Šta je novo?

Došao nam čika Jasper!

prenex

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2001
Poena
705
Da li je Jasper ono što, što je prvi XBOX 360 trebao da bude?
Novo napajanje (150w) sa novom utičnicom, (verovatno) novi 65nm GPU, novi soutbridge chip, 256 onboard flash memorije, sitnije "kozmetičke" izmene u dizajnu ploče...
Eto, to bi trebalo da budu noviteti. Sada samo da sačekamo i vidimo kako će se pokazati kada je u pitanju RROD, sobzirom da je X-clamp i dalje tu :).

Iskreno se nadam da je to to. Sad treba sacekati i videti da li je Jasper kompatibilan sa RROD specifikacijom ili ne. Ako nije divota, mozda i uzmem sebi kutiju.

Poslednja izmena:
Pa Xclamp je glavni krivac za RROD, tako da nishta od toga, ochigledno bi morali previshe da menjaju plochu ili su toliko glupi da ukapiraju. Btw, u poslednjh mesec dana sam video 3 potpuno nova Falcona koji su RRODovali posle sat vremena.

Poslednja izmena:
Stavrno ne mogu da shvatim zasto ova informacija da je xlamp glavni krivac ne ide u glavu M$-u? Samo treba da skinu prokletinju, verovatno i netreba da da dodaju nista ekstra... Mozda bi ih kostalo manje izrada konzole na duze staze.

Poslednja izmena:
^^ Ne znam zašto mislite da Microsoft nije svestan tog problema. Ja pre mislim da su uradili procenu i da su došli do zaključka da će tako prodati više konzola. Da neko ne pomisli da sam sklon "Teoriji zavere" ovde se jednostavno radi o ciframa tj. ostvarenoj dobiti.

Jasno je da su oni prodali vishe konzola i da je veliki broj prodatih na papiru u stvari na nekom "djubrishtu", ali chak ni M$ ne mogu da zamislim da to radi planirano da bi nekako stekao prednost u "ratu konzola". Microsoft je svestan tog problema, Falcon ima vecu zapreminu hladnjaka GPU, znachi jasno im je da se greje, ali mi nije jasno da li kapiraju da sve dok je Xclamp tu, konzole ce se kvariti.

I meni jedan Falcon takodje... Mada je izdrzao 2-3 dana sto jes jes :d

Sredio ga xclamp ?

Poslednja izmena:
verovatno ih boli uvo da menjaju proizvodnu traka tako da tje xclampa verovatni dok bude i boxa.

da...****ni x-clamp... driver sta mi treba od alata da sredim to... Skinuo sam neke tutoriale pa da se praxam na ovom RROD-ovanom :d

Poslednja izmena:
A ti ga josh nisi sredio ? :)

Jedino što mi pada na pamet da dobar deo ljudi ne želi da čeka da im se xbox vrati sa opravke i onda kupe drugi, a pokvareni daju na ebayu... Takvih je primera milion. Što samo znači da imaju mnogo više prodatih primeraka nego što je izvorno bilo zainteresovanih ljudi.

Poslednja izmena:
Jedino što mi pada na pamet da dobar deo ljudi ne želi da čeka da im se xbox vrati sa opravke i onda kupe drugi, a pokvareni daju na ebayu... Takvih je primera milion. Što samo znači da imaju mnogo više prodatih primeraka nego što je izvorno bilo zainteresovanih ljudi.

To ti upravo pričam, mada stvorili su i ogroman hype. Marketinške kampanje, filmovi etc. u kojima poznate ličnosti igraju na kutiji. Zato i kažem da je vrlo moguće da je planirano - pa pobogu da je nuklearni reaktor do sada bi rešili problem

Jasno je da su oni prodali vishe konzola i da je veliki broj prodatih na papiru u stvari na nekom "djubrishtu", ali chak ni M$ ne mogu da zamislim da to radi planirano da bi nekako stekao prednost u "ratu konzola". Microsoft je svestan tog problema, Falcon ima vecu zapreminu hladnjaka GPU, znachi jasno im je da se greje, ali mi nije jasno da li kapiraju da sve dok je Xclamp tu, konzole ce se kvariti.

Ja lično mislim da ih taj "rat konzola" interesuje koliko i lanjski sneg. Može se komotno reći da su oni već ostvarili svoj cilj upali su na tržiste na kome je Sony skoro suvereno vladao i otkinuli pola kolača

Ja lično više uopšte ne verujem u tezu da su PS3, Wii i Xbox360 konkurenti. Poslovanje Nintenda i Sonija nije se ništa promenilo od 2001 od prvog Xboxa, a potom i od 2005 posle 360-ice. Zapravo, Nintendo i Sony idu svojim putevima još od kad se Playstation pojavio u priči '96.

Jedina dva konkurenta, po meni, jesu PC i Xbox360.

Evo obrazloženja. Postoje ljudi koji imaju PS3 i Xbox360. Postoje oni koji imaju PS3 i Wii, postoje oni koji imaju Wii i Xbox360, postoje čak i oni koji imaju sve tri konzole.

A znate li šta ne postoji (kao masovna pojava)? Da neko ima Xbox360 i da se iskeširao za ram, gpu i cpu s namerom da se igra na PC-u. Nema boljeg dokaza od toga da su PC i Xbox360 direktni konkurenti.

Profil Wii igrača je jedinstven. Profil PS3 igrača takođe. Profil Xbox360 igrača skoro je identičan kao profi PC igrača. Blagi prelomi se dešavaju zbog džojpeda.

S toga ne mislim da Sony ili Nintendo treba da misle o tome šta im je Xbox360 uzeo. Publika ove dve platforme se nije ni malo promenila. Intel, Nvidia i AMD treba da misle koliko im je potencijalnih upgradea mašina MS uzeo sa svojom 360-icom...

Poslednja izmena:
chini mi se da si u pravu, prvom boxu je falilo rpg-ova do bola. sad kad tje biti star oceana i final fantasy-ja mislim da tje se stanje dosta promeniti. mada prvi je bio dosta dalje od pc-a po igrama koje je imao u odnosu na x360. *ko nije odigrao oddworld:stranger's wrath, da bog da mu opala kosa* :)

Ja lično više uopšte ne verujem u tezu da su PS3, Wii i Xbox360 konkurenti. Poslovanje Nintenda i Sonija nije se ništa promenilo od 2001 od prvog Xboxa, a potom i od 2005 posle 360-ice. Zapravo, Nintendo i Sony idu svojim putevima još od kad se Playstation pojavio u priči '96.

Jedina dva konkurenta, po meni, jesu PC i Xbox360.

Evo obrazloženja. Postoje ljudi koji imaju PS3 i Xbox360. Postoje oni koji imaju PS3 i Wii, postoje oni koji imaju Wii i Xbox360, postoje čak i oni koji imaju sve tri konzole.

A znate li šta ne postoji (kao masovna pojava)? Da neko ima Xbox360 i da se iskeširao za ram, gpu i cpu s namerom da se igra na PC-u. Nema boljeg dokaza od toga da su PC i Xbox360 direktni konkurenti.

Profil Wii igrača je jedinstven. Profil PS3 igrača takođe. Profil Xbox360 igrača skoro je identičan kao profi PC igrača. Blagi prelomi se dešavaju zbog džojpeda.

S toga ne mislim da Sony ili Nintendo treba da misle o tome šta im je Xbox360 uzeo. Publika ove dve platforme se nije ni malo promenila. Intel, Nvidia i AMD treba da misle koliko im je potencijalnih upgradea mašina MS uzeo sa svojom 360-icom...

Ne bih se složio jer XB360 ima najveći izbor igara karakterističnih za konzole: JRPG, sportske, trke automobila, VS fight, platformske, avanture iz trećeg lica...

@Bane R

Donekle se slažem - mada ne ulazim u tvoj kreiran "profil" :D

Ne bih se složio jer XB360 ima najveći izbor igara karakterističnih za konzole: JRPG, sportske, trke automobila, VS fight, platformske, avanture iz trećeg lica...

Da, bitno je samo da ih ima, nema veze kakve su...

Nažalost ni jedna tema ne može bez unakrsne paljbe ja kada sam rekao Banetu da se ne uklapam u njegov profil mislio sam na onaj deo gde on kaže da Xbox360 korisnici nemaju ujedno dobar i "jak" računar - pošto ga ja imam
Sve platforme, ali sve - imaju po nešto jedinstveno i dosta zajedničkog. Pa prokleti SIMS caruje po broju prodatih kopija a to je igra koja mene užasava.
"Dobra igra" je jednostavno stvar personalnog izbora

Oseca se miris flejma u vazduhu. :D

Vratite se na temu sto pre. :)

Poslednja izmena:
@kimi

@Bane R

Donekle se slažem - mada ne ulazim u tvoj kreiran "profil" :D

Obrati pažnju na smajli u mojoj poruci

Uostalom zato sam i rekao donekle se slažem zato što je takođe retka pojava da neko ima jak računar i PS3

Nazad
Vrh Dno