Šta je novo?

do 800e za tih i brz komp (rad sa audiom) :)

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
Ostavljam vam potpunu slobodu da pisete koja mi je najbolja varijanta posto uopste nisam u tokovima oko toga sta valja, koja ploca i sl...

Komp ce imati jednu jedinu svrhu, a to je rad sa audio aplikacijama (logic audio platinum) i potrebno je da bude sto brzi za te pare i da ima po mogucstvu sto vise rama, kako bi mogao isterati sto vise real time softverskih algoritama za obradu zvuka u isto vreme na sto manjoj latency (ko ne razume nije ni bitno, mislim da shvatate poentu :) )... ako moze u sve to da se uklopi 1gb rama bilo bi idealno... ram je potreban naravno za rvanje sa zahtevnim sample bankama (neki imaju i po 200-300mb pa to x10 nekad izadje) a brz hard za real time streaming :)

Ono sto je bitno: da bude Intelov procesor, sto tise kuciste i hard-(ovi), graficka sa pasivnim hladjenjem do 100e (to mi je potpuno nebitno, moze i za manju cenu)... ili neka graficka na kojoj se kuler ne cuje :))))

u konfu treba da upadne i neki all-in-one skener/stampac/kopir aparat... ni tu nisam preterano zahtevan.. najjeftiniji moguci monitor 17-ica (al da ne bude neki totalni krsh vec da pristojno radi :) )

dakle: kuciste, ploca, proc, ram, hard (120-160gb), grafika, monitor, dvd rezac (ako se ne uklapa moze i samo player), floppy i all in one stampac/skener/kopir aparat...

ne bih da budem bezobrazan, ali prilicno mi je hitno, pa bih molio da budete brzi sa odgovorima :)

hvala unapred!

pa evo poshto niko nema da ti preporuchi pentium konfu ja cu ti predlozhiti poshto sam nedavno kupio amd-a i iscimo se dosta da pohvatam sve komponente ...

vidi da uklopish to ovako:

plocha: abit ili epox (ja imam asus al eto nekima sa foruma se ne svidja pa cemo da isposhtujemo to) ... naravno odesh i vidish shta ti treba od onoga shta ona nudi pa je prema tome i uzmesh ... to ti je 100 evra ...

procesor posto je tesno sa keshom 2800+ ja missim 120 nemoj me drzati za resh ...

ja sam uzeo giga memorije king max 433 za 170 evra tu se ja mislim nije nishta menjalo ...

grafikku sam uzeo ati 9550 128 mb neshto oko 60 evra ...

kucishte chieftec ... koje god uzmesh necesh pogreshiti samo vidi da ga uzmesh ... ja platio 80 evra sa napajanjem ...

hdd: ako vucesh dosta semplova stavi dva sata na radi ... to ce te izaci 120-30 evra ...

shtampach i to ne znam ...

monitor klasika samsung oko 100 evra ... f

da dvd rezach oko 80 evra ... pioneer 108D ...

840 bez shtamnpacha :\ to je najbolje shto ja mogu ... ako je to gornji limit ... oduzmi jedan disk i uzmi dvd player ili kombo drive ... mada ako ti zaista treba daw zaebi shtampach sad ;)

Nazad
Vrh Dno