Šta je novo?

Dnevna i Nocna MORA sa ADSL routerom ! POMOC POTREBNA !!! F1

etnorestoran

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2007
Poena
301
Juče sam dobio uređaj router Thomson SpeedTouch 546i v6.
Iako je na papiru koji sam dobio od Telekoma prilikom zaključivanja ugovora pisalo da je uređaj automatski podešen Ja naravno taj papir nisam pročitao i instalirao sam drajvere sa CD-a koji je bio u kutiji uz router Thomson SpeedTouch 546i v6. Da li sam ga zaključao?

Elem, šta da radim? Kako se u Windows XP sistemu podešava konekcija za ADSL?

pročitao sam par uputstava i uradio kako nalažu ali rezultata nema.

Da li neko od Vas može da mi pomogne?

Unapred zahvalan,

Aleksandar

Podesavanja rutera se upisuju u njegov bios. Tamo imas razne parametre i trebalo bi da je to provajder vec uradio kada ti je dao ruter. Medjutim oni, kad nastupi guzva, daju ruter koji nije podesen i onda ti moras da se patis, jer ne znas parametre, a oni se prave ludi i cekaju da ih pozoves ili se nekako sam snadjes. Onda zoves podrsku i oni ti kazu (ukoliko naidjes na nekog ko to zna). Takav je bio i moj slucaj. Ziv sam se oznojio dok nisam shvatio da treba uneti parametre koje nemam u uputstvu. Onda mi je lik na podrsci izdiktirao gde sta da upisem. I to je to, odmah je proradilo.
Ja sam kod Euneta pa ne mogu da ti pomognem, ne znam kako je kod Telekoma. Mozda ima na njihovom sajtu...

Poslednja izmena:
prvo i prvo batali taj CD koji si dobio
e sad kada sve povezes i kada dobijes DSL (ima lampica na modemu kada svetli ima signala, kada trepce trazi signal) signal ukljuci browser
e sad ti si to vec probao, i modem je tada trazio da podesis nesto tipa user name i password,
ako si nesto upisivao i kliknuo ok jako je vazno da se setis sta, jer su to user i pass za pristup modemu, ne internetu.
sad pod pretpostavkom da nisi nista kucao i da znas sifru u username kucaj u browseru
192.168.1.254 i trazice ti user i pass ako ne znas, ***. probaj sa defaultom trebalo bi da je
user: Administrator
pass: 1111
otvoriceti se glavni prozor
sa leve strane imas menu klikni na speedtouch
pa posle, imas ispod Pick a task, Setup, klikni tu
odaberes routed PPP
na sledecoj samo next,
na sledecem prozoru kucas username i pass ka internetu to si dobio na poslednjem papiru,
pazi to nije username i pass za proveru mail. trebalo bi da pocinje nesto sa
TH0003bla bla [email protected],
sledece polje ti je da odredis username i pass za pristup modemu
i posle toga sam start
ako si sve ok odradio trebalo bi da radi,
aj pa se javi

H V A L A !!!

:banana: :guitar: :type: :type: :type: :type: :type: :type: :smoke: :smoke:

H V A L A !!!

it worked !!!

np
tome forum i sluzi