Šta je novo?

DO 150 evra

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Preporuka!!!
Koju graficku da uzmem?

ako nadjes taj diamond je najbolje resenje, ako ne, imas istu tu stvar samo Asus. asus 6600TOP (isto 6600 sa ddr3 memorijom). ako ne nadjes nista od toga onda u svakom slucaju 6600gt, bilo je kod usera JOKA (pogledaj u hot hardware sobi) msi 6600gt za 157e.

E i ja da nesto pitam, da ne smaram u novom threadu...

U narednom periodu cu i ja da napravim mali upgrade sa ovog X600XT, pa me zanima koja varijanta dolazi u obzir do tih 150 eura, mozda bi isao i malo vise... Jel postoji nesto sa 256 bita za te pare?

Ili da preformulisem, koja je najjeftinija ATi/nVidia (prednost ATi) kartica koja ima 256 bita i barem 8 pajpova? Klok i otkljucavanje manje vise, od karte trazim samo navedeno! (E da mi je sad 9800Pro)

Edit: evo nadjoh nesto veoma interesantno:
http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=676

Samo ne vidim nigde koliko ima pajpova? Cena na PC Berzi se krece od 165 eura pa na dalje...? Jel to ono sto meni treba? :)

Poslednja izmena:
Hvala na linkovima, ipak ne bih Club 3D... Ne pitaj zasto, svaka njihova kartica mi je crkla... A bilo ih je :)

Ovaj MSI mi se ipak extra svidja! (pogotovo sto imam najnizu mogucu nabavnu cenu :))

Pa, dobro...
Samo, ako ne znas, na X800 sa 128MB je ddr, a sa 256 je valjda gddr3. Da ne dodje do zabune, posto sam nailazio na neke konfuzne specifikacije posto sam i ja razmatrao da je pazarim. Sta znam, mislim da gresis. 128MB na ~800 naspram 256MB na makar 1.1 GHz + zagarantovano vishi klok GPU-a zato sto je R480...
Ali, opet, sta ima veze sta ja mislim :d...
Mozda da otvoris tred tipa "Pitanje za vlasnike..."?
S druge strane, ako se uzme u obzir i razlika u ceni, onda je i MSI dobar izbor...
Aj poz :wave:

Pa gledam sto jeftinije da prodjem jer sam odustao od davanja bruka para na grafike, vrednost im neverovatno pada i jednostavno se ne isplati, a ovaj MSI ima ono sto trazim, cak ima i 12 pajpova... Tako da, hvala u svakom slucaju :)

Da ne bi bilo da nisam nista korisno napis'o na temu thread-a evo mojih predloga:

-ATI -> MSI RX700Pro-TD128E ~110e
-nVidia -> ASUS EN6600TOP ~140e

Posto se ovaj Asus malo teze nalazi, isplativo je uzeti i Club3D 6600GT za ~155e...
Naravno, ovo su PCI-e varijante, za AGP je najbolje pecati nesto po oglasima...

mitarus je napisao(la):
Da ne bi bilo da nisam nista korisno napis'o na temu thread-a evo mojih predloga:

-ATI -> MSI RX700Pro-TD128E ~110e
QUOTE]

tesko da ima x700pro za te pare
to sam i ja vidjao ovih dana kad sam jurio x700....obican nonpro je 113e

Sta ja znam, bilo u PIN-u. Ja zvao, proveravao, oni kazu BILO JE. Vishe nema, ali sam video u cenovniku HGSpot-a za 9705 dinara ako se placa keshom. Bilo je i u Technodrom-u...
E sad, ako me lazu kad pozovem, onda nemam pojma...
P.S. I da, naglasio sam PRO...

Evo stigla mi MSI RX800 TD128E!

Karta je bruka dobra, kuler nije kao na slici na sajtu vec je malo bolji i veci, ventilator je jako jako tih, ne cuje se, kvalitet kartice je extra! Ima 128MB, 256-bita i 12 pajpova. Klokovi su 390/700, nisam stigao da pogledam koja je memorija na njoj, niti sam stigao da je klokujem, ali sumnjam da moze daleko... Nebitno, necu je ni klokovati, igre bukvalno lete u 1280x1024 sa full AF i AA, max detalji, barem one koje igram, sad sam probao NFS U2 sa pomenutim setovanjima i bruka!

3D Markove sam odradio, a samo da napomenem jos jednom da karta ni jedan jedini Mhz nije klokovana, kao ni masina, znaci CPU na defaultu, kao i memorija, na 1T...

3D Mark 03: 8687
3D Mark 05: 3905

U drajverima sam namestio High Quality, prikaz je odlican, tako da i tu sigurno moze da se dobije na skoru kad bi se smanjio kvalitet...

Cini mi se da za 155 eura koliko sam je platio nema bolje karte! Ne znam koliko je maloprodajna cena, ali mislim da se ne razlikuje puno od ove moje "drugarske"...

A gde je tek jos +600 Mhz na CPU (toliko moze) i klok na karti... Cenim da mogu da prebacim 10k opusteno... Videcu kad me ne bude mrzelo da probam pa javljam...

E Vule,Vule ne da je cena bila "drugarska" za taj MSI X800 PRO nego i vishe od toga.Koliko sam ja gledao to je tachno ulazna cena + PDV :). Tako da ljudi sa foruma mogu samo da sanjaju o ovoj ceni-platice je bar 20 eura vishe.
Shto se tiche MSI X700 Pro istina je da je postojala u PIN-u i to chitava 3 komada od kojih sam ja nabavio jednu drugaru ( oko 100 eura sa PDV-om ) i on na Intel 3.0 GHz sa 1 Gb RAM DDR2 i Abit AA8X dobija oko 7500 u 3DMarku2003 shto je sasvim Ok rezultat za te pare.Od tada sam jurio i moje drugare u PIN-u i Jasminu (MSI SCG) i nisu uspeli da mi nabave niti jednu karticu ( trebovanje 5 komada) :)
Shto se tiche preporuke tu podrzhavam Vuleta 100% daj nekih 160-170 eura i uzhivaj :)

chundra je napisao(la):
Dal se ovde radi o PRO verziji posto na MSI sajtu ne postoji PRO sa 128MB ?
Mnogo toga ne postoji na sajtovima :smash:...
Secam se da nije bilo ni MSI 6800LE AGP, pa opet je takvu dosta juzera posedovalo.

A sto se Vuletovog x800 tice, nije PRO, ali nije ni SE. Znaci samo X800...

@Vule:
jesi li se igrao sa klokovima?

Da, samo je X800, sa 12 pajpova, 256-bita, DDR memorijom na 700 Mhz i 390 Mhz klokom jezgra...

Ma karta je extra, a sa klokovima se nisam igrao, jednostavno me vise mrzi, koliko mi je to bilo interesantno ranije sad mi toliko nije... Bitno mi je da na defaultu sve ultra-leti, da je tiho i da se ne greje... Sve to sad imam :)

P.S. Ne vidim poentu kupovanja dosadsnjeg best-buy-a, 6600GT, pored ovakve karte...?

Evo "poigrao" sam se sa klokovima, posto volim okrugle brojeve opicio sam ga na 450/800 i radi! Dalje nisam probao, masinu opet nisam klokovao, a jos jedna stvar koja je bitna je da imam samo 512MB rama i to jedan modul, tako da i tu otpada malo...

E da, 3D Mark 03: 9615 :)

Znaci, sa klokom procesora na 2.5 i dual channel memorijom probijam 10k ladno, ali neka, toliko od mojih markova, dovoljno je da znate da je karta dobra i da je stvarno svaka preporuka!

Pozdrav i toliko od mene :)

@ Vule:
cini mi se da za 20-ak e vise ima da se kupi verzija sa 256 Mb rama. sad sam video na MSI sajtu da ima GDDR3 memoriju, ali radi na istim klokovima 392/700 pa me cudi cemu GDDR3 kad radi isto kao i obican DDR?

Kakav je to GDDR3 "overklokovan" na 880 Mhz? Pa sa nekim hladnjacima i malo truda i DDR ide opusteno na toliko...

I taj MSI definitivno nije GT ni GTO, jel, koliko znam, oni imaju R480 klokovan na ~450 Mhz? Ovde je R430 na 390 Mhz...

Vule je napisao(la):
Kakav je to GDDR3 "overklokovan" na 880 Mhz? Pa sa nekim hladnjacima i malo truda i DDR ide opusteno na toliko...

Ako mene pitas - nemam pojma... Ja samo pazljivo citam i upijam k'o sundjer :d.

Ali zbog ovoga verujem da jeste...
sale prdez je napisao(la):

Da su pisali redom DDR3 napisali bi i za X800 sa 128, ali nisu...
http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=676

Poz

ostaje misterija do daljnjeg da li ima GDDR3 ili ne; ako ima zasto radi na samo 700Mhz?
nek se javi neko sa tom karticom i neka kaze koji su defaut klokovi.
ako ima GDDR3 i radi na 980 onda je to ubedjivi best-buy (i ja sam video taj cenovnik)

Vrh Dno