Šta je novo?

DMA problem kod LG 48/24/48

Iscelitelj

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
604
Imam ovaj rezac i od prvog dana mi ne radi DMA. To sam otkrio tako sto nijedan CD nije hteo da procita. Tu sam pokusavao sve i svasta, dok nisam otkrio da je jedino resenje onesposobljavanje DMA. Sad cita sve, ali je problem brzina citanja i DAE-a. Naime, nikako da predje 16x! Kod DAE-a je u proseku na 12x! Postoji li nacin da se ovo sredi? Sve ostalo radi OK, a u Device Manager-u nema konflikta. Konfiguracija: AMD Athlon 1700+, 256 DDR, MSI KT266 Pro-2, najnoviji VIA drajveri...

Kabl je nov i nije u njemu problem, jer sam ga menjao par puta. U BIOS-u je sve namesteno "pod konac", sto se tice magistrala i ostalog. Jos neka ideja?

Isti problem imam i ja sa Teac - om CD-540E. Vec godinu dana je tako, nista mu nije pomoglo. Mozda je do samog Cdroma

Probaj da skinesh neki novi firmware mada totalno nema veze.
Bem li ga.. znash kako, Otvori prozor, spretnim i brzim pokretom ruke ischupaj CD iz kucishta, povuci se malo unazad da uzmesh zalet i zabaci shto jache mozesh ctp; ctp;
,)

Drug je imao identičan problem (isti je Teac bio u pitanju) u Win98 i rešio ga je format c: i ponovna instalacija sistema. Nisi rekao koji operativni sistem koristiš?

Prvo sam imao win98 i radio je lepo jedno vreme. Posle vise nije radio, a ja sam u medjuvremenu promenio operativni sistem i sad koristim win2000, ali ista stvar

Nazad
Vrh Dno