Šta je novo?

DMC 3 SE split [driver vs rest of the world, klapa 124151 :))]

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
filipenko je napisao(la):
Ovo deluje odvratno, kao neka tipična udri-seci-to care arkadna avanturica sa Sonija 1.

Ja nijedan DMC nisam igrao, ali kome se svidja ovakav zanr, igra je u vrhu kvaliteta, i bolja je od svake arkade iz cele PC istorije. Drugo je to shto si ti navikao da igrash dva zanra, jer drugo nema godinama.

Taj žanr je na PCu otišao u đubre, upravo zbog enormnog kvaliteta.

Hocesh da kazesh da je zanr izumro jer ga nema na PCu ? Znachi sve shto nema na PCu je izumrlo ? :) Jasno mi je zashto godinama igrash hell-blood-demon-melodic-metal igre :) Ti mislish da sve shto ima na konzolama, ima i na PCu :)

Cek da te prosvetlim. PC je samo mrva na igrachkom trzishtu ove planete, tako da ovakvih i svih ostalih zanrova koje je PC zaboravio pre 10 godina, ima daleko daleko daleko daleko vishe nego bilo kojih melodic metala koje ti igrash :)

driver je napisao(la):
Hocesh da kazesh da je zanr izumro jer ga nema na PCu ? Znachi sve shto nema na PCu je izumrlo ? :) Jasno mi je zashto godinama igrash hell-blood-demon-melodic-metal igre :) Ti mislish da sve shto ima na konzolama, ima i na PCu :)

Cek da te prosvetlim. PC je samo mrva na igrachkom trzishtu ove planete, tako da ovakvih i svih ostalih zanrova koje je PC zaboravio pre 10 godina, ima daleko daleko daleko daleko vishe nego bilo kojih melodic metala koje ti igrash :)
Razmisliš li ponekada o tome što pišeš? Prvo, rekao sam da je žanr izumro na PCu, i to je to. Uopšte nisam rekao da je izumro na konzolama. Naprotiv, tamo cveta. Ali su igre đubre najgore koje na PCu niko ne bi igrao, osim par nas i Rusa, ko ne bi morao da plati za ovako nešto, nego bi skidao sa neta. To PC igrači ne kupuju. PC nije te žanrove zaboravio, nego je prirodna selekcija uticala da ovakva đubra nestanu sa PC scene. Dalje, ako ti ovo nije hell-blood-demon-melodic-metal igra ja ne znam šta je, a vidi za koju je platformu, sa koje je platforme, i ko se razbija igrajući je.
Užasno smaraš.

Cekaj,ovaj Driver je ozbiljan?:zgran:

driver je napisao(la):

sve sto nema na PC-u (a sve je to bilo na PC-u) znaci da je glupo, neprofitabilno i nedostojno paznje. Na konzoli opstaje zato sto je igraju i deca od 6 do 9 godina pa ti zanrovi imaju publiku :wave:

I planeta Zemlja je samo mrva u nasoj galaksiji, ali su sve ostale planete ne bitne toliko koliko ova nasa :d ;)

Poslednja izmena:
Ovo za 6-9 godina je ok, da si rekao pre 10 godina. Danas, najveci broj igracha na konzolama je grupa 20-30 godina.

A to da su svi zanrovi sa PCa nestali zato shto su glupi je vashe mishljenje, a nije vam palo na pamet zashto su na PCu opstale samo igre koje su na njemu nastale, igraju se iskljuchivo mishem i tastaturom i nemoguce ih je igrati na konzoli ? Shta ce biti kada svi ti zanrovi budu na konzolama, od boljih developera, mnogo vecim budzetom, vecom "publikom" i mishem i tastaturom ?

Ponavljam po stoti put. PC je silom prilika igrachka mashina, a takve igre igrash na njemu jer nemash izbora, nema ih na konzolama. PC je general purpose mashina, totalno neiskorishceni hardver i hardver koji je za sve samo ne za igre. Ono shto najbolje radi na PCu je Word, operativni sistem, multitasking okruzenje. Za sve ostalo PC je djubre, pogotovo u kombinaciji sa monopolistichkim OSom, i na njemu od igara opstaje samo ono shto ne mozesh da igrash na nekoj drugoj platformi.

Ko to ne razume ili ko misli da to nije tako, gori je od svakog PS ili Xbox fanboya.

Poslednja izmena:
Shta ce biti kada svi ti zanrovi budu na konzolama, od boljih developera, mnogo vecim budzetom, vecom "publikom" i mishem i tastaturom ?

nista, ti ces kupiti neku koja nema mis i tastaturu jer ce na toj sa misem i tast. biti sve glupe FPS pucacine sa cudovistima i glupe RTS igre. Ti ces naci neku , ne brinem se ne ja :)

Ovo za 6-9 godina je ok, da si rekao pre 10 godina. Danas, najveci broj igracha na konzolama je grupa 20-30 godina.

pa sta reci, pre 10 godina su crnci koji valjaju krek tek pocinjali, a danas imaju 20-30 godina, nemaju posao, sede duvaju i valjaju dop i pikaju neki hokej ili teken, a kad se previse ustondiraju upale neki teletubies 5 da se malo dignu. To im PC nikada nece pruziti , istina.

Ponavljam po stoti put. PC je silom prilika igrachka mashina

a nvidia i ATI su silom prilika najveci ravojni segmenti igrackog hardwera koji tebi omogucuje da dobijes PS3, xbox360 itd. Samo na silom prilika PC-u mi taj hardwer odavno imamo i pucacine koje tebe tek cekaju, smo vec odavno presli. Nisi u pravu, jos na herkulesu i na 286 i na monohromatskom monitoru se igrao prince of persia i tako neke nebuloze. Danasnje igre su posledica evolucije tog gaming segmenta, nista vise i nista manje.

PC je general purpose mashina, totalno neiskorishceni hardver i hardver koji je za sve samo ne za igre.

Jeste general purpose, kupis PC za 600$ , igras igre, gledas filmove, skidas pirateriju sa neta za dzabe, zaobilazis zastite, crtas malo u fotoshopu, upalis cubase pravis muziku i jo mnooogooo toga (ucis, citas e-books, radis DTP, dizajn, arhitektura itd). sa druge strane imas PS3 koji za 600$ pusta filmove i igrice. I objasni mi, cemu sluzi graficka u PC-u ako ne za igre ? nije li to "dedicated gaming hardware" ??? Ako nije, ne znam sta jeste.

Za sve ostalo PC je djubre

KOJE OSTALO !?!?!? za bacanje kontrolera u zid ? nosenje u rancu ? Skupljanje prasine ispod TV-a ili u kutiji na plakaru ?

Ko to ne razume ili ko misli da to nije tako, gori je od svakog PS ili Xbox fanboya.

najgori sam. :)

Poslednja izmena:
Za sada sam stigao do 8 misije. Ima dosta bossova i borba sa njima je odlicna. Najnezgodniji za sada je Danteov brat, covek ima brze reflekse, i dosta je jak. Inace igram igru na easy, jer na normal igra dosta, dosta teska. To za experte DMC-a. A i na easy je isto nezgodno.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
nista, ti ces kupiti neku koja nema mis i tastaturu jer ce na toj sa misem i tast. biti sve glupe FPS pucacine sa cudovistima i glupe RTS igre. Ti ces naci neku , ne brinem se ne ja :)

Zashto to mislish ? Pa ja sam PC i PSX kupio iste godine, onda kada se PSX pojavio kod nas, i kada je Amiga totalno propala (gurao sam je sve dok jednostavno nije vishe imalo smisla, jer bila je kewa za usrani PC do kraja)

pa sta reci, pre 10 godina su crnci koji valjaju krek tek pocinjali, a danas imaju 20-30 godina, nemaju posao, sede duvaju i valjaju dop i pikaju neki hokej ili teken, a kad se previse ustondiraju upale neki teletubies 5 da se malo dignu. To im PC nikada nece pruziti , istina.

E ubode ga ko prs' u kajmak :) Ti ljudi koji danas imaju konzole, imali su ih i kada su bili klinci. Tada su igrali maria, a danas igre koje PC sanja :D

a nvidia i ATI su silom prilika najveci ravojni segmenti igrackog hardwera koji tebi omogucuje da dobijes PS3, xbox360 itd.

U pravu si za to, ali PS2 je imao svoj grafichki chip koji je bio daleko ispred grafichkih na PCu, a danas koristi nVidiju ne zato shto ne moze bolje da ima, vec zbog standarda, mnogo lakshe programiranje, i naravno zbog cene.

Samo na silom prilika PC-u mi taj hardwer odavno imamo i pucacine koje tebe tek cekaju, smo vec odavno presli. Nisi u pravu, jos na herkulesu i na 286 i na monohromatskom monitoru se igrao prince of persia i tako neke nebuloze.
Danasnje igre su posledica evolucije tog gaming segmenta, nista vise i nista manje.

E to zavisi od onoga shta ti trazish od igre. Tebi je evolucija u igri ako je ona bila pucachina, a danas je to pucachina sa gomilom drugih stvari, kao shto je napredovanje, skill, itd. A gde je tu gameplay, fizika, zvukovi, atmosfera ?

Kako mozesh da se uzivish u prichu i sve to ako ti se lik krece kao ***** sa ischashenim kukom, ako zvukovi liche na sve osim na ona prava, ako ti je framerate 15-100, ako ti igrao vec takvih 10 igara od kojih je 8 u istom engineu ?

Da li je napredak potezna strategija ako je iz 2d preshla u 3d ? Napredak my ass. Po chemu je onda bilo koji fps napredovao u odnosu na galaxians ? Ili ti ne igrash ni fps, nego samo igre kao Oblivion, e onda ti zelim srecu, poshto cesh ih se naigrati :D

Jeste general purpose, kupis PC za 600$ , igras igre, gledas filmove, skidas pirateriju sa neta za dzabe, zaobilazis zastite, crtas malo u fotoshopu, upalis cubase pravis muziku i jo mnooogooo toga (ucis, citas e-books, radis DTP, dizajn, arhitektura itd). sa druge strane imas PS3 koji za 600$ pusta filmove i igrice. I objasni mi, cemu sluzi graficka u PC-u ako ne za igre ? nije li to "dedicated gaming hardware" ??? Ako nije, ne znam sta jeste.

Tachno, to je potpuno isto kao i Punto GT. Putnichki i sportski automobil u jednom, ali je ***** za oba :)

I za grafichku si u pravu, ona je dedicated hardware, ali grafichka nije ta koja sve radi, cela mashina je puna bottleneckova. Jedan primer. Sve shto se kopira/uchitava sa HDDa mora da ide preko CPUa ?!?!?! Ceo PC je u tim nebulozama. Grafika ima neverovatnu brzinu, protok, za*ebava se sa obradom podataka, ali u tome uchestvuje i CPU i memorija i druge komponente, a veza sa njima je toliko spora da grafichka tu ne moze nishta. Pa PC od ukupne RAW snage koristi jedva 30%, za onih 70% si bacio pare u vetar :)

Shto se tiche PS3, zar posle toliko pricha nisi u toku ? :) PS3 ce moci da radi skoro sve shto i PC, osim velikih i ozbiljnih paketa programa, i vecini ljudi ce PS3 biti dovoljan i potpuna zamena za ono shto rade na PCu.

Poslednja izmena:
Čisto sumnjam driveru...Mada, kada neko počne da navodi kako je PC bolji jer na njemu možeš da radiš u Wordu ili Photoshopu, znaš da si dobio raspravu :) Čemu poređenje baba i žaba?

driver je napisao(la):
Shto se tiche PS3, zar posle toliko pricha nisi u toku ? PS3 ce moci da radi skoro sve shto i PC, osim velikih i ozbiljnih paketa programa, i vecini ljudi ce PS3 biti dovoljan i potpuna zamena za ono shto rade na PCu.[/driver]

nemoj se zanositi ovim. Nece moci da radi ni 10% sto PC moze iz prostog razloga sto su ljudi PC-u trazili i davali razlicite namene tokom 15 godina, a konzole ce tek da krenu tim putem. Jednostavno je nemoguce da moze da radi sve sto PC moze da radi zato sto konzoli ne mozes menjati hardwer, a ako je napravis da moze - onda pocinje da lici na PC. Tipican primer bi bio kad bi neko pokusao da radi muziku na PS3. Necu to da poredim sa pokusajem na PS2 jer ce PS3 (bar je trebalo, sada je nesto to pod znakom pitanja) ce imati tast i misa, ali ce 100% imati uzasne latencije, slabu konektivnost itd. itd. Sve ce to biti ali "to nije to".

Na ostatak necu da se nadovezujem, rekao sam sta mislim i to se misljenje nece menjati, kao ni stav. Znas i sam da sam i ja hteo da kupim PS3 da bi prestao da vijam graficke za PC, takodje znas moj stav oko toga, ali tada je PS3 trebalo da kosta oko 400-tinjak evra, pa su ga "malko" poskupeli, te sam dosao do racunice da za te pare mogu da vijam i graficke za PC. Meni PC igre zanrovski odgovaraju, a ti jednostavno tu atmosferu i fiziku (ovo mi nije jasno uopste na sta mislis) NE MOZES da dozivis na svom kompu jer programeri ti taj dozivljaj pruzaju samo sa jakim hardwerom. Primera igara ima stvarno jako mnogo i ne mogu ti nabrajti sve sto je izaslo proteklih 5 godina sto je bilo odlicno,a da nije bilo FPS sa cudovistima., evo ti par, soul reaver, legacy of kain, vampire bloodlines, KOTOR 1 i 2...diablo, starcraft, warcraf 1,2 i 3, RPG-a krsh, izdvajam gothic1 i 2...i mogao bi ogroman spisak da napravim, naravno necu to uraditi jer ces ti opet reci kako to nije to.

PS. Ta puntoGT varijanta je vazila pre 3 godine, sada vise ne vazi. Sada mozes za bukvalno 800e da napravis racunar koji odlicno tera igre i sve ostalo, zapravo to sve ostalo jos bolje nego igre...

@forsaken demon:

poenta je da na PC-u imas i babe i zabe i mozes da budzis i jedne i druge ili samo jedne, a mozda da medju babe i zabe ubacis i rode. NA konzolama to mozes, imas samo babe, ili samo zabe, a isto kostaju.

Poslednja izmena:
cekajte, zar ima jos ljudi koji ulaze u raspravu sa driverom? :) iz posta u post pokazuje svim akoliko je neozbiljan, najbolji lek za njega je ignorisati ga, on je kao malo dete ;)

Poslednja izmena:
smarate.
elem,igra je odlicna,ali je nenormalno teska.ja sam jos pre odustao zbog tezine,ali ni sada nisam bolje prosao.igra je smrt za zivce i samo pravi mazohisti mogu ovo da predju.grafika je solidna.dosta je poboljsana u odnosu na ps2 verziju.i fino je optimizovana.na mom 6600gt radi na 1280X1024.

ja nisam mogao na ovakvoj tezini da igram,pa sam skinuo neki trainer za max heatha pa cu sada samo da projurim kroz igru,bez nerviranja.
nisam koristio sifre godinama,ali za ovo zaista nemam zivaca.

tastatura&mish nema sanse da ce da zazive na PS3, tesko cak i ako budu isporucivani u paketu sa konzolom. Jednostavno, konzole su zamisljene da se zavalis ispred TV-a i sa povelike distance, iz fotelje, pikas igrice, nema tu mjesta za tastaturu i misha! Kako iz fotelje da odradis head shot npr.? :)

joriq je napisao(la):
tastatura&mish nema sanse da ce da zazive na PS3, tesko cak i ako budu isporucivani u paketu sa konzolom. Jednostavno, konzole su zamisljene da se zavalis ispred TV-a i sa povelike distance, iz fotelje, pikas igrice, nema tu mjesta za tastaturu i misha! Kako iz fotelje da odradis head shot npr.? :)
neces verovati ali ja ti garantujem da ima likova koji ce head shot uraditi i sa joypad-om zamisli samo recimo brdo likova sto djipaju halo 1/2 preko live servisa smem da se kladim da ima likova koji bi nas oprali ko od sale na joypad-u pa makar svi ostali igrali sa g5 ili slicnim misem vezba je cudo

ma da,navikne se covek.mnogo je teze igrati neke igre sa ps2 na tastaturi (primer dmc3).ja nikada nisam nesto gotivio fps na konzolama.ali evo,sada igram black i bio mi je problem prvih pola sata,ali sam se onda navikao.

ivke76 je napisao(la):
neces verovati ali ja ti garantujem da ima likova koji ce head shot uraditi i sa joypad-om zamisli samo recimo brdo likova sto djipaju halo 1/2 preko live servisa smem da se kladim da ima likova koji bi nas oprali ko od sale na joypad-u pa makar svi ostali igrali sa g5 ili slicnim misem vezba je cudo

Ajde budi ozbiljan ;)

gx-x je napisao(la):
@forsaken demon:

poenta je da na PC-u imas i babe i zabe i mozes da budzis i jedne i druge ili samo jedne, a mozda da medju babe i zabe ubacis i rode. NA konzolama to mozes, imas samo babe, ili samo zabe, a isto kostaju.

Samo što ja ne očekujem od konzole da mi vrši obradu videa, zvuka i slika, nego je kupujem zbog igara čije je kvalitet daleko viši nego na PC-ju. I to je potpuno normalno.

ivke76 je napisao(la):

pa oprali bi nas uz ukljucen auto aim :d

SINTER je napisao(la):
ma da,navikne se covek.mnogo je teze igrati neke igre sa ps2 na tastaturi (primer dmc3).
pa ja za 20$ kupio Logi joypad za PC i rijesio problem. Samo ne znam sto je toliko PC-jevcima problematicno da kupe joypad, umjesto sto se zale na neprilagodjenost konverzija za mis+tastatura kombinaciju (primjer POP serijal i slicno). Mashine od 1000+ eura, a stisli se za joypad :D

starac je napisao(la):
Ajde budi ozbiljan ;)

joriq je napisao(la):
pa oprali bi nas uz ukljucen auto aim :d

moja poenta je bila u vezbi tj. nenormalno dugom igranju i samim tim navikavanju na igranje na joypad-u sta vi mislite sad recimo ako duze vreme niste igrali neki fps da vas ne bi neki klinja koji zadnjih mesec dana djipa ko blesav razbio ko zvecke?primer:jel dobio neko fatal1ty-a na onoj festi pre par godina ne mogu tacno da se setim kad to bese a nagrada je bio tadasnji alienware komp i abitove ploce i skupilo se brdo geekova kao mi umemo da igramo on je njesra i sl. i jedva da su ga za ceo dan 3-4 puta koknuli o celom mecu i da ne pricam sta mislite zbog cega?zato sto je on vanzemaljac sa supermen refleksima ili sta ti ja znam?ne, zato sto je covek tada bukvalno ziveo od toga znaci ono redovno djipanje quake 3 po 8 sati minimum dnevno ko radno vreme takvog lika ne mozes dobiti ni u cemu jedino da i ti polako krenes da picis istu satnicu dnevno pa cak i tada posle jedno par godina da probas to je bila moja poenta oko vezbe a ja i dalje tvrdim da ima sigurno likova koji bi vas dobili sa joypad-om a vi i dalje mislite da ste neke fps baje;)
pozdrav:wave:

a neki bi nas dobili i da igraju nogama :)

@ivke76

Ma nema šanse da me neko dobije sa gamepadom! Pojeo bih i miš i gamepad :)

driver je napisao(la):
U pravu si za to, ali PS2 je imao svoj grafichki chip koji je bio daleko ispred grafichkih na PCu, a danas koristi nVidiju ne zato shto ne moze bolje da ima, vec zbog standarda, mnogo lakshe programiranje, i naravno zbog cene.

PS2 graficki chip je ,u roku od 6 meseci od pojavljivanja ,zaostajao za GF3 chip-om,texture i nedostatak bump mappinga su bile mane u startu za PS2!

Sto se tice proseka godina onih koji igraju PS2 mozda i jeste 20-30,ali oni igraju samo fudbal i tekken (bar kod nas),raznosio sam PS2 po kucama pa otprilike znam...
driver je napisao(la):
I za grafichku si u pravu, ona je dedicated hardware, ali grafichka nije ta koja sve radi, cela mashina je puna bottleneckova. Jedan primer. Sve shto se kopira/uchitava sa HDDa mora da ide preko CPUa ?!?!?! Ceo PC je u tim nebulozama. Grafika ima neverovatnu brzinu, protok, za*ebava se sa obradom podataka, ali u tome uchestvuje i CPU i memorija i druge komponente, a veza sa njima je toliko spora da grafichka tu ne moze nishta. Pa PC od ukupne RAW snage koristi jedva 30%, za onih 70% si bacio pare u vetar :)

Ovo si u pravu i to je najveca mana PC-a,ludilo od neiskoristenog hardware-a!

Poslednja izmena:
Aha, glide je bio keva!

Nazad
Vrh Dno