko 150 - 155 eura. A ja sam nestrpljiv !!!:) :) :)

Sto se Radeta tice, na zalost njega ti ne bih preporucio. Ovo sto pisem teze mi pada od izjava naseg dragog selektora Savicevica, al moram da budem iskren.
Imao Radeon 8500 AIW, i menjao ga za Gf4 Ti4600. Problem sa Radeonom nije njegova brzina, tu je odlican, i u opste kao parce hardvera je super, ali avaj drajveri. Uvek prave neke probleme i nisu stabilni, tako da moras stalno da vrsis donload nekih novih, sto moze da iznervira. Napominjem da nisam probao one Catalyst drivere, odnosno kartu sam menjao pre izlaska istih, ali ipak Nv je za sada sigurnije resenje, bar po pitanju zivaca.
Dakle i dalje najbolje uzmi MX440, i da dodam da bi mogao da razmislis o Leadtek karticama, jer su i one super. Moj favorit je ipak Gainward, kojeg i imam, ali e izbor na tebi.
Znaci na zalost moram opet da preporucim MX440 (valjda se Ati nece za****ti i sa R300)...

Definitivno nV za OGL. Pazli u principu bilo sta od GTS Ti pa do gf4 4600 ti je perfektno za OGL. Jos ako koristis 3dsmax i stavis maxtreame drajvere... nece ti se skidati osmeh sa lica :)

Gde da pazarim npr. Asus-ov ili Gaiward-ov GTS ili Ti ?!?
Naravno sa 64Mb !!!:)

Nazad
Vrh Dno