Šta je novo?

Dnevni limit na post-paidu - MOBTEL?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Znam da je nekad bilo moguće ograničiti (staviti limit) na dnevnu potrošnju post-paid broja... Želeo bih na primer da dnevno mogu da potrošim 1000 din, a da posle toga ne mogu da zovem.

U Mobtelu su mi rekli da tako nešto nije moguće, u servisu za velike korisnike da nije u njihovom interesu da mi ograničavaju potrošnju.. itd...
..I sve mi miriše da mi treba neka veza da se to uradi...

Da li neko ima iskustava sa tim? Kako doći do dnevnog limita?

Na vecini telefona mozes da odredis broj odlaznih minuta u toku dana....
Na nekim mozes i dolazne....

Nisam čuo za to... :rolleyes:

Konkretno - radi se o Nokiji 6210... Jel može da se uradi?

Najjednostavnije je da pređeš na 064 mrežu kao ja i ODMAH si sebi samanjio račun za BAR za pola.

Pa tamo i kad pozoveš tehničuku podršku ODERU TI KOŽU SA LEÐA i ISISAJU KIČMENU MOŽDINU...

radax je napisao(la):
Nisam čuo za to... :rolleyes:

Konkretno - radi se o Nokiji 6210... Jel može da se uradi?

Imam ovde 3310 i 8310, ali kod njih ima samo barring zxa odredjene grupe poziva...
Ajde pogledacu posle u prizemlju na jos nekim modelima telefona, jer sam 100% sigruan da sam na vise model u barring opcija video i neke timere....ali nikada nisam imao potrebe za tako necim....mada postoji mogucnost i da sam pomesao neke menije, pa se istripovao....

vodnik je napisao(la):
Najjednostavnije je da pređeš na 064 mrežu kao ja i ODMAH si sebi samanjio račun za BAR za pola.
da, jer si pola vremena dostupan! :beat:

znam kad zovem sluzbeno ljude sa 064/065: totalno popizdim kad znam da su sigurno u dometu, ali stalno dobijam obavestenje da nisu dostupni :evil:

ZoNi je napisao(la):
...

da, jer si pola vremena dostupan! :beat:

znam kad zovem sluzbeno ljude sa 064/065: totalno ****** kad znam da su sigurno u dometu, ali stalno dobijam obavestenje da nisu dostupni :evil:

Sve je to zbog GPRS-a, jer je za dz... i meni se na nekim modelima desavalo da sam nedostupan (063 mreza) iako je signal bio na max...

Zbog GPRS i telefona koje koristimo!

Ne moze to kod nas ni na jednoj mrezi. Inace postoji mogucnost a potrebno je ukljuciti dodatni servis tzv AOC (advice of charge). Na NOKIA telefonima se podesava u "cost call setings" kada ti trazi i pin2 naravno uz uslov da ti je ovaj servis ukljucen. Pozdrav

Ajmo ljudi, jel stvarno niko nije čuo za ovu mogućnost? Znam da je dnevno limitiranje ranije postojalo (RTS je imao limitirane brojeve na Mobtelu, a npr. SPS Vracara je imao limitirane brojeve na Telekomu).

Odgovor koji mi je dala riba u servisu za velike korisnike je bio u fazonu, da oni to rade, ali obično ne samo za jedan broj i da im nije u interesu da mi ograniče potrošnju... Da li znate neku firmu koja trenutno koristi taj servis i kako su došli do njega?

Ja sam to negde procitao da je automatski meni stavljeno (post paid) ali sad me ubi gde da li na papiru u ugovoru ili na njihovom sajtu negde.

I milicija(inspektori) imaju mesecni limit, a cini mi se od skoro i dnevni limit, pa mozes da vidis sa nekim iz mup-a, a najbolje je da budes malo dosadan korisnickom servisu !!!

radax je napisao(la):
Ajmo ljudi, jel stvarno niko nije čuo za ovu mogućnost?

Lepo im napišeš mejl

http://www.mobtel.co.yu/cms/view.php?id=920

pa nam reci šta su ti odgovorili, imaju rok 48h - naravno navedi im da si njihov korisnik (navedi 063 broj)

Neo_Matrix je napisao(la):
I milicija(inspektori) imaju mesecni limit, a cini mi se od skoro i dnevni limit, pa mozes da vidis sa nekim iz mup-a, a najbolje je da budes malo dosadan korisnickom servisu !!!

Mislim da su kartice koje MUP koristi u CUGu (Closed user group) i da je to podesavanje iz Mobtela na nivou cele grupe....
Predpostavka.

Pisao sam im.. i odgovorili su mi da nemaju takvu uslugu, ali da će sugestija biti prosleđena... negde ctp;

radax je napisao(la):
.. i odgovorili su mi da nemaju takvu uslugu, ali da će sugestija biti prosleđena... negde ctp;

Ta usluga postoji ali ne za obične smrtnike, ako imaš vezu može sve...

Vrh Dno