gx-x je napisao(la):
nista, ti ces kupiti neku koja nema mis i tastaturu jer ce na toj sa misem i tast. biti sve glupe FPS pucacine sa cudovistima i glupe RTS igre. Ti ces naci neku , ne brinem se ne ja
Zashto to mislish ? Pa ja sam PC i PSX kupio iste godine, onda kada se PSX pojavio kod nas, i kada je Amiga totalno propala (gurao sam je sve dok jednostavno nije vishe imalo smisla, jer bila je kewa za usrani PC do kraja)
pa sta reci, pre 10 godina su crnci koji valjaju krek tek pocinjali, a danas imaju 20-30 godina, nemaju posao, sede duvaju i valjaju dop i pikaju neki hokej ili teken, a kad se previse ustondiraju upale neki teletubies 5 da se malo dignu. To im PC nikada nece pruziti , istina.
E ubode ga ko prs' u kajmak

Ti ljudi koji danas imaju konzole, imali su ih i kada su bili klinci. Tada su igrali maria, a danas igre koje PC sanja
a nvidia i ATI su silom prilika najveci ravojni segmenti igrackog hardwera koji tebi omogucuje da dobijes PS3, xbox360 itd.
U pravu si za to, ali PS2 je imao svoj grafichki chip koji je bio daleko ispred grafichkih na PCu, a danas koristi nVidiju ne zato shto ne moze bolje da ima, vec zbog standarda, mnogo lakshe programiranje, i naravno zbog cene.
Samo na silom prilika PC-u mi taj hardwer odavno imamo i pucacine koje tebe tek cekaju, smo vec odavno presli. Nisi u pravu, jos na herkulesu i na 286 i na monohromatskom monitoru se igrao prince of persia i tako neke nebuloze.
Danasnje igre su posledica evolucije tog gaming segmenta, nista vise i nista manje.
E to zavisi od onoga shta ti trazish od igre. Tebi je evolucija u igri ako je ona bila pucachina, a danas je to pucachina sa gomilom drugih stvari, kao shto je napredovanje, skill, itd. A gde je tu gameplay, fizika, zvukovi, atmosfera ?
Kako mozesh da se uzivish u prichu i sve to ako ti se lik krece kao ***** sa ischashenim kukom, ako zvukovi liche na sve osim na ona prava, ako ti je framerate 15-100, ako ti igrao vec takvih 10 igara od kojih je 8 u istom engineu ?
Da li je napredak potezna strategija ako je iz 2d preshla u 3d ? Napredak my ass. Po chemu je onda bilo koji fps napredovao u odnosu na galaxians ? Ili ti ne igrash ni fps, nego samo igre kao Oblivion, e onda ti zelim srecu, poshto cesh ih se naigrati
Jeste general purpose, kupis PC za 600$ , igras igre, gledas filmove, skidas pirateriju sa neta za dzabe, zaobilazis zastite, crtas malo u fotoshopu, upalis cubase pravis muziku i jo mnooogooo toga (ucis, citas e-books, radis DTP, dizajn, arhitektura itd). sa druge strane imas PS3 koji za 600$ pusta filmove i igrice. I objasni mi, cemu sluzi graficka u PC-u ako ne za igre ? nije li to "dedicated gaming hardware" ??? Ako nije, ne znam sta jeste.
Tachno, to je potpuno isto kao i Punto GT. Putnichki i sportski automobil u jednom, ali je ***** za oba
I za grafichku si u pravu, ona je dedicated hardware, ali grafichka nije ta koja sve radi, cela mashina je puna bottleneckova. Jedan primer. Sve shto se kopira/uchitava sa HDDa mora da ide preko CPUa ?!?!?! Ceo PC je u tim nebulozama. Grafika ima neverovatnu brzinu, protok, za*ebava se sa obradom podataka, ali u tome uchestvuje i CPU i memorija i druge komponente, a veza sa njima je toliko spora da grafichka tu ne moze nishta. Pa PC od ukupne RAW snage koristi jedva 30%, za onih 70% si bacio pare u vetar
Shto se tiche PS3, zar posle toliko pricha nisi u toku ?

PS3 ce moci da radi skoro sve shto i PC, osim velikih i ozbiljnih paketa programa, i vecini ljudi ce PS3 biti dovoljan i potpuna zamena za ono shto rade na PCu.