Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Kad vec spominjete jastuke, da se nadovezem na moju prethodnu poruku...
Da li neko koristi Vitapur jastuke?
Vitapur se proizvodi u Sloveniji. Da li neko zna da li ima memorijski jastuk koji se proizvodi u Srbiji?

• Like
Reagovanja: ale
Mislim da se Hevea jastuci proizvode u Srbiji. Treba da idem da ih probam.

Dve noci tek spavam na duseku meblojogi woody 200x200 i ovo je nesto najudobnije sto sam koristio. Kako legnem tako i zaspim, nema namestanja i okretanja.
Za sada lezi na podu jer opremam novi stan pa cekam krevet sa flexi lajsnama.
Pre toga sam koristio 15 godina schlarafiu, ne secam se tacno modela ali je bio pri vrhu u to vreme i ne moze uopste da se poredi sa jogijem.
Sa flexi lajsnama ce biti jos bolji.
Od mene tople preporuke za jogi.
Planiram i jastuke superje koje sam probao, svilenu posteljinu i vise nista ne menjam :)
Vredi uloziti u kvalitetno spavanje.

Kakav je Ikea VÅGSTRANDA ili VESTERÖY (prilicno jeftinija varijanta)? Zelim da zamenim Jysk-ov Wellpur koji je imao iskljucivo memorijsku penu koja ne moze da se rotira sem po 180C. Razmisljam se da ga reklamiram, kod kukova se napravila prilicno velika udubljenja i dosta me bole ledja kada se probudim. Koje su opcije ako reklamiram? Pitanje je da li imam i racun. Proslo je jedno 7-8god od kupovine.
Inace, treba mi 160x200cm, ispod imam one fleksibilne letvice.

Ne znam jel neko pomenuo Bonneli duseke u temi,
ali prosle godine sam uzeo njihov krevet Afrodita i dusek Sky Lateks (pre toga imao dormeo neki 20 godina).
Dusek spada u tvrde ali je jako udoban za kicmu, ima dzepicasta jezgra i 2 vrste neke pene itd...
Elem, ovo pisem jer sam i danas porucio jos jedan za klinca, na akciji su svako malo, pa me za 100x200cm ispalo ~27K rsd.
Imam 95-100kg i prezadovoljan sam dusekom, evo vec godinu i kusur..

Stigao mi Philip Balance Plus dusek pre par dana i izgleda da mi ne odgovara za spavanje. Trazio sam malo tvrdji dusek, ne i najtvrdji, jer spavam na stomaku i svi su mi bukvalno rekli da ne treba da uzimam meksi jer ce mi lumbalni deo utonuti i bolece me kicma. Da li je to tako ili ne, ne znam ali mi je ovaj izgleda pretvrd za spavanje. Deklarisan je na H3 (max je H4). Doduse, nista me ne boli nego jednostavno imam problem da zaspim, ne znam kako to da opisem. Da li je do tvrdoce ili mi je cudno sad sto je dzepicasto jezgro i nema onog osecaja kao kod klasicnih federa, ne znam. Pre toga sam spavao na obicnom lezaju sa federima od 300eur sa naddusekom i lepo sam spavao.

U svakom slucaju, gledam da uzmem nov dusek i prodajem ovaj pa ako je neko zainteresovan neka se javi u pp :)

Prilikom kupovine dolaze li veći (180x200) dušeci sa džepičastim jezgrima urolani ili ne?

Ne verujem da to moze da se urola.
Zavisi i od debljine ali tesko. Cak i da moze, nije dobro po sam dusek i jezgra.

Ima i onih koji dolaze urolani. IKEA VÅGSTRANDA dolazi tako upakovan, ali nisam siguran koliko je to dobro za dusek, pogotovo za opruge. Moj je stigao u svom prirodnom obliku.

Ne verujem da to moze da se urola.
Zavisi i od debljine ali tesko. Cak i da moze, nije dobro po sam dusek i jezgra.
Može još kako, ne rola ga čovek nego mašina plus vakumiranje na kraju. Moj je stigao urolan, otpakovao ga sačekao i ispeglao se sam perfektno.

Onda zavisi od samog duseka. Moj dusek je visok 27cm, spada u neki standard ali se isporucuje ravan, bez rolanja. Rekli su mi da ne valja zbog dzepicastih jezgara. Cak su mi rekli da ne bih trebao ni bocno da ga uspravljam posto sam opremao spavacu sobu pre nego sto je dosao, vec da porucim kad sve bude spremno da bi ga samo spustili ravno.

Ima li neko info sta se desava sa Viola Simpo dusecima? Navodno ih nigde u Srbiji nema i ceka se na izradu 45-60 dana kad se poruce.

Nazad
Vrh Dno