Šta je novo?

DLNA Media Server

yoker86

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
319
Drugari, treba mi neki DLNA media server koji ce mi omoguciti da na SMART TVu pustim film zajedno sa eksternim titlovima, probao sam PLEX preko koga mogu da pustim filmove ali bez titlova.

Na ovoj toshibi sad imam taj DLNA ali ne znam kako da to koristim kako treba da izbegnem gledanje filmova sa fleske vec preko toga direktno sa kompa

Da li postoji neka verzija za android?

Sta za Android....? DLNA klijent ili server

Server. Izvinjavam se zbog kasnog odgovora. Koje su ideje?

Poslednja izmena:
Prvo sto mi pade napamet, može XBMC, u njemu se obeleži da radi i kao UPNP server.... Ima još, al sam zabagovao da se setim kako se zove app...

Seti se, seti se...

Mislim da sam probao. Imam usrani philips smart tv koji ne podrzava titlove preko mreze / nas-a, vec samo preko usb-a. A mene smara drkanje sa usb stickom i trazim neki android player koji moze da radi atream sa titlovima. Za win je to universal media server, ali ja ne zelim komp koji je ukljucen. Jeste da sam zahtevan, ali sve kontam da je izvodljivo
..

ja koliko pratim scenu,svaki TV radi samo preko DLNA,na nasem trzistu nema jos Tv koji rade preko SMB(Sambe),pa zaboravi na tu opciju.....
ne znam koja je samo razlika.da ti bude upaljen i aktivan Mob,a ne komp???
Inace takodje imam Philips Smart TV,ali ne koristim njegov media player...vec Android TV......

Poslednja izmena:
Radi odlicno, hvala :)

Ja sam na starom PC-u koristio sve moguće servere (Serviio, UMS, Plex...) ali PS Media Server se pokazao kao najmanje loš :). Zapravo, Serviio je radio najbolje ako se dobro sjecam ali nije pustao titlove. PSMS je cesto znao da secka, iz cista mira ili da potpuno zablokira, a premotavanje nije dolazilo u obzir.

Interesuje me jeste li imali gore pomenute probleme. UMS je neka uljepšana verzija PSMS-a, u sustini isti program.

Ps. Vjerovatno su, za normalan rad, najveci problem predstavljali eksterni titlovi(?)

Serviio ne pušta titlove?? Meni su u srt formatu istog imena kao film. Nikad do sad se nije desilo da ga ne pusti... Cak mi bolje radi od Plex-a na desktopu iz potpisa. Kad upalim nesto preko Plexa, komp umre.

Za serviio može da se podesi profil playera (tj. Tv) i na osnovu toga on će da šalje čist tekst ili će da renderuje sličice za titlove.
Probao sam razne i serviio mi je za sada najbolji.

I meni se Serviio pokazao kao najbolji. U početku sam imao problema jer nije hteo da se startuje sa sistemom, brljavio je nešto sa Javom. Sad je sređen i radi sve ok

Nisam siguran da li Serviio ili neki drugi, uglavnom nije radilo a i to je bilo prije godinu i po dana.

Baš ću danas da probam...

Probao sam sad i UMS i Serviio. Nece nijedan da pušti titl (istog imena su oba fajla u folderu).

na UMS,si isao na onaj folder#TRANSCODING#..pa dalje....

U serviiu postoji spisak IP adresa (registrovani klijenti). Pronadji svoj TV na tom spisku, klikni na Generic profile i zameni sa profilom koji odgovata tvom TV-u. Ukoliko je potrebno, mozes i da ukljucis Transcoding (drugi ili treci tab pa potrazi).

ne znam,ja dok sam se zezao sa DLNA,ja sam uvek isao na #TRANSCODE# i uvek je sve radilo,posebno na mom Philips TV,koji nije nikad video titlove ni na Plex-u,ni Serviio....

U serviiu postoji spisak IP adresa (registrovani klijenti). Pronadji svoj TV na tom spisku, klikni na Generic profile i zameni sa profilom koji odgovata tvom TV-u. Ukoliko je potrebno, mozes i da ukljucis Transcoding (drugi ili treci tab pa potrazi).
To je bilo podeseno. Sad sam ukljucio 'burned-in subtitles' i pojavili su se.
ne znam,ja dok sam se zezao sa DLNA,ja sam uvek isao na #TRANSCODE# i uvek je sve radilo,posebno na mom Philips TV,koji nije nikad video titlove ni na Plex-u,ni Serviio....
Znam da treba u transcode da udjem. Tako sam na PSMS radio. Titlova je bilo ali je kocilo.

Nisam ukljucio advanced options. Udjem u transcode i imam no encoding i 10ak chapter-a. Prvi ne prikazuje titlove a drugi nema nista u folderu.

Poslednja izmena:
Ja nisam ništa dirao u podešavanjima UMS, sem za veličinu i boju titlova, i ništa nije zezalo i kočilo, e sad ne znam ima li veze što sam na Mac-u.... Uglavnom batalio sam DLNA... Sve završava XBMC preko sambe....

Titlove trebate da preimenujete da bi radili kako trba...
FILM: film.XXX
TITL: film.srb.YYY
Dje su XXX i YYY odgovarajuci formati za film/titl

Ja nisam ništa dirao u podešavanjima UMS, sem za veličinu i boju titlova, i ništa nije zezalo i kočilo, e sad ne znam ima li veze što sam na Mac-u.... Uglavnom batalio sam DLNA... Sve završava XBMC preko sambe....
XBMC je sw a Samba hw?

dobro,i?
hteo sam da kazem ,da sam batalio DLNA,i presao na sambu,i nikad nama sexa sa titlovima i slicnim glupostima,sve radi savrseno,e sad sto jos nema TV,koji rade sa sambom(izuzev opcije sa SamyGO)to je nesto drugo...a posebno je korisno ,ako svu Multimediu stavis na neki NAS server,pa ne mora komp nikad da bude upaljen....a nema bash toliko NAS uredjaja koji rade toliko savrseno sa DLNA...
znam ja da je lepse kad se upali Plex,na TV koji ga podrzava,pa vidis Poster,info,glumci...ali je ipak krajnji cilj,da se odgleda film....Zar Ne....to me malo podseca na moje kolege sa Sat Foruma,kojima je mnogo bitno kako izgleda Skin na Enigmi 2,da se jelte vide neki trte mrte podaci,ko da cu ceo dan da gledam Skin,a ne Sat Kanal,a onda taj isti skin,pojede 3/4 rama od tog risivera,pa onda sporo radi....Pa haos....pa pomoc na forumu....:)
*** ne zamerite..Zajecarac..:)

nista, pitam.

dakle za XBMC mi treba parce hardvera koji cu da ubodem u TV?
razmisljao sam Chromecast da uzmem ali sacekacu ovaj Airtame, da vidim kako ce da se pokaze. obecava.

Nazad
Vrh Dno