Šta je novo?

Dobar kuler za Athlon 64

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Evo ovako, interesuje me izbor nekih dobrih kulera za K8 platformu kod nas.
Bar koliko sam ja do sad gledao i citao razne testove po netu, ovako bi trebala da izgleda neka lista:

- CM Ultra Vortex
- CM Hyper 6
- CM Hyper 48
- TT Silent Boost K8

E sad, cini mi se da su Hyper 6 i 48 malo previse skupi, pa me interesuje neka best buy varijanta koju nisam naveo. Najbitnije mi je da bude JAKO TIH posto planiram da komp u narednom periodu drzim ukljucen non-stop, tj. nema gasenja par nedelja, mozda i vise...

Ciljam na neku varijantu kao sto je Whisper Rock IV bio za K7 da tako bude ovaj za K8, naravno sto se tice odnosa cene/performansi/tisine.

Ako neko ima neki predlog neka napise.

Poz :wave:

nemam razumevanja za potrebu drugacijeg kulera na a64....box radi odlican posao....meni konkretno na 2.43ghz(2800+,9X270) i pri tom je telo hladno na dodir....svaka cast amd-u na procesoru(performanse-cena)

Thermalright XP-120? 😛

Znam da nikako nisam pomogao, ali pominjete dobre coolere za K8 jezgro - pa nisam mogao da odolim! :d

CAR je napisao(la):
Thermalright XP-120? 😛

Znam da nikako nisam pomogao, ali pominjete dobre coolere za K8 jezgro - pa nisam mogao da odolim! :d

Koja kinta?

Koliko god, nema sanse ovde da se nadje.

U vezi temperature... Meni je A64 [email protected] sa box kulerom na Idle 36-38° a sa Prime-om sam uspeo da ga ugrejem najviše do 56° (pri čemu to nikad ne traje duže od sekund-dva, najčešće je na max. negde oko 52). Ono što sam primetio na AMD sajtu (a i ovde, čini mi se) je da vlasnici Abit ploča prijavljuju znatno manje temperature.

Kako to mislis?
Pa kad nabijes max temp, nema sanse da padne ni za stepen, moze samo da varira, ako se npr. vrti oko 56.4C i 56.6, pa ce da pokazuje 56 ili 57C.

p.s. To vazi za 3. test.

vule85 je napisao(la):
Ne znam, sada cu da pogledam...

Nadjoh, oko 50-ak $ u proseku. Nije mnogo.
Za trenutnu perjanicu Thermalright-ove ponude 😉

Ali u svakom slucaju, nema da se nadje kod nas.
Standardno...

Delija je napisao(la):
Kako to mislis?
Pa kad nabijes max temp, nema sanse da padne ni za stepen, moze samo da varira
Vrlo jednostavno, čim skoči do 56° CC ubrza kuler i onda veoma brzo padne na 52-53°, onda CC opet malo uspori kuler. Kad bih setovanja kulera stavio na "user" i na "max" verovatno bi bilo kao što kažeš (a verovatno bi i temperature bile niže).

Ja moje cudo hladim Titan Syberia, koji je aluminijumski sa bakarnom osnovom. Probao sam i sa bakrom i velikim protokom vazduha, ali ne popravlja stabilnost (mada se winchester i ne greje) na vecim frekvencijama, pa sam odustao od toga. Prednost Syberia-e je 120mm fan koji zbog specificnog layout-a K8N Neo2 (i K8N Neo ima isti) hladi i memorijske module i mosfetove (a bogami i graficku), pa popravlja stabilnost i po tom pitanju.

CAR je napisao(la):
Ne znam, sada cu da pogledam...

Nadjoh, oko 50-ak $ u proseku. Nije mnogo.
Za trenutnu perjanicu Thermalright-ove ponude 😉

Ali u svakom slucaju, nema da se nadje kod nas.
Standardno...

I dodaj još ~15$ za dobar 120mm ventilator. Ako ti je buka problem, mislim da od Zalmana 7700 trenutno nema boljeg kulera.
Evo jednog uporednog testa između XP-120 i Zalmana 7700Cu:
http://www.ocia.net/reviews/cnps7700/page1.shtml

wiz011 je napisao(la):
Vrlo jednostavno, čim skoči do 56° CC ubrza kuler i onda veoma brzo padne na 52-53°, onda CC opet malo uspori kuler. Kad bih setovanja kulera stavio na "user" i na "max" verovatno bi bilo kao što kažeš (a verovatno bi i temperature bile niže).

Ne zameri, ja jos zivim u vremenu Socket-a A. :d

Ji 4Tze je napisao(la):
box kuler bre 🙂
meni ladi a64@2560Mhz bez buke&problema (za sada :d)
mnogo se bre palite s tim kulerima a box savrseno radi posao ...
Ma radi posao malo sutra. Meni na tih 2560 stepeni nagura 70-75 stepeni, pa se onda zabaguje. Sa Hyper 6 nema sanse da predje 55, gde je stabilan kao stena.

Nazad
Vrh Dno