Šta je novo?

Do 1000e za Photoshop

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
... prvenstveno za Photoshop, bez monitora, do 1000e, ako neko moze da da neki savjet. Dal da idem na 6 ili 12 gb Rama, DDR3, koji cepset P55 ili X58, proc dal i5 ili i7-920, graficka pretpostavljam da ne treba nesto bas jace (mozda je dovoljno do 150e), jer me igre ne interesuju nesto,...HDD dal da idem na 2 kom u Raid0 ili 1,..
Kuciste neko pristojno recimo CM690?,... Napajanje pretpostavljam oko 700w,...
Vec duze vremena ne pratim desavanja u svjetu hardwera, pa bi svaki savjet dobro dosao,..
Poz,

kupis 8GB ddr2 i neki 24" IPS monitor

nikako ddr3... nisi rekao sta u ps'u ali u principu za sve u njemu dosta slabije konfe tje ti raditi posao vrhunski i po meni je to bacanje para jer netjes videti neku narocitu korist... narocito ako nemas odlican monitor sto je najbitnije...

Koliko je bitna graficka, u celoj prici?
Volio bi na njoj da ustedim.
Sta od grafike savjetujete?
I koji monitor bi dosao u obzir, konkretno, od 24 incha,? Mada sam monitor mislio uzeti kasnije, tj. u drugom naletu,... al ajde da sad sve utanacimo sta je onako optimalno za konforan rad sa velikim fotkama, za pravljenje dobrih i velikih panorama,..
Ako neko moze konkretno da preporuci tu i tu kompunenntu...?
Hvala

svoe sto imas je ok, uzmi memorije jos i za ostatak do 1000 eura uzmi kvalitetan 24" monitor, recimo neki dell ili nec

Ovaj racunar uzima moj kum, a njegova konf. je dosta starija....
Koji su konkretno modeli ti IPS monitori,...
Dal ce znaciti Raid za obrad slika...?

Mislim da cu mu sigurno staviti Raid, al ne znam koji posto je on u drugom gradu, pa me strah da stavljam Raid 0,.
A sto se tice procesora nasao sam ovaj test,...Ipak je su i7 ili i5 prilicno brzi,...
Kako na plocu sa 4 slota za DDR3 ide triple chanel,? Ima li kod nas modula od po 4gb Rama DDR3. Da idemo na 12gb?

Prilozi

• 19893.png
    19893.png
    44 KB · Pregleda: 78
Ne ide to tako.
Ploce za LGA1366 imaju 6 memorijskih slotova, jer i7 za to podnozje ima trokanalni kontroler, a one koje su za LGA1156 imaju 4 slota, zato sto procesori za to podnozje imaju dvokanalni kontroler.
Ako uzima i7 920 onda neka uzme kit 3x2GB (ili 6x2GB, ali ne znam kolika je razlika u praksi).

ima lga1156 i sa 6 slotova :)

Moze pitanje u vezi Inte Core i7 860, da li je to lga1156 ili LGA1366 i da li on ima trokanalni kontroler?
Da li je bolje uzeti i7-920 sa X58 plocom ili i7-860 sa p55 plocom?
Naravno da ploce budu slicne cene:cigar:

To i ja mislim, iako vidim da su ovi novi i7 manji potrosaci i da se manje greju,...

I sad samo da odaberem konkretnu X58 plocu, koja li je best buy,... ne bi uzimao one iz ultra high-naj clase????
I koji kuler bi mi preporucili za i7-920 za umeren overclock, tj za everyday overclock? tj. da sve fercera vise godina, bar 2 ipo:)

Poz

Malo pitanjce,
naime pala je Asus p6t ploca i 3x2gb 1600 Geil.
Zasto je samo 3gb usable od svih 6gb. Da li je moguce da je to ogranicenje od 3gb preneto i na Win7 32bit koji sam ja instalirao...

To je max za bilo koji 32-bitni sistem, ne moze vise da adresira.
Ako hoces preko 3GB rama instaliraj neki 64-bitni OS.

Za 1000 evra nećeš moći da uglaviš i konfu i kvalitetan 24" monitor sa IPS panelom, a kao što ti rekoše ovde ljudi, džaba ti svemirska konfa ako sve to ne prati i vrhunski monitor.
Za vrh monitor sa IPS panelom moraćeš da se ispružiš bar 600 evrića, pri čemu je ovo stvarno minimum - lično bih ti preporučio Apple Cinema display, kada se iskalibriše slika je vrhunska.
Dakle, ako misliš da sastavljaš konfu na bazi predloga koji se ovde vrte za 1000 evra ćeš to moći, ali bez monitora. ili sa nekim 24" TN, ali onda pada u vodu sve, s obzirom da je makina za PS.
Pozz

Hvala, za savjet za os, stavicu Win7 X64, ....
Masinu sam uzeo za 1200e, a uzecu i monitor,... dobar,.. al ne moze sve odjednom,...
Poz.
Al ovo za win7 32bita sto ne vidi vise od 3gb mem je sramota....
Poz

Nazad
Vrh Dno