Šta je novo?

Dobar nameštaj u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najgora stvar vezana za sve stvari na ovom svetu je kada postaneš rob istih.

Stvari se troše i menjaju. Ako su i dali 1000e, daće ponovo kroz 10 godina, preživeće nekako. Ne kažem sad da treba da se stvari demoliraju, ali malo zdravog razuma nije na odmet.

Preporuka za Ruski Krstur mi je novina i hvala na tome. Ima li salona u BGu ili je znatno povoljnije ds se ode tamo? @pistachiomiss jel na najlon pijaci imaju mini salone? 🤔

Ono što sam definitivno zaključio jeste da se nameštaj ipak mora isprobati. Neke modele koji su me vizuelno privukli bili su užasno neudobni uživo.

Nekoj pada nekoj ne, zavisi od dete istu reakciju je moja rodjena sestra imala kada je videla nase zidove, godinu dana kasnije njen sin isto radi, iako ima tablu za pisanje, tapete itd.
To je zid, okreci se pregletuje nije problem, namestaj se opre, necu valjda da idem sa krpom za njima ili da drzim dete u ogradici do 3. godine.
Ako dete nekada napravi stetu treba ga uciti da je to pogresno a ne praviti nove mogucnosti za greske.

Sto onda kreciti isarani zid i uspan namestaj ako si saglasan da dete to radi?

ne treba dete drzati u ogradici vec ga od malih nogu uciti da se ponasa kao covek.

ne treba stvari prljati da bi ih neko posle cistio i prao.
Preporuka za Ruski Krstur mi je novina i hvala na tome. Ima li salona u BGu ili je znatno povoljnije ds se ode tamo? @pistachiomiss jel na najlon pijaci imaju mini salone? 🤔
ja koliko vidim na google ruski krstur ima samo najprimitivniju proizvodnju namestaja.

Ko zna koliko si se nagledao a i naspavao na tom primitivno izradjenom nameštaju. Skoro sve prodavnice drže njihov nameštaj.
Izrada nameštaja je ručna svuda (tapetari vode glavnu reč) a u Krsturu ima ih koji imaju zaokruženu proizvodnju krenuvši od strugare pa nadalje, nema kod njih iverice u izradi ležajeva.
Njihov klik-klak ležaj kod mene evo već 11 god. i mebl je jedva mrdnuo (razvukao se malo) a u upotrebi dobrano pa i po dvoje ponekad spava.
Poenta u izboru je mebl i podloga, što mekša podloga brže propada i podloga i mebl pa i kožom da je tapacirano za godinu dana koža će se razvući kao žvaka osim ako nije kupljeno samo za pokazivanje i da se čuje cifra od 1000e.

@wladymeer
Nemaju nigde salone osim izložbenog prostora u firmi jer bi im to diglo cenu proizvoda debelo.

Ok. I na osnovu čega ja onda mogu da izaberem ovaj, a ne onaj model?

Pitam jer slika kod nameštaja baš ništa ne govori. Nije pitanje kvaliteta, već tipa / udobnosti. Seo sam na jedan od lupam 36.000 i bio mi je super, tri od 40+ su mi bila katastrofa.

Pa upravo tako moras da sednes da legnes, zena me ubedila 2020 da za spavacu uzmemo mojicu lezaj, ona na takvom spavala godinama, i odemo tamo gd eje taj kupjen tj. pravljen ali to je bilo 90 i neke, ma legnem ja na onom krevetu ma nije to to, al ajd kao jeftin, ona jos pred porodjajem ko ce se svadja, kuca u renoviranju reko ajd uzimamo.
Znaci najveca greska, krevet nije ni mrdnuo ali ja sa tadasnjih 95 kg ujutru ustanem ledja me rasturaju, cak smo probali i sa nadusecima isto s samo drugo pakovanje.
Na kraju ga dali zeninoj sestricini i uzeli francuski.
E sda tu je delimicno zdrrav razum preovladao, mi znamo da cemo nasu spavacu pretvoriti u decju za cirka par godina, davati pare na preskupe krevete i duseke pa onda to posle negde na nekom tavanu drzati je glupost.
Ispalo je da koleginica prodaje njen francuski , neka Niska firma ga pravila uklopio se merama, zmaci ona izrada koja je pravljena pre 10ak godina mnogo ozbiljnije deluje nego sto sam vidjao po par salona. Debela iverica mozda je cak i medijapan , nogare ozbiljne metalne teske. Za 100e premija.
Drug je kupio u Ikei grancuski sa njihobvim dusekom i kaze odlicaan.
Sestra je imala francuski sa dormeo dusekom, odlican dusek, krevet obicna iverica kosta danas 150e, ali dusek fenomenalan, teska srca se oprostila od nejga otisli u Simpo kupili trosed na izvlacenje ona je 2 meseca umirala od kicme koja je razlika u kvalitetu duseka.

Ima li neko konkretnu preporuku i kontakt za te iz Ruskog Krstura (makar u privatnoj poruci), s obzirom da mi nisu blizu. Ne treba ništa komplikovatno, box spring krevet.

Za stolove i stolice preporucujem Ginko.

Pošto mnogi ne znaju kako "funkcioniše" kupovina namešta iz Ruskog Krstura:

njih ima gomila, to su porodični biznisi i celo to mesto je poznato po tome. Valjda su bile neke subvencije i svako manje mesto je počelo da se bavi nečim, a ovi su eto nameštajem.
Većina njih dolazi u Novi Sad subotom i nedeljom na Najlon pijacu i imaju svoje "Boxeve" gde drže jedan deo nameštaja gde može da se proba, vidi... i imaju kartu mebl štofa i katalog. Uglavnom svaki komad nameštaja može da se menja: sa oprugama ili bez, materijal, dimenzije... Dakle, vidite neki model, probate i onda ako vam odgovara kažete šta biste menjali. Nekada neki krevet npr. nema žičano jezgro ali može da se doplati 10-20e da dodaju, a vi isprobate žičano jezgro na nekom drugom krevetu pa vam kažu da bi taj vaš krevet imao takvo jezgro.

Kada se dogovorite sa njima sve, ostavite depozit (nekoliko desetina evra, zavisi od krajnje cene) i kažete gde da vam dostave. Do sada su svi donosili, unosili i sklapali besplatno, ne znam kakva je sada situacija.
Svi prave kod kuće ručno taj nameštaj i koriste kvalitetne materijale, mnogo kvalitetnije od npr Forme. Primera radi, sve daske u kauču su bile puno drvo, šarke kovano gvožđe, ne štede na šrafovima, ekserima i materijalu generalno.
Neke kombinacije nameštaja već imaju spremne (što se često kupuje) pa onda samo ubace punjenje (kako ko šta traži) i spremno je za nekoliko dana. Ako imate više zaheva, onda moraju prvo da naprave pa kažu kada bi bilo gotovo.

Dakle, nema salona već odete na Najlon pijacu skroz nazad, u drugi deo, tamo je samo nameštaj. Ako se dobro sećam, nameštaj "Nađ" je bio veoma povoljan i kvalitetan, a imao je i veoma veliku ponudu (stariji čovek prodaje).

Ranije je bio prodavao i neki salon i dosta su skuplji, mislim da su se nalazili skroz na kraju. Nisam siguran da li je to takođe porodična firma iz Ruskog Krstura, delovalo mi je da nije. Osim njih, ostali su manje-više slični.

Znam da ako odete direktno u Ruski Krstur svi oni koji se time bave imaju tablu sa natpisom na kapiji kuće. Da li može direktno da se tamo naruči - ne znam, ja nikada nisam ali možete pitati (pozovete broj sa table ili prosto pozvonite).

Okej, kada budem u NS definitivno ću ih posetiti.

Pošto jedna firma ima neke ležajeve na akcijama od 22.000 do 30.000, od vas koji ste kupovali u RK (Ruski Krstur), kako se kreću cene? Može li se naći nešto pristojno u tom rangu?

Ono što sam ja našao online, cenovnik nema pa čisto da vidim da li da ih uzmem u razmatranje. I drugo, ako ne želite javno, pustite mi u inbox neke preporuke da se ne vozim bas po Krsturu i da biram nameštaj na eci peci pec 😂

Odeš u bilo koju prodavnicu nameštaja (ne prodavnica proizvodjača) i vidiš naziv modela, imaju i uzorke mebla pa juri po društvenim mrežama, jer se tamo Krsturci reklamiraju, takav model i zoveš ih za informacije. Za Bgd dovoze a južnije pojma nemam,

U dobro vreme ste pokrenuli temu. Taman sam završio sa radnom stolicom i prešso na traženje kreveta za dnevno spavaću varijantu.
Za sad je razmišljanje između Darijaninih grof ležaja i O beds tj rival zidnog kreveta.
Idealno bi mi bila neka varijanta grof princip ali sa posebno kupljenim dušecima i latoflex letvicama ili kao ikein hermes krevet ali sa dobrim dušecima i latoflex. Znači neophodno je u svakom slučaju da je bez ikakvih pregiba zbog leđa plus latoflex i custom dušek su prednosti koje moj išijas ceni.

^Darijana trosed Grof i posle nekih 9-10 godina konstrukcijski nije mrdnuo. Sve je drvo i sa te strane nemam zamerki. Krevet se koristi svakodnevno i strana na kojoj ja spavam se koristila u početku i za sedenje (nekih 4 godine) je već zrela za jednu reparaciju i nikako da se nakanim to da odradim. Druga strana kreveta je i dalje OK za spavanje tj. nema tragova propadanja. Kod mene su opruge itd, ako bi radio reparaciju verovatno bi sada odradio sa HR sundjerom.
Kada sam se preselio u drugi stan isto sam razmišljao kao i ti šta uzeti (bukvalno izmedju Darijana Grof, zidni krevet i Ikea Hermes), ali na kraju preneo ovaj Grof trosed i u novi stan.
Zidni krevet mi je možda najbolja varijanta jer nemam prostor za zaseban ležaj (160x200), a dobio bi dušek iz jednog dela tj bez "pregiba" i mogao bih i visinu da biram. Ako ti treba i dnevna varijanta onda bi morao i onaj trosed/ugaonu za sedenje od njih da uzmeš.
Ikea Hermes mislim da mogu samo dušeci 10-12cm debljine pa ne znam koliko bi to odgovaralo za tvoja ledja. To mi nekako za decu odnosno za neku lakšu osobu.

^Darijana trosed Grof i posle nekih 9-10 godina konstrukcijski nije mrdnuo. Sve je drvo i sa te strane nemam zamerki. Krevet se koristi svakodnevno i strana na kojoj ja spavam se koristila u početku i za sedenje (nekih 4 godine) je već zrela za jednu reparaciju i nikako da se nakanim to da odradim. Druga strana kreveta je i dalje OK za spavanje tj. nema tragova propadanja. Kod mene su opruge itd, ako bi radio reparaciju verovatno bi sada odradio sa HR sundjerom.
Kada sam se preselio u drugi stan isto sam razmišljao kao i ti šta uzeti (bukvalno izmedju Darijana Grof, zidni krevet i Ikea Hermes), ali na kraju preneo ovaj Grof trosed i u novi stan.
Zidni krevet mi je možda najbolja varijanta jer nemam prostor za zaseban ležaj (160x200), a dobio bi dušek iz jednog dela tj bez "pregiba" i mogao bih i visinu da biram. Ako ti treba i dnevna varijanta onda bi morao i onaj trosed/ugaonu za sedenje od njih da uzmeš.
Ikea Hermes mislim da mogu samo dušeci 10-12cm debljine pa ne znam koliko bi to odgovaralo za tvoja ledja. To mi nekako za decu odnosno za neku lakšu osobu.
Hvala puno na dobrom odgovoru. Imam na raspolaganju grif junior sa penom. Spavao nekoliko puta. Mekan ali nekako osetim pod kukom dno od pritiska. Ne smeta nipta, nov je ali sa propadanjem ne znam kako.
Hermes je igračka naravno nego mi se sviđa taj princip kad bi našao neku kvalitetnu izradu toga.
Mislio da angažuhem i stolara za custom made ali kad je to prvi put napravili bi sigurno masu previda.

Stolar bi mogao lagano da odradi to rasklapanje kao Ikea Hermes nije to komplikovano, ali ako bi stavljao debljinu dušeka od recimo 15-20cm po rasklapanju za spavanje bi bio praktično na podu. I takve varijante sam gledao i mozgao.
Za varijantu sedenje/spavanje i da površina za spavanje bude bez pregiba verovatno samo ovaj Grof (ovo Grof se odnosi na taj fazon otvaranja, kod više proizvodjača sam nailazio na taj naziv).

Jel zabranjeno gledati italijanski nameštaj, ili mora samo domaći da bude?

Tema je generalno otvorena za povoljnu nabavku nameštaja u Srbiji. Poreklo i pedigre nameštaja je nebitno :)

Stolar bi mogao lagano da odradi to rasklapanje kao Ikea Hermes nije to komplikovano, ali ako bi stavljao debljinu dušeka od recimo 15-20cm po rasklapanju za spavanje bi bio praktično na podu. I takve varijante sam gledao i mozgao.
Za varijantu sedenje/spavanje i da površina za spavanje bude bez pregiba verovatno samo ovaj Grof (ovo Grof se odnosi na taj fazon otvaranja, kod više proizvodjača sam nailazio na taj naziv).
Da imala je lepo Darijana objašnjene te tipove razvlačenja. Grof Srećko im je najširi 160 ja sam koristio grof junior od 140 i pena.
Ima i grofica princip bez pregiba kad su u L dva dela pa spojiš kao makaze jedan deo. Ali izbacila ga i darijana iz ponude skoro a i retko ga ima. Razmatrao sam pre i njega pa da stavim svoje dušeke ali zahteva više mesta a svugde mi smetaju vrata od soba terase za to.
A za stolarsku varijantu hermesa sam ja mislio da mi napravi neka leđa da mi drugi dušek stoji kao kod grofa uspravno u kutiji iza. Pa ne bi bili na podu već klasilna visina. Ali to je deo koji mi deluje pipav napraviti tu kutiju da dobro drži leđa a da ne smeta za spavanje. Može da se pogreši lako kad je prvi.

Darijana trosed, fotelja i tabure. Za neki dan će biti tačno 12 godina kako ih maltretiramo.
Fotelja je poprimila oblik moje pozadine, ostalo je u stvarno dobrom stanju.
Jednom godišnje zovemo da nam to sve očiste dubinski, i stvarno i dalje izgleda dobro.
Na trosedu se spava, skače se po njemu, premeštan je sa kraja na kraj dnevne sobe 50 puta.
Kad imamo goste ja sedim na naslonima za ruke.
Konstrukcija ne mrda.
Nemam pojma koje su cene sada, ali to nam je bila jedna od boljih investicija.

Darijana trosed, fotelja i tabure. Za neki dan će biti tačno 12 godina kako ih maltretiramo.
Fotelja je poprimila oblik moje pozadine, ostalo je u stvarno dobrom stanju.
Jednom godišnje zovemo da nam to sve očiste dubinski, i stvarno i dalje izgleda dobro.
Na trosedu se spava, skače se po njemu, premeštan je sa kraja na kraj dnevne sobe 50 puta.
Kad imamo goste ja sedim na naslonima za ruke.
Konstrukcija ne mrda.
Nemam pojma koje su cene sada, ali to nam je bila jedna od boljih investicija.
Bejasmo do Darijane. Mislim da ćemo to rešavati dok se izborimo sa dimenzijama. Imaju neku novu hr penu koja mi baš odgovara da se oseti da je udobnija a jaka 30% je skuplja od obične i žičanog jezgra. Oko 130 hiljada je bez stranica, produžen na 220 zbog moje visine i 80+80 širine za spavanje. To je sa nekim od jeftinijih štovova koji nam je super a sa skupljim ode cena gde god hoćeš 😁

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno