Šta je novo?

DNS Cname podesavanja sa www na non www

duigor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
630
Nedavno sam migrirao sajt na novi hostin dok mi je domen kod drugog provajdera tj loopie gde su mi pri prebacivanju rekli da skinem Cname.

Posle migracije kada se ukuca www ispred linka nekog dokumenta na sajtu ne prevede ga na non www na kome se dokument nalazi vec izbaci na prvu stranu.

Na fotografiji koju sam postavio se vidi control panel loopije gde je crnom bojom delimicno prikazana adresa ka sajtu i njene pozicije a crvenom zasebna adresa za mail posto je uzet zaseban mail server.

Postoji li neko jednostavno resenje da se kroz unos Cname i na kojoj pozicji resi pitanje da www prebaci u non www posto je i google analytics primetio da statistika sada dolazi i sa redundant hostnames.

panel_3.png

Probaj da dodas: www IN CNAME perazikamika.rs.
.......
Perazika... Je primer sajta ukucas tvoj bez www i obavezno sa tačkom na kraju. Ovo IN koliko vidim ne moras da pises u cp, ali takav ce zapis biti na dnsu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ti pišeš "prebacivanje" a to je isto što i redirekcija a te opcije nema na DNS-u. Mora da se stavi u htaccess ili u skripti

Послато са Nexus 6 уз помоћ Тапатока

Da napisao sam prebacivanje posto dok je sajt bi na starom hostingu i sa starim podesavanjima u loopia cpanelu imao je Cname. Kako je migriran na novi server i obrisan Cname ti linkovi su postali neaktivni i google analytics je prijavio redundant hostname.

Prvo na sta sam pomislio je da je problem do Cname posto je htacess identican onom koji je bio na starom hostingu.

Samo napravi cname i verovatno će sve da radi. Pretpostavljam da je bio nesporazum sa brisanjem cname-a, nije da branim kolege, pa još iz konkurencije :)

Послато са Nexus 6 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno