- Učlanjen(a)
- 04.06.2002
- Poena
- 985
evo problema koji me vec neko vreme nervira:
konfiguracija sa Teac CD-RW 40x, Afreey 10x DVD-rom, Asus TUSL2-c (ili druga sa ASUS CUBX-E svejedno, isto se manifestuje),OS windows 2000 professional
dvd i cdrw su okaceni na sec. ide granu,
(dvd kao master, cdrw kao slave a isto je ako postavim obrnuto, problem se ne resava)
problem je u tome sto cdrw i dvd rade iskljucivo u PIO modu
U slucaju da ukljucim dma na jednom ili oba drajva, windows vidi samo dvd, cdrw kao da ne postoji, ma kako bio setovan(master/slave)
Bios naravno vidi sve ok, parametri su ok
Probana je instalacija / deinstalacija ide grana, bez rezultata
upravo sam postavio svezi win2000 pro i opet nista, najnoviji intel drajveri i nista...
a najzanimljivije je to da sam ranije uspevao na istoj masini da postavim oba uredjaja da rade u dma modu, ponovnom instalacijom ide kontrolera
eh, da mi je jedan 4in1...
Zna li neko kako se ovo moze reshiti, ako moze?
konfiguracija sa Teac CD-RW 40x, Afreey 10x DVD-rom, Asus TUSL2-c (ili druga sa ASUS CUBX-E svejedno, isto se manifestuje),OS windows 2000 professional
dvd i cdrw su okaceni na sec. ide granu,
(dvd kao master, cdrw kao slave a isto je ako postavim obrnuto, problem se ne resava)
problem je u tome sto cdrw i dvd rade iskljucivo u PIO modu
U slucaju da ukljucim dma na jednom ili oba drajva, windows vidi samo dvd, cdrw kao da ne postoji, ma kako bio setovan(master/slave)
Bios naravno vidi sve ok, parametri su ok
Probana je instalacija / deinstalacija ide grana, bez rezultata
upravo sam postavio svezi win2000 pro i opet nista, najnoviji intel drajveri i nista...
a najzanimljivije je to da sam ranije uspevao na istoj masini da postavim oba uredjaja da rade u dma modu, ponovnom instalacijom ide kontrolera
eh, da mi je jedan 4in1...
Zna li neko kako se ovo moze reshiti, ako moze?